alpiner Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 (edited) CEO Renaulta Carlos Ghosn uhapšen u Japanu zbog finansijskih malverzacija Ne verujem da će F1 tim ovo preživeti Edited November 19, 2018 by alpiner
Ivo Petović Posted November 19, 2018 Author Posted November 19, 2018 Zavisi ko će ga naslediti. Spucali su dosta para u prethodne dve godine, preuzeli dosta obaveza, glupo bi bilo sve to baciti u vodu. A i F1 će gledati da ispegla sve i da dodatne beneficije, pošto bi to baš osakatilo takmičenje. Ali da postoji šansa da se povuku nakon ovoga, to definitivno. Too much power. Jbg.
alpiner Posted November 19, 2018 Posted November 19, 2018 (edited) Može se lako desiti da pukne i alijansa sa Nissanom ili će se ozbiljno promeniti vlasnička struktura. Edited November 19, 2018 by alpiner
Ivo Petović Posted November 20, 2018 Author Posted November 20, 2018 Ghosn je bio ubedljivo najbolje plaćeni menadžer u Japanu (gde su menadžeri tog nivoa daleko manje plaćeni nego na zapadu), a njegovi bonusi su digli nekoliko obrva i u Francuskoj, kao manjinskom vlasniku Renaulta. Mislim da je prošle godine morao da sreže primanja za 20% kako bi ponovo bio izabran za CEO Renaulta. Nigde nema tačnih navoda, kakav vid tax evasiona je u pitanju. Ako je prijavio manja lična primanja nego što mu je isplaćeno, to mi je onako...blago rečeno naivno, za čoveka takvog nivoa i, nesumnjivo, kvaliteta. Vidim da se lik koji se najavljuje kao zamena u Renaultu već pojavljivao na promocijama F1 tima ovih godina, ne verujem da će u kratkom roku tu biti promena, naprotiv možda i odreše kesu da bi ispeglali loš publicitet (osim što je Ghosn bio poznat kao škrtica po tom pitanju).
alpiner Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 Ako ga proglase krivim platiće kaznu od 89.000$, preneo WSJ. Smejurija
Ratamahatta Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 Najgori udes koji sam video (Kanada 2007). I dogodine pobedi.
Nesh Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 (edited) Naviko Bottas da zadrzava Vettela... Ajde bre, nagazi malo, ako te predje Vettel, tesko ce Hamilton moci da te pusti da pobedis... (zasluzio je Bottas pobedu, a i ja sam se kladio na njega ). Edited November 25, 2018 by Nesh
Nesh Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 Dobro, ajd, preterao sam kad sam napisao da je zasluzio pobedu (bez obzira sto je jednu "prepustio" Luisu), Bottas moze samo da zadrzava nekoga...tu je dobar, ovako, nazalost, nema leba...
Jimmy Kowalski Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 (edited) 11 minutes ago, maharaja said: Alonso je neverovatan primer najvrhunskijeg mogućeg vozača koji napravi greške u izboru tima u pogrešno vreme. :( +1 A lepo ga ispratili Lewis i Seb na kraju.. edit: Edited November 25, 2018 by Jimmy Kowalski
Ivo Petović Posted November 25, 2018 Author Posted November 25, 2018 Negde od Ostina trke su bile stvarno sjajne. Čak i je obično dosadni Abu Dabi bio odličan. Tamana da se nahajpujem i jedva čekam februarske testove. Rendža stvarno odličan, kad bi uspeli da poboljšaju taj motor za nekih 0,5 sec (u kvali trimu), mogli bi imati jako dobru sezonu. Luis zasluženo. Najbolji tim, najbolji vozač godine. Ferari neozbiljan, Vetel puno grešaka. RB Honda će biti jako zanimljivo partnerstvo. Honda ne znam da li je spojila 3 trke da nije menjala motor (ili joj je pucao). Puno materijala za hajp
Ratamahatta Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 Alonso sasio Vandorna 21-0 u kvalifikacijama. Oborio sopstveni rekord od pre surnaest godina kad je isto uradio Nelsinju. Zao mi je sto je samo 2 komada uzeo, ona titula i sezona iz 2006. je bila vrhunska.
Recommended Posts