James Marshall Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Ne radi se to tako. Ako napravi faul za žuti u toku utakmice može lako da dobije i crveni. Nego odugovlače sa izvođenjem na samom kraju Nije uopšte problem da se dokaže namera E jbg onolike knjige iz pravne teorije napisane o tome, ali opet mora da postoji neki opipljiv dokaz, pa makar i čitanje sa usana Murinju iz ovog Arleovog primjera
levi Posted November 4, 2017 Author Posted November 4, 2017 Gde ti ode, nije to sud, nego sprečavanje fudbalskih prevaranata
ArleKino Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Ja se sad sjetih da je blesavi Kolasinac dobio parni zuti protiv mrtvog Gibraltara i preskocio Grcku. :D
MocaVukotic Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 obično na samom kraju, kad je sve rešeno, prave neke gluposti tipa neće da se pomeri od lopte da protivnik izvede slobodan udarac, ili mu namerno šutne loptu u aut ili tako nešto. neki put se baš vidi da je namerno.
James Marshall Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Ne znam, ne volim kad se u bilo kom predmetu sudi na osnovu "pa vidi se".
porucnik vasic Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 neopevana glupost Па то по дифлоту провалиш чим Ћелави мисли да је супер идеја.
levi Posted November 4, 2017 Author Posted November 4, 2017 Ne znam, ne volim kad se u bilo kom predmetu sudi na osnovu "pa vidi se". Pa nego na osnovu čega? Ne kriju oni to uopšte, sve rade javno i transparentno, jer nije bilo zabranjeno Samo će u buduće morati malo više da se potrude
MocaVukotic Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 šta misliš ovako, vodiš 5-0, 90+5', slobodan udarac za protivnika kod njegovog kaznenog, i ti kao štoper dotrčavaš sa 70 metara razdaljine i staneš ispred lopte da ovi ne mogu da izvedu i ne mrdaš dok ne dobiješ žuti, i onda se smeješ i pružaš ruku sudiji? šta bi ti rekao dal je namerno?
renne Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Pa nego na osnovu čega? Ne kriju oni to uopšte, sve rade javno i transparentno, jer nije bilo zabranjeno Samo će u buduće morati malo više da se potrude pa kad nije bilo zabranjeno zašto su kaznili?
levi Posted November 4, 2017 Author Posted November 4, 2017 pa kad nije bilo zabranjeno zašto su kaznili? Pa eto sad je zabranjeno. Dobro su se setili
renne Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 pa kako mogu retroaktivno da kažnjavaju? ako nije bilo zabranjeno? ako nigde nije pisalo?
gone fishing Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 to je protivno ferpleju, kao i simuliranje povrede kako bi se zaustavila igra, simuliranje faula ranije nije bilo kažnjavano žutom kartom pa se i to promenilo pre desetak godina - ali ako će da kažnjavaju za ovo izigravanje pravila morali bi da retroaktivno kazne i igrače koji su se valjali na kraju utakmice a onda igrali već u prvoj narednoj u startnoj postavi ^_^
James Marshall Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Ja generalno mislim da je to "skupljanje žutih" glupost neopjevana. Ok, suspenduj ga ne utakmicu ili više nakon crvenog, ali ovo, tri žuta automatski jedna suspenzije je besmisleno, ubija tok takmičenja.
James Marshall Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 A problem sa ovim "vidi se iz aviona" jeste što se omogućuje diskreciono pravo nekakvim komisijama da post-festum vijećaju šta jeste, a šta nije, onako, na oko. A poenta pravila sporta jeste da se takve situacije izbjegnu maksimalno. Zato pravila igre obično sadrže stotine stranica.
Meazza Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Ja generalno mislim da je to "skupljanje žutih" glupost neopjevana. Ok, suspenduj ga ne utakmicu ili više nakon crvenog, ali ovo, tri žuta automatski jedna suspenzije je besmisleno, ubija tok takmičenja. Slazem se.
Recommended Posts