slepa živana Posted October 21, 2021 Posted October 21, 2021 23 hours ago, djordje geprat said: meni nikada nije bilo jasno zbog čega osoba koja može da da krv to ne učini. moj rezultat je 38 x 300 g. to je nešto kao ovi antivakseri. ljudi koji misle da su mudri, da su prozreli belosvetsku medicinsku zaveru trgovine krvlju.
đorđe geprat Posted October 22, 2021 Posted October 22, 2021 16 hours ago, Bujodrag said: A što si davao 300 ml, muškarci obično daju 500 a žene 300. No, svakako, svaka čast i hvala. kada sam davao, dok nisam prestareo, standard je bio: do 4 puta godišnje po 300 grama. valjda je bilo dovoljno davalaca pa se nije preterivalo. 1
Bujodrag Posted October 23, 2021 Author Posted October 23, 2021 Ja sam davao 500 a žene 300. Išao sam par puta sa devojkom. Možda se menjalo. Seks par sati posle davanja krvi, kad telo skapira da je ostalo bez nešto zrvnih krnaca i počne da pravi nove i ubrza se, seks je super. 2
gospa buba Posted August 11, 2023 Posted August 11, 2023 draga zajednico, treba mi jedan namenski davalac krvi za zavod u svetog save beograd. ako ima neko da mu je vreme, nek se javi u pm za detalje.
le petit nicolas Posted December 9 Posted December 9 (edited) mlada zena, troje dece, sama vodi seosko domacinstvo gde sam provela lepe dane detinjstva. i onda: leukemija. poz Edited December 9 by le petit nicolas 4
Šumejker-Levi 9 Posted December 10 Posted December 10 On 9. 12. 2024. at 10:11, le petit nicolas said: mlada zena, troje dece, sama vodi seosko domacinstvo gde sam provela lepe dane detinjstva. i onda: leukemija. poz @le petit nicolas Nisam 100% siguran, ali mislim da rezus faktor nije presudan, mislim da i neko sa A- može da daje trombocite.
le petit nicolas Posted December 10 Posted December 10 ne znam. znam samo da su ovo rekli kao osnovne uslove i da su mnogi koje smo nasli odbijeni u zavodu zbog drugih stvari. uopste nije jednostavno, kao, odes, das krv, i gotovo. zato traze da se ode u zavod na dodatne provere. uostalom, tu je tel osobe preko koje ide ta akcija pa se moze pitati. poz 1
Vasilij Zajcev Posted December 10 Posted December 10 Moraš da budeš dobrog zdravstvenog stanja i preko 60kg, ne mogu žene koje su rađale. Poslao sam ti broj udruženja davalaca, samo proveri sa koordinatorom prvo da li su obezbedili dovoljne količine pošto se trombociti ne zaleđevaju i moraju da se daju pacijentu do pet dana od uzimanja. Najčešće zavisi u kojoj fazi terapije je pacijent, a to je info koju koordinatoru treba da da lekar koji ga vodi..
le petit nicolas Posted December 10 Posted December 10 veliko hvala. sutra ce se povezati ko s kim treba. poz
Valk Posted December 14 Posted December 14 On 10. 12. 2024. at 23:42, Vasilij Zajcev said: ne mogu žene koje su rađale. Ovo često stoji kao uslov a ne znam zašto. Da li možda imaš objašnjenje? Zbog mešanja krvi mame i bebe dok je u stomaku?
igoraki Posted December 14 Posted December 14 3 hours ago, Valk said: Ovo često stoji kao uslov a ne znam zašto. Da li možda imaš objašnjenje? Zbog mešanja krvi mame i bebe dok je u stomaku? Ja kao astmatičar ne mogu da dajem krv, rečeno mi je imam antitela koja bi mogla da naprave problem nekome ko nema astmu, pretpostavljam da je i ovde nešto slično u pitanju.
MeanM@ Posted December 15 Posted December 15 Lista je podugacka. I dosta stvari za koje postoji makar sumnja bez konkretnog dokaza stetnosti diskredituju da se bude davalac. Mene su vratili zbog nekih blagih psorijazicnih promena na noktima. Prosto je faktor rizika, po tom spisku szo mislim.
napadaj Posted December 15 Posted December 15 Gde se izdaju donorske legitimacije? Ja imam papirnu izdatu još 2008. godine, totalno se raspala, pa bih da mi izdaju novu. 1
Fakundo Sava Posted December 15 Posted December 15 18 hours ago, igoraki said: Ja kao astmatičar ne mogu da dajem krv, rečeno mi je imam antitela koja bi mogla da naprave problem nekome ko nema astmu, pretpostavljam da je i ovde nešto slično u pitanju. Takođe odbili su me nekoliko puta zbog astme. A dao sam dva puta u srednjoj ,ali tada sam prećutao da imam astmu zbog slobodnih dana u školi
Recommended Posts