katamaran Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 (edited) Samo da sto vise zakomplikuju. Srecom jos uvek ne moram previse da se gadjam sa ovima iz drugih vremenskih zona. PST mi je kljucna u narednom periodu. btw nadjoh odlican sajtic za te stvari https://www.timeanddate.com/worldclock/personal.html Za sad sam stavio 5 zona. Ne znam da li ima neko ogranicenje. Edited March 9, 2018 by katamaran
ObiW Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 2 hours ago, Delija67 said: U pravu je. U Evropi se menja poslednje subote u martu i oktobru, a u Americi malo ranije Poslednja subota u oktobru je isto i u Americi.
KnightLore Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 U Kanadi letnje računanje vremena počinje druge nedelje u martu, završava se prve nedelje u novembru. Tako DST traje tri nedelje duže nego u Evropi. Interesantno je da lokalna uprava propisuje primenu DST, tako da pojedini okruzi zadržavaju zimsko računjanje vremena tokom cele godine. Jedan od odgovora koji sam dobio jeste da lokalni farmeri koriste automatske hranilice i muzilice te bi usled promene vremena nastao haos. Sad vidim da se i u SAD isto menja kao u Kanadi. Inače veliki plus za prebacivanje Srbije u istu zonu sa Grcima i Turcima. Živeo sam 5 godina u Galiciji na severozapadu Španije i pravo je uživanje leti kada sunce zalazi za Atlantikom posle 22h. Idealno da se veče provede na otvorenom. Iako su u istoj vremenskoj zoni sunce se pojavljuje/zalazi u Korunji 2 sata kasnije nego u Beogradu.
ObiW Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 Nije poslednja nedelja oktobra nego prva nedelja novembra? qq mene neobavestenog...
Đipalo Junuz Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 4 hours ago, katamaran said: btw nadjoh odlican sajtic za te stvari https://www.timeanddate.com/worldclock/personal.html Za sad sam stavio 5 zona. Ne znam da li ima neko ogranicenje. Yoyogi ima sličan sistem, ali analogni. I sa analognim ograničenjem u vidu slobodne površine na zidu. A stvarno bi trebalo da nas prebace jedan sat unapred, na samoj granici smo. I da se ne pomera sat više. Rusi su žonglirali sa tim, pomerali napred-nazad, eksperimentisali, i onda popizdeli, vratili se na zimsko vreme (čini mi se) i ne pomeraju više sat ni zimi ni leti.
Filozof manijak Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 Ništa ja kod naše vremenske zone ne bih dir'o. Taman je ovako kako treba. Kakve crne Galicije i zalazak sunca na moru...
Jozef K. Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 Možemo da pomerimo sat i na pekinško vreme nama sunce nad Atlantikom neće zalaziti.Tako da radi kao što rade Česi i Slovaci makar sa vremenom, ako već ih ne kopiramo u pametnijim stvarima.
JozoMujica Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 9 hours ago, Delija67 said: U pravu je. U Evropi se menja poslednje subote u martu i oktobru, a u Americi malo ranije I Australija menja različito od Evrope, prva nedelja u oktobru i prva nedelja u aprilu.
peralozac Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 24 minutes ago, JozoMujica said: I Australija menja različito od Evrope, prva nedelja u oktobru i prva nedelja u aprilu. Izuzev Zapadne Australije, oni su rekli istorijsko ne već četiri puta. Daylight Saving Party formed to push for fifth Western Australian referendum
peralozac Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 2 minutes ago, beta kentauri said: sa menja 1. aprila i 7.oktobra Ah, SA i NT sa njihovim "pola sata" vremenskim zonama
peralozac Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 (edited) 37 minutes ago, peralozac said: Izuzev Zapadne Australije Ups, upravo sam saznao da su i Queensland i Northern Territory istotakođe antiprotivni tim smicalicama sa menjanjem vremena. Edited March 9, 2018 by peralozac
renne Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 3 hours ago, Đipalo Junuz said: Yoyogi ima sličan sistem, ali analogni. I sa analognim ograničenjem u vidu slobodne površine na zidu. A stvarno bi trebalo da nas prebace jedan sat unapred, na samoj granici smo. I da se ne pomera sat više. Rusi su žonglirali sa tim, pomerali napred-nazad, eksperimentisali, i onda popizdeli, vratili se na zimsko vreme (čini mi se) i ne pomeraju više sat ni zimi ni leti. Ostali su na letnjem
beta Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 21 minutes ago, peralozac said: Ups, upravo sam saznao da su i Queensland i Northern Territory istotakođe antiprotivni tim smicalicama sa menjanjem vremena. oni su valjda prvi rekli njet
levi Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 8 hours ago, ObiW said: Poslednja subota u oktobru je isto i u Americi. nije, ima bar nedelju dana razlike. ako ne i dve
Recommended Posts