I*m with the pilots Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 (edited) Zaboravih da pitam, sta je sa ovim ostrvom preko puta Atine, Eginom - nekako se namece na mapi svojom blizinom? Nije nesto, nelepo more ili...? mi smo ovde boravili: http://www.tolo.gr/tolo_accommodation/alkistis_tolo/alkistis_tolo.html zar je 3-4 sata na trajektu zaista takav problem za tvog tatu? zalazak sunca na egejskom moru je .... mmmmmmmmmmmmmm tu se odmah otvara paros i nausia. predivota. Pricao si mi o tom zalasku ranije i iscitala sam sve tvoje utiske i preporuke, i premda je primamljivo, mislim da bih izgubila oca tokom puta, ne podnosi dobro takvo putovanje. Iskreno ne znam ni kako bi meni bilo; kao mladja sam na plovilima menjala boje samo tako, sada definitivno bolje podnosim. Samo nam je mama neustrasiva :D Dodato: Uh pa ovaj tvoj smestaj - cena prava sitnica na bookingu :D Nema u ponudi za tri osobe, samo dvaput soba za dvoje koja je 560 evra svaka za dve nedelje. Njihov sajt vise ne radi tako da samo ovo vidim Edited January 24, 2016 by I*m with the pilots
Ros Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 na egini smo bili jedan dan pre 2 godine. slatko i mirno ostrvo, topla voda, ali nije tako turisticki razvijeno. ako ste za miran odmor bez velikog stresa, nije losa varijanta. ima ostatke starog grckog hrama i jedan ogroman manastir gde je sahranjen najmladji grcki svetac sveti nektarije. inace je najpoznatije po pistacima. udaljeno je 45 minuta od pireja. imas nekih slika kod mene na fejsu. isto interesantna opcija je i ostrvo poros, susedno ostrvo od egine. sto ne kontaktiras studio alkistis direktno na info@alkistis-tolo.gr ? zena koja je vlasnik se zove avra, prijatno i drago stvorenje. pansion je na 100m od plaze i bus stanice. jako su prijatni ljudi. ne moze se nista kuvati tamo, samo kafa i caj. sto se tice tih trajekta koji voze do kiklada, oni su toliko veliki da ne osete talase. morali bi biti bas ono veliki da se nesto oseti. a u junu i nije ocekivati neko posebno talasanje. no, ako je nekom neprijatno, onda se nema sta pricati.
kapetanm Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Egina je za jednodnevni izlet a za neko letovanje je dosadno. Imas i suprotnu obalu Saronskog zaliva ta neka mesta. Ali prvi izbor ti nije los ono blizu Atine.
nezvanova Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 ja sam takodje bila na egini, i to samo dva dana, pocetkom maja meseca. prespavali smo u manastiru i vrlo kratko bili u samom mestu, ali, po svemu vidjenom pretpostavljam da je onako kao sto su ros i kapetan opisali - pomalo dosadno. mada, kazu da atinjani najcesce tamo dolaze na kupanje leti, sto mozda znaci da su plaze ok... mada, da sam na tvom mestu, ja bih izabrala tolo /mada tamo nisam bila/ jer ja volim i na letovanju da budem blizu nekog veceg grada na moru.prijatelji koji su letos tamo bili kazu da je sjajna plaza, mesto mirno i prijatno, a da je nafplion prelep i jako interesantan...
I*m with the pilots Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 (edited) Tako mi se i ucinilo za Eginu, zato sam htela da proverim. Deluje zanimljivo za kraci period, a moze se i na ostrva pored. Da sam sa momkom, mozda bismo podelili odmor na dva dela kao sto je kapetan i predlozio, i bili malo na Egini a malo negde dalje, no sa starijom generacijom to ne ide. Ne znam, sada mi je puna glava ideja posle preporuka ovde i samostalnog kopanja po netu, ali kako krenem da detaljnije istrazujem mogucnosti prevoza i sto manje komplikacije, svede se na to da je za Grcku potreban prokleti auto kako god da okrenem. Ili ici organizovano sa agencijom na ostrva, sto bismo i uradili da neka od agencija ima aranzmane duze od 10 dana, a ja bih vec videla da li bih dosla pre toga u Bg ili nekako dosla direktno. Mislim eto taj Tolo i taj deo o kom pricate, deluje sve sjajno, kombinacija mora i svacega za videti (pogotovo za mog tatu koji mnogo voli istoriju)..ali, tri dana jahanja sa presedanjima od aerodroma, ako se koristi bus/voz, vec znam sta ce mi reci. Mozemo iznajmiti auto, ali malo mi teorijski deluje suludo da uzmemo auto za sve vreme trajanja od dve nedelje, kada bi nam bio neophodan manje od pola vremena, za tamo-vamo i neki obilazak. Na kraju mislim da je to jedino dobro resenje uz avion, razmislicu dobro o tome. //valjda sam se sad smorila :D jer sam toliko toga pogledala ovog vikenda da mi je glava prepuna, moram to malo laganijim tempom. a uporedo pravim i plan za odlazak u Peru. Hvala svima na predlozima. :) Dali ste mi dovoljno smernica i materijala za razmisljanje. Avioni u solo varijanti su ove godine za ostrva prosto preskupi, ne znam sta se dogodilo u odnosu na proslu godinu, kada su cene mesec-dva unapred bile oko 200evra, a sada su za jun vec preko 300 iz Beograda i preko 500 iz Nemacke (i jos iz N stizu u suluda vremena tipa posle ponoci i slicno). Edited January 24, 2016 by I*m with the pilots
Ros Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 (edited) nije za tolo bas tri dana jahanja :) sa aerodroma ide bus direktno do kisamos stanice odakle ima bus za nafplio svakih sat vremena. Edited January 25, 2016 by Ros
I*m with the pilots Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 U cetvrtak posaljem upit za apartman, dobijem odgovor kroz par sati, svidi mi se i kazem da cu se javiti uvece kada pogledaju i roditelji. Posaljem uvece da smo zainteresovani, pitam kako oko uplate rezervacije, i da cu to uciniti u petak uvece ili subotu ujutru, ako nije problem. Zena napisa podatke za banku, nije problem, prijatno. Jutros uzmem da uradim transfer, i posaljem pre toga samo kratko pitanje za peskire, posto sam zaboravila, da bi mi zena odgovorila da datumi koje sam trazila nisu vise u opticaju, nego za 6 dana posle trazenog datuma dolaska. Jbtjbt koja neposlovnost.
nisam ja Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 ajde davajte preporuke. žena, klinac godinu i pol u prvom delu avgusta.
Ros Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 ajde davajte preporuke. žena, klinac godinu i pol u prvom delu avgusta. rodos, bilo gde na istocnoj obali. krit.zapadni deo, agii apostoli na 4km od hanje
Ros Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 sjajan novi bbc-ev dokumentarac http://www.youtube.com/watch?v=nfy4IFetMVE
kapetanm Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 ajde davajte preporuke. žena, klinac godinu i pol u prvom delu avgusta. Kolima/avionom?
Recommended Posts