March 5Mar 5 Just now, Halvard said:Na kraju se ispostavilo da je njoj zapravo to rešenje već stiglo na kućnu adresu i da je to odmah platila.Pa su joj izvršitelji rekli da paralelno šalju i na kućnu i na adresu poslodavca, takva je procedura. Malo se pravili ludi kad im je rekla da je već plaćeno, pa kad im je poslala dokaz o uplati, bilo je aaaa izvinjavamo se, sve je OK, zaustavićemo proces kod poslodavca, šta god im to značilo.U svakom slučaju, zaista nisam imao predstavu da cimaju poslodavce zbog takvih stvari, dobro je znati.Ako bude zaključak kojim se nalaze poslodavcu da postupi, pa ovaj ne postupi, može da bude i kažnjen.
March 5Mar 5 3 minutes ago, Hamlet Strašni said:Koliko ja znam, ta pisma se redovno šalju. Evo ja sam malopre platio opomenu koju sam dobio. Ali ako ne znaš za račun koji bi trebalo da ti stiže na adresu na kojoj si prijavljen, kako možeš da znaš za opomenu ili za predlog za izvršenjeNemam primedbi, dok salju regularno opomene na adresu, a ne prvi korak poslodavcu sudu dug 2000 i troskovi 22.
March 5Mar 5 A može li da se desi da je poslodavcu naloženo da joj odbije od zarade, a ona već platila, pa pored toga što je platila joj svejedno bude smanjena plata?
March 5Mar 5 Just now, Halvard said:A može li da se desi da je poslodavcu naloženo da joj odbije od zarade, a ona već platila, pa pored toga što je platila joj svejedno bude smanjena plata?Može. Onda mora poverilac da joj vrati.
March 5Mar 5 Just now, Halvard said:A može li da se desi da je poslodavcu naloženo da joj odbije od zarade, a ona već platila, pa pored toga što je platila joj svejedno bude smanjena plata?AKom se to i desi, vrate pare izvršitelji, nije to Poreska uprava... Ila, ako je otilo već kod poverioca, onda ovo što kaže Hamlet...Just now, Hamlet Strašni said:Može. Onda mora poverilac da joj vrati. Edited March 5Mar 5 by radisa
March 5Mar 5 2 hours ago, Halvard said:U svakom slučaju, zaista nisam imao predstavu da cimaju poslodavce zbog takvih stvari, dobro je znati.Ja radio ove stvari u firmi pre 20 godina, prilično je rutinska stvar.
March 5Mar 5 3 hours ago, Mel said:Nemam primedbi, dok salju regularno opomene na adresu, a ne prvi korak poslodavcu sudu dug 2000 i troskovi 22.E sad, dug za infostan znas da imas. Mozes da zaboravis da platis, ali ne mozes da kazes da nisi znao da se placaju komunalne usluge za npr. mart 2025. godine. Svakako dobijes racun od infostana,Pored toga, prvo ti se salje resenje o izvrsenju, koje se ne izvrsava odmah, nego tek nakon pravnosnaznosti. Na to resenje imas pravo prigovora, pa ako prigovoriš idete u parnicu da resite spor.Resenje o izvrsenju se salje najmanje 2 puta ako ne primiš, a nakon toga ti se ostavi obaveštenje da ce biti istaknuto na oglasnoj tabli suda (elektronskoj).Tek kad prodje rok za prigovor, ako nije bilo prigovora sprovodi se, ako si zaposlen tako sto se salje poslodavcu da ti se obustavi od zarade. I taj zakljucak se salje i duzniku i sprovodi se od sledece plate, do kad imas vremena da obavestis izvrsitelja da je dug placen kako bi se obustavilo izvrsenje.Tako da nije bas da prvi put saznas za dug kad stigne u firmu. Edited March 5Mar 5 by Uskebasi
March 5Mar 5 @Uskebasi OK, ovo sve ima smisla.Ovu koleginicu prilič̣no dobro poznajem i stvarno mi se ne čini kao neko ko bi kulirao dug 9 meseci, a još manje dostavljene opomene pred utuženje.Nemam razloga da joj ne verujem da je saznala kad joj je stiglo na kućnu adresu pre 2 dana, a danas je stvarno doživela šok kad joj je stiglo i na radno mesto.Nadam se da neće doći do te situacije da joj bude smanjena plata iako je već izmirila dug, pa da se ganja sa njima da joj vrate pare
March 5Mar 5 Verovatno nije obratila pažnju na kasnije račune koje je dobijala, jer iznos starog duga piše sitnim ciframa i baš moraš da se potrudiš da bi ga video. Desilo se i meni, pa sam u maju platio po opomeni za račun iz januara.
March 5Mar 5 kud ste ovo zapocheli sad, ja chekam da me kazni biblioteka grada, dal ce da mi pishu, dal ce doci odma po televizor
March 5Mar 5 1 hour ago, Mel said:A gde pise sitnim slovima? Negde gore u pismu a ne onoj uplatnici sto otcepis?Tako je, evo kako izgleda na mom januarskom računu, pošto sam decembarski platio 21. ili 22. januara:
March 5Mar 5 Mene samo kopka jedna stvar: očito su znali njenu stvarnu adresu, čim su na nju poslali to rešenje.Zašto onda na nju nisu slate i opomene, već je to stizalo podstanarima koji su očigledno kulirali?
March 6Mar 6 Ljudi koji ostavljaju podstanarima da im plaćaju račune, nisu svsni koliko rizikuju izvršitelje...Zašto lepo ne plaćaju oni rčune, a naplate uz kiriju i račune od podstanara? Svi srećni, ako žele da budu pošteni....