porucnik vasic Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Шта људе толико плаши код Марине? Ја ово питам све као потпуно неупућен у Француске политичке финесе.
Dr Arslanagić Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Ako ništa drugo, to bi u ovom trenutku značio kraj EU.
porucnik vasic Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Ako ništa drugo, to bi u ovom trenutku značio kraj EU. Капирам.
hazard Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 cekao sam kad ce to pitanje pa recimo, da zivis u zemlji koja je clan EU, znao bi
Prospero Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 (edited) to je okvir u kojem i male evropske države mogu da obezbede svoju suverenost i nekakvu nacionalnu/društvenu emancipaciju. u odsustvu toga dolazi do rastakanja na grupe, blokove, na velike ribe i male ribe, a srbija je veoma, veoma mala riba. ništa drugo ne mora eu da bude, ovo je dovoljno. Edited November 22, 2016 by Prospero
frn1782 Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 suverenost gde neki samoizabran nemacki alkoholicar sa grupom luzera tehnokrata donosi fail ekonomske planove shes baklji koje gore ko jedna, zajedno nesalomive!
Toni Sumaher Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 to je okvir u kojem i male evropske države mogu da obezbede svoju suverenost i nekakvu nacionalnu/društvenu emancipaciju. u odsustvu toga dolazi do rastakanja na grupe, blokove, na velike ribe i male ribe, a srbija je veoma, veoma mala riba. ništa drugo ne mora eu da bude, ovo je dovoljno. Pusti coveka, vidis da mu siste jajca za EU, samo da je raspad, da crkava komsijska krava. A to sto mi u nekoliko scenarija mozemo da budemo sjebani raspadom EU, sta sad....
porucnik vasic Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 to je okvir u kojem i male evropske države mogu da obezbede svoju suverenost i nekakvu nacionalnu/društvenu emancipaciju. u odsustvu toga dolazi do rastakanja na grupe, blokove, na velike ribe i male ribe, a srbija je veoma, veoma mala riba. ništa drugo ne mora eu da bude, ovo je dovoljno. А опет ништа од овог није тачно. Бугарска, Руминија, Грчка, Кипар су примери за то. Па и Италија и Шпанија. Мислим од тебе човек очекује више него пар фраза.
hazard Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 А опет ништа од овог није тачно. Бугарска, Руминија, Грчка, Кипар су примери за то. Па и Италија и Шпанија. Мислим од тебе човек очекује више него пар фраза. tacno je, jer su kontra primeri recimo Danska, Austrija, Ceska, Slovacka ono sto Prospero nije rekao je ono sto se podrazumeva - da ne zavisi sve samo od spoljnog okvira vec od sposobnosti same drzave i drustva
frn1782 Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Pusti coveka, vidis da mu siste jajca za EU, samo da je raspad, da crkava komsijska krava. A to sto mi u nekoliko scenarija mozemo da budemo sjebani raspadom EU, sta sad.... Koji tacno mi? Mi srbistanci ili mi dijaspora? Srbistancima ce gospodar naci gospodara, podicicemo jos 100 cesmi u cast Kazahstana i nema brige. Za mi dijasporu pogledaj moj pretposlednji post.
Prospero Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 А опет ништа од овог није тачно. Бугарска, Руминија, Грчка, Кипар су примери за то. Па и Италија и Шпанија. Мислим од тебе човек очекује више него пар фраза. sve je tačno i ništa nije fraza. potpune suverenosti nema nigde u evropi niti je ikada može biti, pitanje je na koje načine gubiš deo suverenosti tj šta dobijaš zauzvrat. ako dobijaš nacionalističku retoriku, astalnu trku u naoružanju i slične kerefeke kao što smo ih stalno imali - tek to nije suverenost nego puka borba za preživljavanje. srbiji to ne treba ni za šta.
porucnik vasic Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 tacno je, jer su kontra primeri recimo Danska, Austrija, Ceska, Slovacka ono sto Prospero nije rekao je ono sto se podrazumeva - da ne zavisi sve samo od spoljnog okvira vec od sposobnosti same drzave i drustva Нису контра примери, јер се разликују историјски, културолошки, а успут ни Словачкој није место у том клубу. Међутим, оно што је главни проблем ЕУ је њена тотална недемократичност. Неизабране институце непоштовање воље грађана, прописи које доносе неизабрана тела...
frn1782 Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 (edited) Glavni problem EU cak nije ni demokraticnost nego nefunkcionalnost koja proizilazi iz ekonomskE nekompatibilnost. Nemci bi i da se yebu i da im ne udje i da ih americki pandur cuva za dzabaka. Edited November 22, 2016 by frn1782
Recommended Posts