Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral

Musharaf

Recommended Posts

Posted

Zavisi sve od mesta i regije, sto si blize nekom atraktivnom to je skuplje, ostrva takodje (kikladska). Mislim da na Atici ima u manjim mestima povoljnog smestaja.

Posted

placao sam 35e u super korektnom smestaju julu na sifnosu, to je atinsko ostrvo sto se tice klijentele. te cene od 80e i slicno sam video na itaki kod nekih budala koje ne kapiraju da 100m dalje ima isti takav smestaj za upola manje. 

na lezbosu sam na 2 mesta placao po 25e

na itaki sam placao 30e

na limnosu sam placao 30e

na pilionu sam placao oko 55e za 3 osobe

na paxosu 60e za 3 za brutalno celo prizemlje kamene kuce

na lefkadi sam placao 60e za 3 kod zle babe kiki ali sam tada bio mlad i zelen turista u grckoj

it'd

Posted (edited)

placao sam 35e u super korektnom smestaju julu na sifnosu, to je atinsko ostrvo sto se tice klijentele. te cene od 80e i slicno sam video na itaki kod nekih budala koje ne kapiraju da 100m dalje ima isti takav smestaj za upola manje. 

na lezbosu sam na 2 mesta placao po 25e

na itaki sam placao 30e

na limnosu sam placao 30e

na pilionu sam placao oko 55e za 3 osobe

na paxosu 60e za 3 za brutalno celo prizemlje kamene kuce

na lefkadi sam placao 60e za 3 kod zle babe kiki ali sam tada bio mlad i zelen turista u grckoj

it'd

njih je 4-oro koliko sam razumeo. stoga sam pisao 60-80. kad podelis sa 2... :)

i ja sam za nas troje uvek uspevao da nadjem od 30-45e.

Edited by Ros
Posted

Mozes i u Tolo, 10-ak km od Nafplia a jeftiniji je smestaj pa da ti bude baza.

i to je dobra opcija. ja sam i bio tamo pre 3 godina sa familijom. fina im je plaza

Posted

i to je dobra opcija. ja sam i bio tamo pre 3 godina sa familijom. fina im je plaza

pretpostavljam u junu i za studio.

probaj apartman sa odvojenom spavacom sobom da nadjes za tr pare u avgustu. bilo gde u grckoj.

Posted

pretpostavljam u junu i za studio.

probaj apartman sa odvojenom spavacom sobom da nadjes za tr pare u avgustu. bilo gde u grckoj.

jeste studio bio od 20. avgusta do 4-5 sept. deo za avgust je bio 45€, sept 35€.

mada, to sam rezervisao sve jos u januaru pa sam dobio popust.

inace, peloponez jeste skuplji od recimo parosa, sifnosa, milosa, krita i rodosa.

Posted

jeste studio bio od 20. avgusta do 4-5 sept. deo za avgust je bio 45€, sept 35€.

mada, to sam rezervisao sve jos u januaru pa sam dobio popust.

inace, peloponez jeste skuplji od recimo parosa, sifnosa, milosa, krita i rodosa.

to ti pricam. od 20.8 padaju cene plus sto je studio.

ja izbegavam studio uvek. vazno mi je da se naspavam kao covek i da ne moram da sedim na terasi dok deca spavaju.

Posted

to ti pricam. od 20.8 padaju cene plus sto je studio.

ja izbegavam studio uvek. vazno mi je da se naspavam kao covek i da ne moram da sedim na terasi dok deca spavaju.

uci decu da se ranije bude :D

mi se uvek u isto vreme budimo, tako da nam nije frka

Posted (edited)

ne mesto andros, vec ostrvo andros. glavno turisticko mesto je batsi na zapadnoj obali.

glavni "grad" ostrva, andros je jet-set.

u batsiju, juna meseca bi trebala naci nesto za 60-80 evra.

alternativa je peloponez, tacnije nafplio. od atine je udaljen 2-3 sata busom. u okolini ima solidnih plaza, a grad je predivan.

plus sto si na pola sata od mikene, epidaurusa, korinta i argosa.

Shvatila sam da je u pitanju ostrvo Andros. Pogledacu i taj Napflio, ovo ostalo deluje primamljivo! :)

Nas ce biti troje i ocekujem neku cenu od 50-60evra u junu posto sumnjam da sam talenat da nadjem uberjeftino kao yolo preko neta a necu da rizikujem da nemam nista pre dolaska tamo.

Inace, placali smo godinama u Hrvatskoj sve 5+ 45-50evra u junu/pocetak jula, i sumnjam da cu takvu pricu (sa takvim gostoprimstvom, pogodnostima i dobroj poziciji za dolazak avionom) naci u Grckoj, ali eto probacemo. (ne zato sto mislim da nema toga, nego da ja necu ubosti)

Edited by I*m with the pilots
Posted

cekaj, ti brines da li ces naci hrvatsko gostoprimstvo u grckoj?  :lolol:

Posted

Yolo, paj sad ovo. 

Kombinacija je sledeca: recimo 3 dana Atine, pa trajektom na ostrvo.

Ostrvo treba da bude...ma znas sta volim, da ti ne objasnjavam. Samo da bude od jeftinijih, i da je voznja trajektom recimo do 6 sati,

Posted

cekaj, ti brines da li ces naci hrvatsko gostoprimstvo u grckoj?  :lolol:

ako moram da nacrtam za glupe, valjda je jasno da mislim na konkretnu porodicu kod koje smo letovali godinama i njihov odnos prema gostima

Posted

Yolo, paj sad ovo. 

Kombinacija je sledeca: recimo 3 dana Atine, pa trajektom na ostrvo.

Ostrvo treba da bude...ma znas sta volim, da ti ne objasnjavam. Samo da bude od jeftinijih, i da je voznja trajektom recimo do 6 sati,

milos

Posted

nisam bas detaljno pratio, jel pilots nije bila nikada u atini? ako je kraj juna i jos nije 40+ onda obavezno 2-3 dana.

odlicnih ostrva ima na izvolte odatle i ne treba ici predaleko. ja bih uvek preporucio sifnos iako se tesko odlucujem za preporuke ako ne poznajem ljude, i to kao najdalju opciju. blize od sifnosa u toj liniji gde je andros najsevernije ima par low key ostrva koja su super jer nisu turizam na prvu loptu - tinos, siros, kitnos. ako se ide ka peloponezu onda spetses koji je normalnij od ulickane i preskupe hidre (mada, van sezone?) i moze da bude dobar link izmedju atine i peloponeza, tj istocne obale - potez napflio monemvasia.

Posted

Shvatila sam da je u pitanju ostrvo Andros. Pogledacu i taj Napflio, ovo ostalo deluje primamljivo! :)

Nas ce biti troje i ocekujem neku cenu od 50-60evra u junu posto sumnjam da sam talenat da nadjem uberjeftino kao yolo preko neta a necu da rizikujem da nemam nista pre dolaska tamo.

Inace, placali smo godinama u Hrvatskoj sve 5+ 45-50evra u junu/pocetak jula, i sumnjam da cu takvu pricu (sa takvim gostoprimstvom, pogodnostima i dobroj poziciji za dolazak avionom) naci u Grckoj, ali eto probacemo. (ne zato sto mislim da nema toga, nego da ja necu ubosti)

mi smo ovde boravili: http://www.tolo.gr/tolo_accommodation/alkistis_tolo/alkistis_tolo.html

zar je 3-4 sata na trajektu zaista takav problem za tvog tatu?

zalazak sunca na egejskom moru je .... mmmmmmmmmmmmmm

tu se odmah otvara paros i nausia. predivota.