Jump to content
IGNORED

Senke nad Balkanom

mustang

Recommended Posts

Posted

Razočarale me komunjare načisto.

Otkad je pa njima do tamonekog nemarksističkog simbola.

Posted

Ono sa Golubicevom kucom i ovima ispred je smeh.

Nacin na koji Krista saznaje za muza je katastrofa. 

Deluje mi predvidiv kraj, al bas da vidim dal ce da me iznenade

Posted
6 hours ago, zmanic said:

Godina 1928. a nigde se još ne pojavljuje Puniša Račić !?!

A Politika se ko mrmot ponavlja 31. avgust, 31. avgust, 31 avgust... od prve epizode do danas... Neko bi kazao, alo, bre, prva glava je pala na balu, zagazili smo debelo u septembar, oktobar, mozda novembar, ali ne, kako god neko uzme Politiku, 31. avgust je u pitanju.

Sto nas naravno dovodi do ludackog Punise, koji je svoj maloumni bes iskazao 20. juna 1928, dakle pre nego sto su se ovi dogadjaji u seriji desili. Sto naravno otvara nova pitanja, kako npr. odvjetnik dr. Pavelic moze da brani VMROvca kad nije ni bio u zemlji tada (ako je verovati Stojadinovicu), vec u Bugarskoj. Ali, od autora ove serije ocekujem da se i apriliski rat nije desio u aprilu, vec u oktobru, a 10. travnja verovatno ce se premetnuti u 10. listopada.

Posted
9 hours ago, Boza_zvani_Pub said:

Identicno sam pomislio. Dvojica najzajebanijih se udruzuju da roknu muljatora. 

Sad kad se izbistrim na onu trojicu bih dodao i Makedonca iz zatvora. Pa možda i sestru

Posted

Mozda mi je promaklo, kako je ova curica iz mrtvacnice znala u kom sirotistu da trazi Marinog sina? I kako je Bjela znao pre 2 epizode da dodje u onu kucu gde je nacrtano Crno sunce?

Posted

Bjela je pronašao papirić sa adresom skladišta u  džepu Stavrinog leša.

Za sirotište ne znam....pominjala je valjda sirotište u ulici Kraljice Natalije kad je pretraživala krštenice. Pretpostavljam da je to bilo jedino sirotiste u Bgdu.

Posted

Ako su tacne informacije do kojih sam dosao citajuci svasta ponukan ovom serijom, Bg je tada imao max 150 000 stanovnika. Tesko da je bilo vise sirotista na toliko stanovnika. 

Posted

Bilo je više stanovnika, bar po wikipediji (do 300000). A i zaboravljaš da se radi o periodu posle I sv. rata (desetak godina posle), mnogo je dece ostalo bez jednog roditelja, a majke tj. žene (i muškarci) su umirali često mlađi, od sada lako izlečivih bolesti.

Posted
13 hours ago, Plavimost said:

Ocena na IMDB 9.6 :ziga:

Baš objektivno

Posted

Ih koliko desavanja u toj jednoj epizodi. Ne bi me zacudilo da naprave nesto tipa da se poslednja epizoda sastoji iz dva dela, pa poslednji u NG noci.

Posted

Deluje da ce Kiro da najebe, samo mi nije jasno cemu rokanje Rusi vs Makedonci u zadnjoj epizodi.