gospa buba Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 (edited) e pa najzadnotiraj da su mi top esefovi igranje paralelnim univerzumom, igranje vremenom i igranje prostorom. najbolji od svih svetova :d Edited May 1, 2016 by gospa buba
đorđe geprat Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 jedna. "razgovori s poviješću". intervjui oriane falači sa onomadnim državnicima. ostalih devet, iz izbora svakog od vas po nešto
beta Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 čaj u sahari, p.bouls crni album, hanif kureiši ostaci dana, kazuo išiguro carstvo sunca, dž.g.balard kralj vilovnjak, mišel turnije deca ponoći, salman ruždi dekameron, bokačo sputnjik ljubav, h.murakami njujorška trilogija, pol oster ime ruže, u.eko
Topola Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Martin Idn - Dzek London Za kim zvono zvoni - Hemingvej Hadzi Murat - Tolstoj Dervis i smrt - Selimovic Atlantida - Pekic Hrabri novi svet - Haksli Zivot coveka na Balkanu - Stanislav Krakov Njetocka Nezvanova i druge price - Dostojevski Portret umetnika u mladosti - Dzojs 7.000 dana u Sibiru - Karlo Stajner
Aleksija Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 čaj u sahari, p.bouls crni album, hanif kureiši ostaci dana, kazuo išiguro carstvo sunca, dž.g.balard kralj vilovnjak, mišel turnije deca ponoći, salman ruždi dekameron, bokačo sputnjik ljubav, h.murakami njujorška trilogija, pol oster ime ruže, u.eko lepa lista, a narocito me raduje sto se neko setio ovog boldiranog :)
eumeswil Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 preko liste su mi onda plodovi gneva, 100 godina samoće, metafiziku polne ljubavi i whate every body is saying Ovo Šopenhauer?
Aion Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 1. Objava broja 49 - Tomas Pincon . . . mnogo mesta, pa sve ostalo Ne mislim na kvalitet, nego na ono sto se trazi: 10 dela za koje smatrate da sadrze najvece istine, postavljaju najvise pitanja i najrelevantnije su za doba u kojem zivimo
Sandens Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 (edited) Ernesto Sabato - O junacima i grobovima Dž. D. Selindžer - Lovac u žitu Knut Hamsun - Plodovi zemlje Mario Vargas Ljosa - Razgovor u Katedrali Milan Kundera - Oproštajni valcer Džon Fante - Upitaj prah Hulio Kortasar - Školice Pol Oster - Mesečeva palata Mark Tven - Pustolovine Haklberija Fina Miloš Crnjanski - Kod Hiperborejaca Edited May 3, 2016 by Sundance Kid
James Marshall Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 Ja nisam stavljao omiljene baš iz razloga kojeg je naveo Aion
Sestre Bronte Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 (edited) Pa gde mozes da imas deset omiljenih knjiga, malo je to za sve dane i sve misli. Jbg da sam pravilno shvatio temu, onda je 1000 zasto 1000 zato idealna, a za nju sam i najvise kukao roditeljima. Edited May 3, 2016 by Braća Strugacki
halloween Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 (edited) Braća Karamazovi- F. M. Dostojevski Gubitnik- Tomas Bernhard Kralj vilovnjak- Mišel Turnije Misterije- Knut Hamsun Vrli novi svet- Oldos Haksli Drame- Dušan Kovačević Pripovetke (Paviljon br.6, Galeb)- A.P. Čehov Filozofija prava- Gustav Radbruh Uvod u psihoanalizu- Sigmund Frojd Heda Gabler- Henrik Ibsen Edited May 3, 2016 by halloween
Giggsy Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Orvel - 1984. Orvel - Zivotinjska farma Igo - Jadnici Man - Carobni breg Sekspir - Hamlet (mada je tesko od njega sastaviti listu od deset, nekmoli ovako) V. Vulf - Gospodja Dalovej Svift - Guliverova putovanja Stivenson - Dr Dzekil i Mr Hajd Nabokov - Ada Tolstoj - Smrt Ivana Iljica I to sam samo uzeo u obzir fikciju. Ma malo je i dvadeset, kontam da cu se sutra pokajati sto nesto nisam stavio
Meazza Posted May 4, 2016 Author Posted May 4, 2016 Malo je i dvadeset, ali treba neko to sve i da broji. :) Hvala Giggsy, hvala halloween, odlicne liste.
Recommended Posts