March 6Mar 6 1 minute ago, radisa said:Ljudi koji ostavljaju podstanarima da im plaćaju račune, nisu svsni koliko rizikuju izvršitelje...Zašto lepo ne plaćaju oni rčune, a naplate uz kiriju i račune od podstanara? Svi srećni, ako žele da budu pošteni....Ovo tim pre što sada sve račune možeš da dobijaš i mejlom, pa ne moraš da se juriš da ti ih neko slika ili da sam ideš po njih, možeš bukvalno da ih platiš sa Novog Zelanda. Ja nisam dobio nijedan papirni račun, ima barem dve godine (osim glupog Vojnog stambenog, koji ih još štampa na matričnom štampaču iz 1994. godine).
March 6Mar 6 2 hours ago, Uskebasi said:Podstanarima stizu racuni, a resenje o izvrsenju i sve ostalo stize duzniku na adresu.Ali onda nije baš da ti rešenje stigne tek nakon što si opomenut 758 puta. Ne vidim zašto da se opomena nezavisno od računa ne pošalje i na faktičku adresu dužnika.Inače se slažem da nikako nije dobro rešenje ostavljati podstanarima da plaćaju kako im volja. U mojoj zgradi su u poslednjih par godina bila bar dva slučaja da su podstanari zapalili ostavivši iza sebe dug za struju od preko 20 000.
March 6Mar 6 Pre neki dan sam pisao prigovor protiv rešenja o izvršenju za jednu devojku koja znam, a koja je ostavila vlasnicima stana u kojem je živela dug od preko 300.000 dinara za infostan, a na to bi se nakarikali i troškovi izvršenja i kamata. Pošto je najveći deo zastareo, na kraju će ona da plati oko 100k dinara.
March 6Mar 6 Kako ljudi uopšte dozvole to? Kapiram za slučaj moje koleginice, tu je bio jedan neplaćen račun, to može da se previdi.Ali da ti neko živi u stanu i godinama ne plaća račune, a ti nemaš pojma... Ne razumem.
March 6Mar 6 Ja sam bio u dilemi oko ovoga, i završilo se da podstanar plaća, ali moja žena je pitbul ima bukmarkovane sve onlajn stranice za račune i reaguje 3-4 dan ako ne vidi da je plaćeno uobičajenog datuma...Što se desilo samo jednom za 4-5 godina...A potpuno razumem opreznost.E da pošto se sve "vidi" onlajn čudno mi je i kako dodje do velikog kašnjenja neprimećeno...
March 6Mar 6 14 hours ago, radisa said:Ljudi koji ostavljaju podstanarima da im plaćaju račune, nisu svsni koliko rizikuju izvršitelje...Zašto lepo ne plaćaju oni rčune, a naplate uz kiriju i račune od podstanara? Svi srećni, ako žele da budu pošteni....Nema razloga za to, sve to može da se proveri na netu. Na kraju se sve svodi na jedno pitanje: Kako isterati zakupca. (Postoji i odgovor)
March 7Mar 7 Zakupca je najlakse isterati ako se ugovor o zakupu overi kod notara i unese klauzula da može da se odmah ide na prinudno izvrsenje. Sve ostalo je pakao
March 7Mar 7 Upravo tako, a i priča o računima se svodi na to: da li možeš da ga isteraš kad se pokaže kao loš zakupac i prestaneš da budeš na gubitku.