June 3Jun 3 1 hour ago, Zico said:Imaš na rts planeti celu utakmicu. To sa živim zidom se ranije redovno događalo, retko kad je sudija intervenisao.Osim kada je onaj mucenik iz Zaira izleteo i ispucao loptu koju je trebalo da sutne neko od Brazilaca 😄
June 3Jun 3 Odgledao svih 120. minuta i penale...Glavni utisak je da je Olimpik bio ekipa u ono sto sto kaze, najboljim fudbalskim godinama - svi glavni igraci po 5-6 i vise godina stariji od Zvezdinih (Prosinecki je imao 22 jbt!) - Papen 27, Pele 29, Vodl 30, Amoroso 31... itd. Jednostavno, mnogo su vecu fudbalsku rutinu imali, ali Zvezda odigrala kao "matori". Cak je i Stosic dobro odmenio Dekija kad je ovaj izasao.Piksi, pokazao da cak i najveci ne mogu da odole jebenom i specificnom pritisku, a sta je bilo u njegovoj glavi samo on zna - prodao loptu za cistu kontru Zvezde u poslednjim minutima drugog produzetka, kao amater. Posle toga, pokazao klasu kad je zalomio tamo nekog i napravio skoro cistu sansu za Olimpik. Da je igrao od pocetka bilo bi jebeno, napravio bi sigurno neki veleslalom. Ovako je Vodl vodio 90 posto napada Olimpika, koji jeste bio majstor, ali nije bio dribler kao Piksi.Stojanovic branio kao lud, svako istrcavanje tacno, a o Najdoskom i njegovim pravovremenim klizanjima (tek tolko da pipne loptu i da nije faul) mogu da se pisu defanzivni prirucnici.Olmeta, ne znam kakav je golman bio, ovde nije imao sanse da se pokazuje, ali srecom penale je branio smehotresno - izlazio kao dete na dva tri metra po sredini (u to vreme valjda dozvoljeno), ali je onda uglavnom ostajao u sredini, nadavsi se da ce da "saceka" loptu, bilo da ona ide levo ili desno. Naravno, tako nije mogao da odbrani nijedan penal, pa cak ni Pancevu koji je sutnuo traljavo, ali dovoljno jako. Da je Dejo ostao, sevnula bi preko njega i Robija jos jedna-dve opasne kontre sigurno do kraja.Sve u svemu, jako interesantna tekma jedne mlade, i sa druge strane jedne zrele i formirane ekipe, i bez obzira na 0:0 uopste nije bila dosadna utakmica. Naravno, ne mogu a da ne zavrsim zakljucak sa tim da, sa obzirom na mladost ove ekipe, da nije bilo rata i da su ostali zajedno bili bi dominantni gotovo sigurno kao Real onih par sezona ili sad PSG, sa obzirom da su tek ulazili u najbolje godine. Edited June 3Jun 3 by JohnnyD
June 4Jun 4 Mihajlovic i Jugovic su bili neiskusni.Prosinecki je imao 22 godine, ali do tada vec 150 utakmica za Zvezdu, od toga 20 u Evropi. I 15 za reprezentaciju, plus iskustvo iz Italije i Cilea.Binic 30, svi ostali izmedju 25 i 27 godina. Belodedic 27, vec osvojen Kup sampiona i jedno polufinale.
June 4Jun 4 5 hours ago, shimpr said:Dajte jos detalja, uzivam dok citam kako je Zvezda postala prvak Evrope.Darko to radi bolje od svih:
June 4Jun 4 11 hours ago, D11 said:Mihajlovic i Jugovic su bili neiskusni.Prosinecki je imao 22 godine, ali do tada vec 150 utakmica za Zvezdu, od toga 20 u Evropi. I 15 za reprezentaciju, plus iskustvo iz Italije i Cilea.Binic 30, svi ostali izmedju 25 i 27 godina. Belodedic 27, vec osvojen Kup sampiona i jedno polufinale.Bina 29 jos uvek, al sve tacno, bili su preiskusni i vrlo namazani za svoje godine. + Savicevic koji je vec prosao mnogo toga u Zvezdi, Milana 1988.... kao i onu zestoku utakmicu sa Francuzima za reprezentaciju gde je namestio odlucujuci gol i odveo nas prakticno u Italiju. Ipak, Olimpik je bio stariji na papiru i ta neka razlika se mozda i videla na terenu. I sam Savicevic je u ovom dokumentarcu prokomentarisao da se Bajerna nisu uplasili jer su gledali spisak i videli da su negde istih godista kao i oni.
June 4Jun 4 Najvise su kukali kako su Mozer, Boli i Kazoni jaki kao konji i kako su ih raznosili u duelima
June 4Jun 4 Sad sam se vratio i na tekmu sa Bajernom u Beogradu... Nju sam manje-vise znao detaljno, ali sad sam video nesto novo - minut pre legendarnog drugog gola Zvezde, Pancev skace sa onim Svablom sto je bio nizak, tipa 170, i odnosi ga u vazduhu, malo ga i "namestio", udaraju se glavama, makedonskoj glavi nista, a ovog "reanimiraju", moguce i bandaziraju, kao pit-stop u formuli za 20 sekundi, iako mu nisu prikazali lice, ali pretpostavljam arkada. Nesrecni Svabl ostaje do kraja u igri, Jup Hejnkes verovatno pravi ozbiljnu gresku sto ga ne vadi tada napolje, jer je trcao i pipao lice do kraja utakmice, a Hejnkes nijednu izmenu nije napravio na ovom mecu, verovatno cekao produzetke.Ovo je tekma koja nakon 2:1 za Bajern, koliko god to bilo bolno u tom momentu, upravo u 20min do kraja pokazuje svu moc Zvezde te sezone. Mocni Bajern kao drogiran, opsedaju gol, hoce da dovrse posao, a seva kontra iz svakog napada Bajerna, Prosinecki, Savicevic, Juga, Bina.. ne zna se ko je bolje igrao i ko ih je vise vrteo do kraja, svaka kontra stopostotna sansa. Pa cak i Miha koji sutira slobodnjak sa 40 metara, malo pored stative. Edited June 4Jun 4 by JohnnyD
June 4Jun 4 ja sam tek dosta godina kasnije provalio da je trener Grashopersa te sezone bio cuveni Otmar Hicfild
June 4Jun 4 48 minutes ago, Ratamahatta said:I Dika koji majstorski brani šut Thona za 3-1 iz drugog planaPotcenjen momenat, sa danasnjim kamerama i uglovima, to bi bila jedna od najboljih odbrana u istoriji LS. Edited June 4Jun 4 by JohnnyD
June 4Jun 4 Imao je i Bajern na pocetku drugog odlicnu sansu koja je otisla pored praznog gola, pa mi jos jedno 3 posle Mihinog gola - Bina spoljni deo mreze, peder nije teo da doda Pancevu koji je bio sam - fantasticna akcija, mozda i najbolja te sezone, za oko lepsa i od prvog gola u Minkenu.Dejo isto tako s leve strane puco preko gola, mozda je mogo da zavrne unutra, i Pancev onda kad mu je iz kontre mislim Radinovic nabacio na glavu, a Auman uhvatio zivuRadinovic je bio strasno potcenjen igrac, meni je on uz neprikosnovene Dejoa, Panceva, Juge, Mileta i Robija omiljeni igrac te ekipe. On je vise puta otisao u napad u toj sezoni nego npr. Bata Mirkovic u celoj karijeriI one 2 kontre kad prvo Binic nit dodaje Pancevu nit puca na gol, pa ona druga kad je Pancev opalio volej na sever... Prelepo za oko, sve to je bilo na 1:2. Koliko snage, vestine i kakva muda, hteli su u 90 minuta da prodju i uspeli suDika je odbranio u prvom poluvremenu 1 na 1 isto nesto. Zapravo je odlicno branio osim tog kretenskog gola. I iz nekog prekida su pucali s 5 metara glavom ali je Bufonovski bio tacno gde trebaS druge strane, po meni je Marovic bio ubedljivo najslabiji igrac te ekipe (uz naravno Vasilijevica, ta pozicija je bila krater), nebo da ljubi u dupe sto se prosao BajernOdigrao je ocajnu utakmicu tu. 2x je zakasnio da izadje iz opsajd zamke, prvi put mase prazan gol, drugi put ga spasavaju stativa, virhensita de gvadelupe i Efenberg. Na sve to asistirao je Benderu za 2-1. Mozda ima i do toga sto je igrao van pozicije tu tekmu jer je Najda imo kartone, ali svejedno, prosli smo uprkos njemu. Edited June 4Jun 4 by Ratamahatta
June 4Jun 4 27 minutes ago, Ratamahatta said:Radinovic je bio strasno potcenjen igrac, meni je on uz neprikosnovene Dejoa, Panceva, Juge, Mileta i Robija omiljeni igrac te ekipe. On je vise puta otisao u napad u toj sezoni nego npr. Bata Mirkovic u celoj karijeriRadinovic je bio zmaj, godinama ispred svog vremena - bio je preteca onoga sto ce kasnije dovesti do savrsenstva i patentirati Kafu i Roberto Karlos. Druga bi se tekma igrala da je igrao finale.