Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Istorija fudbala

Featured Replies

• 1 month later...
  • Replies 1.5k
  • Views 114.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Hajduk Partizan, oktobar 1967

igraliste Stari plac u Splitu

ji54.jpg

bm9j.jpg

• 2 months later...

zv.png

Gledam Zvezda - Olimpik na youtube posle sto godina, i totalno sam zaboravio ovaj momenat - Pancev osvaja loptu ispred Bolija, u nekom 30. minutu, cist faul sa ledja. Mozda nije bio poslednji igrac po liniji, ali onaj gore tesko da bi stigao Panceva, odnosno mozemo da okarakterisemo da bi to bila sansa za gol. Zna li neko detaljnije fudbalsku istoriju, kad je pocelo aktivno da se primenjuje pravilo crveni za izglednu gol sansu? Ovaj detalj je mogao jos i tad da resi mec (mada je i Juga pre toga imao jedno opasno uklizavanje sa dve noge na Peleu, srecom nije ga dotakao).

zv.png

Da stvar bude jos smesnija, Miha postavlja loptu za slobodnjak i hvata zalet, Papen izlazi bukvalno 3 metra iz zida i trci ka Mihajlovicu koji jos nije ni sutno loptu, i lopta pogadja Papena u ledja, koji je sad vec na pola puta izmedju zida i Mihelolol Sudija kaze igraj. Show program.

Edited by JohnnyD

Imaš na rts planeti celu utakmicu. To sa živim zidom se ranije redovno događalo, retko kad je sudija intervenisao.

Drugacija su bila pravila. Tesko je analizirati situacije iz perspektive danasnjih pravila igre. Gledao sam tokom korone dosta utakmica iz tog perioda i tadasnji vrhunski defanzivci u danasnjem fudbalu ne bi docekali 10. minut jer bi dobili crveni karton, a danasnji igraci da ih ubacis tamo ne bi znali sta ih je snaslo kad ih pokosi neki buzdovan i u najbolju ruku dobije faul.

Bio je enac i cist penal za Zvezdu u prvom poluvremenu, isto sa ove desne polovine

Ne znam sad tacno koji minut

Papenov start kojim je povredio Savicevica negde u 80' je bio za borderline crveni po danasnjim pravilima, a mislim da nije dobio ni zuti

Par minuta kasnije je usao Stosic umesto njega jer ovaj vise nije mogao

Edited by Ratamahatta

Pardon, nije bio penal, bilo je van kazanog

Ali mozda cist crveni, namerna ruka koja sprecava stopostotnu gol sansu

Evo ga, 26:40

Ovde Papen umalo Dejou lomi nogu

1:29:20

25 minutes ago, Delija67 said:

Drugacija su bila pravila. Tesko je analizirati situacije iz perspektive danasnjih pravila igre. Gledao sam tokom korone dosta utakmica iz tog perioda i tadasnji vrhunski defanzivci u danasnjem fudbalu ne bi docekali 10. minut jer bi dobili crveni karton, a danasnji igraci da ih ubacis tamo ne bi znali sta ih je snaslo kad ih pokosi neki buzdovan i u najbolju ruku dobije faul.

Znam sve to, ali Google napominje da se pravilo "crveni za sprecenu gol sansu" pocelo primenjivati negde od ranih 90ih, pa zato pitam.

Ali kakav je igrac bio Belodedic, majko moja. Savicevic, Prosinecki... sve ok, majstori, ali Belodedic kao da je imao 35 godina, ovi svi ostali deluju kao klinci pored njega. Koja mirnoca i zrelost u citanju pozicija.

Edited by JohnnyD

I penal je najbolje puco od sviju

Mrzi me sad da gledam ponovo, ali mislim da je Olmeta na svih 5 penala s obe noge napustao gol liniju. Robi i Bina su ga izjebali k'o sansku kozu, a Miha iskopo temelj

Dika je Amorosu odbranio regularno, stajna noga mu je bila na liniji, a desnom stranom tela je izasao tipa pola metra ispred da skrati ugao

I na Papena je tako izasao, ali je ovaj pucao savrseno i za dlaku ga je savladao

Edited by Ratamahatta

zv.png

Ovo je vec smejurija, slobodnjak za Prosineckog (prakticno kao penal za njega), i trojica igraca izlaze opet na sredinu duzine izmedju zida i lopte a da Robi nije jos ni sutno loptu (Zvezda to nije radila kod Olimpikovih prekida). Pre toga, faul nad Pancevom, opet poslednji igrac Olimpika, i Darko u gol sansi. Jeste Olimpik drzao loptu i tempo i imao vise sansi, ali ko god bude kenjao o defanzivnoj i "potcinjenoj" Zvezdi u ovom mecu, samo mu ovo treba pokazati. D

Edited by JohnnyD

I Bina je imo dobru sansu iz kontre u prvom kad je puco u spoljni deo mreze. Slicno kao u Bavarskoj

I Robi je u drugom imo dobar slobodnjak s jedno 25-30m, nije ovaj. Isto proslo malo pored gola, pucao slicno kao protiv Drezdena