Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral

Musharaf

Recommended Posts

Posted

Ja bio, prelijepa plaža... :(

Baš sam ovog ljeta pravio planove (koji su, nažalost, ostali samo planovi) da ponovo odem na Lefkadu, i baš mi je Egremni bila jedna od jačih stavki na listi "Za"... Bez obzira na onih trista-pesto stepenica, masovno mi se više dopala od (daleko izvikanijeg) Porto Kacikija

Posted

Ovo će većim delom priroda sama da sredi ubrzo, samo da srede stepenice ako su otišle i da obezbede nestabilno kamenje i stene i kul je.

• 1 month later...
Posted (edited)

Da li ima neceg lepog za letovanje u ~blizini Atine?

Pocela sam vec da gledam malo za letovanje, mislila sam na neko ostrvo od preporucenih, npr Rosova ostrva Paros, Milos i Sifnos, ali avioni do njih su vec sada sa cenom od oko 500evra u junu :o , a trajekt od 4-5h mislim da moj otac ne bi preziveo.

Letovala sam do sad samo na Skijatosu i to je bilo divno, tacno ono sta meni i nama odgovara (mir u junu, cisto i lepo more, prepuno prirodne hladovine, vise plaza za istrazivanje), pa ako ne nadjemo nesto mnogo bolje, otisli bi tamo. Ali sigurna sam da bi neko ovde imao jos dobrih predloga, stekla sam utisak da ima mnogo poznavatelja Grcke.

Edited by I*m with the pilots
Posted

Ne ides kolima? Onda bi bilo dobro da brodom preseces Saronski zaliv i vrsljas po istocnoj obali Peloponeza, to nije velika distanca pa ni ladja nije skupa. Sa autom se vec otvaraju mnoge mogucnosti imas dobrih mesta na 100-ak km od Atine, mozes do Korinta i divnog jezera koje more stvara iza Lutrakija ili do Nafplia na Peloponezu koji je na 120 km uglavnom autoputa. Ako ti je to sve daleko idi po obodu samog atickog poluostrva gde ti je od Atine 20-30 km do svakog mesta a ima ih na desetine sa raznovrsnim plazama i obalama. Gledaj neki prevoz da obezedis otvorice ti se vidici inace na voz, polumetro pa do Glifade i taj region. U svakom od navedenih malih mesta imas smestaj po izboru (i ceni) a po imenima ti nazalost ne mogu pomoci jer nazalost svako drugo se zove Agios Nikolaos ili Paraskeva. Bilo bi dobro da odmor izdelis na tri dela i istrazujes te regione

Posted

Ne ides kolima? Onda bi bilo dobro da brodom preseces Saronski zaliv i vrsljas po istocnoj obali Peloponeza, to nije velika distanca pa ni ladja nije skupa. Sa autom se vec otvaraju mnoge mogucnosti imas dobrih mesta na 100-ak km od Atine, mozes do Korinta i divnog jezera koje more stvara iza Lutrakija ili do Nafplia na Peloponezu koji je na 120 km uglavnom autoputa. Ako ti je to sve daleko idi po obodu samog atickog poluostrva gde ti je od Atine 20-30 km do svakog mesta a ima ih na desetine sa raznovrsnim plazama i obalama. Gledaj neki prevoz da obezedis otvorice ti se vidici inace na voz, polumetro pa do Glifade i taj region. U svakom od navedenih malih mesta imas smestaj po izboru (i ceni) a po imenima ti nazalost ne mogu pomoci jer nazalost svako drugo se zove Agios Nikolaos ili Paraskeva. Bilo bi dobro da odmor izdelis na tri dela i istrazujes te regione

Edit: pisem pod pretpostavkom da ti je Atina baza, tako sam doziveo pitanje
Posted (edited)

Edit: pisem pod pretpostavkom da ti je Atina baza, tako sam doziveo pitanje

Bacam se sutra na istrazivanje napisanog, hvala.

Ne bismo isli kolima, zapravo ne bismo ni putovali zajedno, moji bi leteli iz Beograda a ja iz Frankfurta. Uvek mogu da iznajmim auto na dan-dva ako bas hocu, ali do sad sam uglavnom koristila javni prevoz za obilaske. Mozda cak i da dodjemo avionom a tamo uzmemo auto na duze, pogledacu malo cene. Nekako odmor na kom mora mnogo vremena da se provodi u autu za mene, a jos vise moje roditelje, i nije valjan odmor. Komplikovani smo. :ph34r:

Atina ne kao baza, vec kao ideja za mesto sa aerodromom i lukom na kom se mozemo naci i odakle mozemo otici dalje na put.

Isto bi vazilo npr i za Solun, ali ljudi uglavnom nemaju mnogo inspirativnih reci za delove oko njega u smislu letovanja..Mada nemam veliki uzorak ljudi, stoji. A u Atini nisam bila pa bih mozda i to iskombinovala sa ovim.

Posted (edited)

Nasla sam nesto sto mi deluje lepo a blizu je Atini - deo kod Maratona, plaza Schinias. Plaza puna zelenila, a u blizini ima svasta da se vidi i obidje, deluje dobro taj deo. Problem je samo naci smestaj.

No, nevezano za ovo konkretno mesto, imate li neke dobre sajtove za pretragu apartmana po Grckoj (a da nije Booking.com, Airbnb i Google)...?

Posted

Nasla sam nesto sto mi deluje lepo a blizu je Atini - deo kod Maratona, plaza Schinias. Plaza puna zelenila, a u blizini ima svasta da se vidi i obidje, deluje dobro taj deo. Problem je samo naci smestaj.

No, nevezano za ovo konkretno mesto, imate li neke dobre sajtove za pretragu apartmana po Grckoj (a da nije Booking.com, Airbnb i Google)...?

ja ukucam ime mesta + studio ili accommodation pa tako krenem.

mozes da pogledas i ostrvo andros. to je ocas posla od aerodroma u atini.

Posted

ja ukucam ime mesta + studio ili accommodation pa tako krenem.

mozes da pogledas i ostrvo andros. to je ocas posla od aerodroma u atini.

to radim i ja, ali izgleda da za spomenuto mesto bas i nema neke ponude, ili je u rangu 1500-2000evra/7 dana :D

hvala ;)

Posted

ne mesto andros, vec ostrvo andros. glavno turisticko mesto je batsi na zapadnoj obali.

glavni "grad" ostrva, andros je jet-set.

u batsiju, juna meseca bi trebala naci nesto za 60-80 evra.

alternativa je peloponez, tacnije nafplio. od atine je udaljen 2-3 sata busom. u okolini ima solidnih plaza, a grad je predivan.

plus sto si na pola sata od mikene, epidaurusa, korinta i argosa.

Posted

Mozes i u Tolo, 10-ak km od Nafplia a jeftiniji je smestaj pa da ti bude baza.

Posted

ne mesto andros, vec ostrvo andros. glavno turisticko mesto je batsi na zapadnoj obali.

glavni "grad" ostrva, andros je jet-set.

u batsiju, juna meseca bi trebala naci nesto za 60-80 evra.

alternativa je peloponez, tacnije nafplio. od atine je udaljen 2-3 sata busom. u okolini ima solidnih plaza, a grad je predivan.

plus sto si na pola sata od mikene, epidaurusa, korinta i argosa.

gde nalazite te skupe smestaje i sta je to uopste? moja zena i ja retko da smo ikada u grckoj platili vise od 30-35e za dvoje....