Toni Sumaher Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 (edited) Sta znam, malo bi bilo providno da bas Kicic bude Kaludjer, posto je apotekar i deluje kao mali od palube. Bilo bi interesantnije da je psihijatar. Ili Tane, recimo.... Btw, taj razgovor kod Zivkovica zanimljiv je i zbog verovatnog uvoda u pricu o drzavnoj kompaniji koja je kasnije stavila sapu na opijum u Mkd i napravila sa Turcima firmu koja je valjala opijum citavom svetu. A i da vidimo da li ce u pricu da uleti Vanco Mihailov i na koji nacin. Edited November 7, 2017 by Toni Sumaher
Filozof manijak Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 Btw, taj razgovor kod Zivkovica zanimljiv je i zbog verovatnog uvoda u pricu o drzavnoj kompaniji koja je kasnije stavila sapu na opijum u Mkd i napravila sa Turcima firmu koja je valjala opijum citavom svetu. A i da vidimo da li ce u pricu da uleti Vanco Mihailov i na koji nacin. Jel može malo opširnija o toj kompanijii i valjanju opijuma po svetu. Prvi put čujem za te aktivnosti izmedju dva rata...
Toni Sumaher Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 http://www.udi.rs/articles/vl_jovanovic_2009.pdf
Arkadija Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 http://www.udi.rs/articles/vl_jovanovic_2009.pdf Odličan tekst. O ovome nisam imala pojma.
Filozof manijak Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 Hvala Toniju, ovo je baš interesantno
Toni Sumaher Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 (edited) Blizanci, sve zajedno osecamo.... :cvorovicstyle: Edited November 7, 2017 by Toni Sumaher
gospa buba Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 (edited) http://www.udi.rs/articles/vl_jovanovic_2009.pdf au pa kakva je ovo dragocenost Вишкови сировoг опијума, који су достизали и 150 тона, будили су код југословенских произвођача недвосмислену жељу да се Женевска конвенција откаже: „Боље је да будемо хумани код своје ку�е, па да тек онда прихватамо светске хуманитарне идеје.“ 1938. josh iz tog doba ta pamet, prvo da se mi sredimo sami, oko limburga sledece godine jao srbijo jebemti sunce Edited November 7, 2017 by gospa buba
Desmond Bojčinski Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 Dijagonalno pogledah epizodu, i onako ovlaš mogu da tipujem da je kaluđer u stvari onaj rabin iz druge epizode.
francuski sobar Posted November 8, 2017 Posted November 8, 2017 Ima logike plus Božović prejak samo za malu epizodu. Elem izgleda da bi ovako trebalo pisati školske udžbenike i deci predavati lol. Ko u onom film sa đeremi ajronsom. Mene već nateralo da guglam kozake, arhitekte sam otprilike znao. Našo sam super tekstove o jatagan mali,pa to postojalo do 60-tih do gradnje petlje. Inače nedavno sam prošeto od veterinarskog dole do deligradske, kopkalo me to neurbanizovano parče usred grada a ima baš neki šmek indijanskog groblja nisam tad znao šta tu bilo. Ovo za opijum je fenomenalna priča a sad srčujem o umetničkim grupama tad i lbgt pionirima.
pbg12345 Posted November 8, 2017 Posted November 8, 2017 ja sam skroz propustio izgleda taj glavni zaplet :D vidim nagadjate ko su neki misteriozni likovi, a uopste nisam uhvatio da su toliko bitni za pricu kaludjer je vodja bg krimosa, ko su ostali koje pominjete? doduse, prvu epizodu sam delom prespavao, mozda je do toga inace, meso mi nekako bolje leglo mnogo bliza prica. steta sto epizode kratko traju, ne znam koliko ih je uopste planirano, ali za sad serija obecava
Filozof manijak Posted November 8, 2017 Posted November 8, 2017 Kaluđer je novi, misteriozni lik koji je preuzeo biznis sa opijumom u Bgdu od ubijenog krimosa koji je radio za Makedonce.
zmanic Posted November 8, 2017 Posted November 8, 2017 (edited) Kaluđer je neko ko je uvek pored telefona. Recimo Voja Brajović iz založne banke. Edited November 8, 2017 by zmanic
Recommended Posts