MayDay Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Ovo je stvar geografskog nasleđa, ali umnogome određuje ličnost. Ilustracija u nastavku. 1. Kocke masti 2. Čips čvarci 3. Duvan čvarci
maheem Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 (edited) izabrao bih kocka i chips chvarke sa ovih slika. duvan chvarke ne gotivim. mnogo variraju chvarci, nekad su svetli bolji, nekad tamni, nekad s komadom mesa, nekad bez. spolja mora biti hrskav a unutra ukusan Edited December 23, 2017 by maheem
nisam ja Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 izvolte, taze čvaraka. kocke masti, sečene od strane dva majstora te tome pripisati neujednačenost. neujednačenost, vele, nije dobra osobina.
MayDay Posted December 23, 2017 Author Posted December 23, 2017 Moraš da glasaš. Moram da pitam Vasudevu, mislim da grešite dušu o duvan čvarke. Mislim da je koncentracija umamija puno veća kod njih, nego kod ovih hrskavih.
nisam ja Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 neću da glasam jer ne mogu da glasam za sve.
MayDay Posted December 23, 2017 Author Posted December 23, 2017 Jednom sam bila u portugalskoj radnji u FRA i tamo sam naletela na čips čvarke. Francuska verzija čvaraka je kao da uzmeš ove duvan sa slike, pa ih u blenderu doradiš 15-20 sekundi (rillettes). Ipak više volim našu verziju.
Sara Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 zeznuh se kod glasanja glasah za cips, a najvise volim kockice masti, bar sudeci po slikama
Sara Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 te duvan zovem `dlakavi cvarci` i nikad ih ne jedem, mini kockice su pravi
Tihajeza Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Kockice. Spolja hrskavi, a unutra malo gumasto, da se dugo žvaće.
James Marshall Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Kod mene u kraju su se pravili neki četvrti, pritisnu se da izađe mast, a onda ostane ono najbolje i siječe se u velike kocke. Taman masno a opet i mesnato.
Frank Pembleton Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Čvarci su kockice, ovo ostalo izmišljotine da se prikrije neznanje majstora koji ih sprema......shiit has hit the fan.... 1
MayDay Posted December 23, 2017 Author Posted December 23, 2017 Daj sliku da vidimo koja je to škola mišljenja, JM. Inače, moj najbolji topik je bio onaj seljački topik gde sam vam svima mapirala poreklo. PPP resident Bosanci su najljudskiji ljudi.
James Marshall Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Nešto poput ovoga, samo bez ove mesine (bunceka), prelivalo se mašću da se sačuva https://www.coolinarika.com/recept/topljeni-cvarci/
Recommended Posts