radisa Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Mi smo na 1:22 prirodno... U stvari, mi toliko živimo "neprirodno", jer 9-17 nije beš "prirodno" radno vreme (prirodno bi bilo 5-13 ili 6 do 14, jer je tako čovk živeo u skladu sa prirodom, pre industrijalizacije), jel, da je onda i neprirodno imati prirodno vreme... Mogu ja svašta da razumem, ali da je OK prespavati 2-3 sata sunca leti, a onda imati mrak u pola 8, e to mi je totalno neprirodno...
SNARC Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 1 minute ago, Filozof manijak said: Ne slažem se, pročitao sam na više mesta da smo bliži centralnoevropskoj zoni Pa sad..gledam tekmu spanske lige..tipa neko kasno prolece..vecernji termin.. Kod nas mrak zakucao..a kod njih cepa Sunce sve u 16 A ista smo vremenska zona.
Time Crisis Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 25 minutes ago, renne said: pa eto, meni smeta da sunce izlazi u tri ujutro, baš mi smeta mnogo, i šta ćemo sad? Meni ne smeta :P
Filozof manijak Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 (edited) da, mi na istočnoj a oni na zapadnoj granici zone. I opet ne vidim kakve to veze ima? edit: mislim, normalnije mi je da se smrkava u 20, nego u 21.30, valjda sam tako navikao celog života Edited February 9, 2018 by Filozof manijak
radisa Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Just now, Filozof manijak said: da, mi na istočnoj a oni na zapadnoj granici zone. I opet ne vidim kakve to veze ima? Španzi su na zapadnij granici GMT-1, a ne na GMT +1... Ni francuzi nisu u prirodnoj GMT+1, pa su tamo, a tak što onda ne mogu biti španci...
SNARC Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Meni se cini da bi onda mogli da se slozimo da treba ostaviti promene vremena..jer tako dobijamo najbolje od svakog godisnjeg doba.
slepa živana Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 22 minutes ago, renne said: Pa možda neću, smeta mi svetlost tako rano, ne mogu da spavam, pa sam razdražljiv i svadljiv vidiš da si svadljiv i kad sviće u 7 3 minutes ago, Hamlet Strašni said: Meni smetaju ljudi, ne sunce
levi Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 7 minutes ago, radisa said: Španzi su na zapadnij granici GMT-1, a ne na GMT +1... Ni francuzi nisu u prirodnoj GMT+1, pa su tamo, a tak što onda ne mogu biti španci... kako bre, u Španiji je isto vreme kao kod nas
radisa Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Pa da, a "prirodno" bi bilo da su GMT-1 ili tu negde, zar ne? Pričamo o prirodnim vremenima, zar ne?
levi Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 da, kod njih je tek cirkus, Portugal im je u drugoj zoni..
Filozof manijak Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Da, ali pričamo u vremenskoj zoni u Srbiji, a ne u Španiji. Što bi nas bilo briga kada se u Španiji smrkava?
radisa Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Hoću da kažem, svi nameštaju zone da im dan traje do što kasnije, jer se i "prirodno vreme" rada pomerilo za ogromnu većinu stanovnika... Smo ćemo mi da nameštamo da nam se smrkava u 7...
Time Crisis Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 6 minutes ago, radisa said: Pričamo o prirodnim vremenima, zar ne? Šta je uopšte "prirodno vreme"?
radisa Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 3 minutes ago, Time Crisis said: Šta je uopšte "prirodno vreme"? Da je u podne sunce na najvišoj tačci... Znači 21.6 da sunce izađe u 4 ujtru i zađe u 8 uveče, na primer... Ako bi bilo zimsko vreme leti (GMT+1, bez saving daylighta), sunce izlazi u 3:38 a zalazi u 19:38, na vrhu je u 11:38... ZaBG, na primer... Edit: 21.06, ne 21.9...
Recommended Posts