Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral

Musharaf

Recommended Posts

Posted

Ima marketa u Barbatiju,al je glupo da ides tamo ako nemas kola. :)

Posted

Kefalonija najlepše letovanje na kojem sam bila u Grčkoj. Tako bih rado opeeeeeet. Lasi je baš mali, ali kao što svi kažu, blizina glavnog grada je takva da može i peške i pet minuta kolima a i aerodrom je blizu. 

Sve preporuke. Da obilaziš svaki dan drugu plažu, nećeš videti desetinu od lepote Kefalonije....

Da, bukvalno ti treba deset dana detaljnog obilaženja da bi video makar delimično čega sve tu ima. Ja ni ne znam šta smo sve propustili, naravno nije išlo sve po planu neke stvari smo svesno preskočili.

Ono što bih ja preporučio je Petani, ali ne onaj 'glavni' deo plaže, već da se skrene desno, da se dođe u onaj stenovito-šljunkoviti deo. Tu ima lepog prirodnog hlada od stena, a mi smo dva puta imali sjajan štek između stena.

Posted

Nama je vlasnik apartmana na rastanku dao cd sa lepotama i najlepšim plažama Kefalonije pa smo tek tada shvatili šta smo ustvari propustili :D

Posted

to da dodjete ponovo. ih, grci...

Posted

Vrlo verovatno. Sa setom sam odgledala. Nismo bili tada, ali nam nahvališe Itaku koja je blizu trajektom, a koja ima mnogo lepih plaža. 

Posted

bio ko na amorgosu i astypalei?

to ti je bas ono deep-deep-greece...tamo se ne ide samo da se stavi na listu obavljenih destinacija, vec da se uziva u miru i tisini.

Posted

to ti je bas ono deep-deep-greece...tamo se ne ide samo da se stavi na listu obavljenih destinacija, vec da se uziva u miru i tisini.

ovo mi je poznato, a i ne idem da "udarim crtu" :)

jesi bio?

Posted

ovo mi je poznato, a i ne idem da "udarim crtu" :)

jesi bio?

ma nisam jos :(

ali posto mi je to na listi zelja, onda sam se raspitivao i citao naokolo.

imas ovde licnih iskustava sa amorgosa:

http://www.putovanja.info/forum/topic/22086-amorgos/

i astipaleje:

http://www.putovanja.info/forum/topic/25303-astipaleja-skrajnuti-leptir-egeja/

bio sam pre 2 godine na sifnosu i milosu.

sifnos bi tu mozda upao u slicnu kategoriju.

Posted

ma nisam jos :(

ali posto mi je to na listi zelja, onda sam se raspitivao i citao naokolo.

imas ovde licnih iskustava sa amorgosa:

http://www.putovanja.info/forum/topic/22086-amorgos/

i astipaleje:

http://www.putovanja.info/forum/topic/25303-astipaleja-skrajnuti-leptir-egeja/

bio sam pre 2 godine na sifnosu i milosu.

sifnos bi tu mozda upao u slicnu kategoriju.

hvala šefe :)

prostudiraću, pa napišem neki izveštaj kad se vrnem otud. bedak što imamo premalo vremena obzirom da je i naksos uvršten u program, a sve skupa traje manje od 2 nedelje.

Posted

hvala šefe :)

prostudiraću, pa napišem neki izveštaj kad se vrnem otud. bedak što imamo premalo vremena obzirom da je i naksos uvršten u program, a sve skupa traje manje od 2 nedelje.

3 ostrva za manje od dve nedelje i nije tako lose.

jedino nisam siguran kakve su veze sa jednog ostrva na drugo?

znam sigurno da su paros i naksos odlicno povezani, a verovatno i naksos sa amorgosom. tu bi astipaleja mogla biti malo zeznuta za uklopiti.

Posted

Od marmarasa za 9.5h. Smorio se halkidikiju. Sarti je ko neki sanatorijum. Vetar, talasi, prljavo more. Dosadna gradska plaza. Zakacio samo jos portokal na kratko i sikiu. Dobra strana jeftinoca i dobra hrana generalno. Marmaras nesto zivoposniji, znacajno skuplji. More cisto, hrana uzas.

Posted

3 ostrva za manje od dve nedelje i nije tako lose.

jedino nisam siguran kakve su veze sa jednog ostrva na drugo?

znam sigurno da su paros i naksos odlicno povezani, a verovatno i naksos sa amorgosom. tu bi astipaleja mogla biti malo zeznuta za uklopiti.

ne brini za veze između ostrva. moja šefica je sve istražila i neće biti problema oko toga :)

da, naksos i paros su uobičajene stanice blue star-a (bio prošle godine: santorini i naksos, pa videh). jedna od prvobitnih opcija je bila: naksos, paros i antiparos, ali je onda presudilo da su paros i antiparos previše turistički orijentisani/skuplji i ne tako autentični kao amorgos i astipaleja. živo me zanima kakve su to radžare o kojima sam čitao da ih skoro svaka kuća proizvodi na amorgosu (valjda ima silnih divljih trava i svi ih turaju u šiku/hranu). tome se posebno veselim.

Posted

ne brini za veze između ostrva. moja šefica je sve istražila i neće biti problema oko toga :)

da, naksos i paros su uobičajene stanice blue star-a (bio prošle godine: santorini i naksos, pa videh). jedna od prvobitnih opcija je bila: naksos, paros i antiparos, ali je onda presudilo da su paros i antiparos previše turistički orijentisani/skuplji i ne tako autentični kao amorgos i astipaleja. živo me zanima kakve su to radžare o kojima sam čitao da ih skoro svaka kuća proizvodi na amorgosu (valjda ima silnih divljih trava i svi ih turaju u šiku/hranu). tome se posebno veselim.

ok, onda samo ostaje da vam pozelim lep boravak. cekamo izvestaj :)

Posted

Bio mozda neko u mestu Kanoni na Krfu? Ima li plaza? koliko cesto slecu avioni nocu, moze li se spavat?