Jump to content

Istorija fudbala

Featured Replies

Potražite preko praznika 

Jedan od najboljih gradskih derbija ikada

Superfinale grčkog prvenstva 2009

AEK - Olympiakos 4:4 regularno, na penale 14-15, posle 34 izvedena 

Ludilo od tekme AEK vodio 2-0 posle 8 minuta, Oly izjednačio za produžetke u 96.minutu, onda Oly preokrenuo pa AEK stigao pred kraj i onda mamutskih po 17 penala sa svake strane da bi goša Olyja dao go za pobedu. Na stadionu (OAKA) bilo sve, navijači u 2 kopa sa 100m praznine između, penisovanje suprotne strane posle golova, tuča na terenu, crveni kartoni, ludilo golovi u zaustavnom vremenu, oba Srbina mašili penale - Majstorović i Đorđević.

Ovde ima malo, treba videti sve:

https://www.facebook.com/share/v/1EfCmaGnbj/

FB-IMG-1735686561234.jpg

• 1 month later...

• 1 month later...

na današnji dan 7.4.99 u beogradu je odigrana ta istorijska utakmica partizan aek

grci su strašno ponosni na to a mi smo zaboravili

kako je bilo kad je ceo svet bio protiv tebe sem jedne bratske nacije

ljudi su došli autobusom iz atine u srbiju pod bombama

naravno grobari su sve usrali par godina kasnije

ali to je druga, idiotska priča

hvala aek

15 hours ago, Eleniko said:

naravno grobari su sve usrali par godina kasnije

ali to je druga, idiotska priča

hvala aek

Na sta mislis, kad igrali PFC OM, a AEK bio sa njima u kavezu?

6 hours ago, ultra plasticni said:

Na sta mislis, kad igrali PFC OM, a AEK bio sa njima u kavezu?

ne, grobari su pokvarili te odnose sa AEK navijačima zbog "bratstva" sa PAOK, bilo je odlazaka u grčku i sačekuša za AEK-ovce zajedno sa PAOK-arama

to su ovi doživeli kao izdaju, pogotovo zbog tog dolaska u beograd i podrške tokom bombardovanja

pa je to kulminiralo na onoj rukometnoj utakmici partizan AEK, kada su ovi prvo divljali u atini, pa neodigrani revanš u beogradu (topovski udari na terenu pre početka) pa onda odloženi revanš u bugarskoj kao "sigurnoj" zemlji

no taj hejt ne prestaje, gorbari su išli i u volos na finale grčkog kupa PAOK AEK da jure atinjane

Edited by Eleniko

On 7. 4. 2025. at 9:51, Eleniko said:

na današnji dan 7.4.99 u beogradu je odigrana ta istorijska utakmica partizan aek

grci su strašno ponosni na to a mi smo zaboravili

Tako je, imam drugara iz Atine, AEK-ovac, i cesto se seti te utakmice, sa ponosom. Meni ne zamera grobarstvo, mozda nije toliko upucen, a mozda je samo jako fin.