November 23, 2025Nov 23 On 20. 10. 2023. at 16:58, MocaVukotic said:Imamo i cele prljave klubove, dirty leedsbili bremner
December 4, 2025Dec 4 Fifa official World Cup report 1986https://issuu.com/minaduki/docs/world_cup_1986
December 23, 2025Dec 23 nisam uspeo da izguglam. kada je kvadratni poprečni presek stativa i prečke zamenjen okruglim?
December 23, 2025Dec 23 17 minutes ago, đorđe geprat said:nisam uspeo da izguglam.kada je kvadratni poprečni presek stativa i prečke zamenjen okruglim?Zvanicno jos uvek moze i cetvrtasto i okruglo:“A goal consists of two vertical posts equidistant from the corner flag posts and joined at the top by a horizontal crossbar. The goalposts and crossbar must be made of approved material. They must be square, rectangular, round, or elliptical in shape and must not be dangerous. The distance between the inside of the posts is 7.32 m (8 yds) and the distance from the lower edge of the crossbar to the ground is 2.44 m (8 ft)… the goalposts and the crossbar must be white and have the same width and depth, which must not exceed 12 cm (5 ins).”FIFA
December 23, 2025Dec 23 43 minutes ago, đorđe geprat said:nisam uspeo da izguglam.kada je kvadratni poprečni presek stativa i prečke zamenjen okruglim?na svetskom prvenstvu u engleskoj 1966. su bili okruglimislim da su od tada okrugle vratnice u upotrebina snimcima iz 1962. svetsko prvenstvo su četvrtasti Edited December 23, 2025Dec 23 by kud u maglu Simoviću
December 23, 2025Dec 23 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:na svetskom prvenstvu u engleskoj 1966. su bili okruglimislim da su od tada okrugle vratnice u upotrebina snimcima iz 1962. svetsko prvenstvo su četvrtastijes. sada se setih. imam kod kuće DVD o SP od švajcarske pa do meksiko '70. pogledaću. nego, koji je bio razlog za zamenu oblika. moguće povrede zbog ivica, odbici lopte od stative, nešto drugo?
December 23, 2025Dec 23 ne znam zaistatipovao bih na odbitke, na prvom svetskom prvenstvu smo zahvaljujući obloj prečki dobili misteriju nerazjašnjenu do današnjih dana
December 24, 2025Dec 24 16 hours ago, đorđe geprat said:nisam uspeo da izguglam.kada je kvadratni poprečni presek stativa i prečke zamenjen okruglim?Krajem devedesetih je nas lokalni klub dobio okrugle stative. Do tada su bile cetvrtaste. Igrao je drugu ligu u srj
December 30, 2025Dec 30 '87 u Plovdivu, Trakija (danasnji Botev) - Zvezda kup necega, sezona pre magle i Milana, sledece kolo je bilo ispadanje od Briza, tu negde se desavao Cile. Kockaste stative kodnji, pricao Binic, ima i na yt klip, bilo 2:2. Mislim da je Curkovic isto pricao da je u finalu KES protiv Bajerna branio u Glazgovu na golu s kockastim stativama, ne mogu da se setim koje godine je tacno bilo to finale St. Etjen - Bajern, 74-76 je opseg, mrzi me da guglam.
January 9Jan 9 https://x.com/Highland__paddy/status/2009335224954724778?s=20Henrik Larson se dvoumi ko je najbolji igrač s kojim je igrao Ronaldinjo ili Lubo Moravčik. Ja baš nikakva sećanja nemam u vezi ovog lika, neka neko napiše ako se seća.Po hajlajcima, deluje da ima štofa. Prekvalifikovan za svoju sredinu, poput Piksija u Japanu, ili Ramboa u Brazilu.
January 9Jan 9 Ja sam Moravčika "upoznao" gledajući WC1990 utakmice retroaktivno. Zapamtio sam ga kao najboljeg igrača Čehoslovačke na tom prvenstvu, uz onog špica što se nadavao golova, Skuhravi valjda, mrzi me da guglam. Mesi je bio dete kad je Larson igrao u Barsi, tek je počinjao, mislim da mu je to bila prva seniorska sezona, logično da mu je bolji prime Ronaldinjo od njega. Larson je rešio CL finale između Barse i Arsenala. Ušao u igru, uneo živinutm, namestio oba Barsina gola.
January 24Jan 24 Mi smo na fudbalu imali Vladu "Moravčika", bio je stariji od nas godinu dve dana i uvek je birao Čehoslovačku kada smo organizovali takmičenje u penalima, otud i logičan nadimak, jel. Ako bi trebalo nekom, u najkraćem da objasnim Lubu, rekao bih slovački Rambo Petković - 175cm, nisko težište, dobar na slobodnjacima, dobro je pucao van 16m, sjajno koristio obe noge (desnu je više preferirao), dobar pas, kreacija...Da nije dolazio iz centralno-istočnog bloka, sigurno bi imao veću slavu. Pričamo o vremenu ograničenog broja stranaca, a mislim da Slovačka nije ni ušla u EU za vreme njegov igračke karijere.