Кристофер Лумумбо Posted yesterday at 00:24 Posted yesterday at 00:24 On 11. 11. 2024. at 22:52, overthinker said: У серији "Клан" су приказали сцене скривања, а можда ће приказати и у овој, имао је неки добро маскирани бункер у својој кући. Са предајом је вероватно хтео да опет заиигра на свој стари блеф - новој политичкој гарнитури да испоручи нешто о старој, таквом "трговином" купујући ново време за себе, али није му прошло блефирање тог пута, правоснажно је осуђен и за Ибарску и за Стамболића и за Ђинђића. To gde se skrivao niko nije potvrdio, ali se svakako nije skrivao u kuci. 3
April Posted yesterday at 00:30 Posted yesterday at 00:30 Da, to je glavni ulaz To je kapija kroz koju dovoze optužene iz CZ-a. Tu i spavaju za vreme suđenja. U svakom trenutku u toj zgradi spava jedno 500 godina zatvora. Koliko mi je poznato, bio je samo jedan pokušaj bekstva.
Hele Posted yesterday at 06:32 Posted yesterday at 06:32 6 hours ago, overthinker said: Устаничком сам прошао. Изненадила ме дуга цев приправна на паљбу, смер цеви и то што пролазник који иде цивилним тротоаром мора да прође тик уз ту цев пушке. Overtinkuješ.
Hele Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 13 hours ago, utilitarist said: hrvatski kod spasojevića ne da mi nije parao uši nego ga nisam primetio ali jesam očekivao od njega i kuma da imaju južnjački akcenat. za akcenat koji probija kod majke fiktivnog zemunca iskreno nisam siguran koliko je uverljiv. a da budem jasan Bas bas se cuje kod Spasojevica. Sto se tice juznjackog akcenta, po meni je opravdano da svi imaju beogradski, ipak se radnja odvija u Beogradu. Sad sam gledao i Spasojevic je jos 1989. godine dosao u Beograd. Nije nemoguce, sta vise, da su svi izgubili juznjacki i prebacili se na beogradski jer u Beogradu zive godinama. Ili imaju neki miks Uroseva majka. Ono sto mi je fascinantno, nevezano za seriju, jeste sto Spasojevic i Lukovic su imali 34 godine kad su ih roknuli. Meni su izgledali kao neki matorci od 45, 50 na onim fotkama sto su tada prikazivali. Jos te fotke ko zna kad su nastale i koliko na njima imaju godina.
John Coltrane Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Ja sam bio na izricanju presude za ubistvo Djindjića - sve je bilo kao u nekom Holivud blokbasteru.
Jimmy Kowalski Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 3 hours ago, Hele said: Bas bas se cuje kod Spasojevica. Sto se tice juznjackog akcenta, po meni je opravdano da svi imaju beogradski, ipak se radnja odvija u Beogradu. Sad sam gledao i Spasojevic je jos 1989. godine dosao u Beograd. Nije nemoguce, sta vise, da su svi izgubili juznjacki i prebacili se na beogradski jer u Beogradu zive godinama. Ili imaju neki miks Uroseva majka. Ono sto mi je fascinantno, nevezano za seriju, jeste sto Spasojevic i Lukovic su imali 34 godine kad su ih roknuli. Meni su izgledali kao neki matorci od 45, 50 na onim fotkama sto su tada prikazivali. Jos te fotke ko zna kad su nastale i koliko na njima imaju godina. Nisu zeleli da umru mladi, pa su furali taj matori izgled..
Кристофер Лумумбо Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago odgledao sam 3. epizodu i uospte mi se ne svidjaju ni glumci koji glume ducu i kuma, ako je ono kum, ni cijenica da uospte nisu iskorisceni. takodje, zasto djuru mutavog ne pominju po imenu? godinama sa drugarima pricam da posotji neverovatan potencijal za narcos balkan u nekoliko sezona, ali mora vise da se zagrebe, moraju likovi dublje da se predstave.
overthinker Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 14 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Nisu zeleli da umru mladi, pa su furali taj matori izgled.. Има у неком музеју фотографија совјетског војника кад одлази у рат и кад се враћа из рата - човек је скроз променио физички изглед, остарио у рекордном року. Знам и по мом рођеном деди, био је одувек комплетно сед, беле косе, највероватније последица учешћа у тинејџерском узрасту у партизанској борби - нагледао се и убијених другова, неких у борби, неких закланих на спавању, неких команданата који су гинули у јуришу, неких које је скинуо усташки снајпер у Сарајеву пред сам крај рата, неких стрељања због ситница ради "јачања гвоздене дисциолине" ако би ко филозофирао и испољавао најмању непослушност. Претпостављам да тај животни стил у коме се стално гледају убијени људи, мора да се одрази на црте лица.
booyaka Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Vidi se ogromna razlika u izgledu, i vidi se da su bili tridesetogodišnjaci, a glume ih pedesetogodišnjaci. Ista je stvar i sa ostalim glumcima, osim Mićanovića koji je sada samo dve godine stariji od Đinđića u vreme ubistva.
uini Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago On 3. 11. 2024. at 11:29, April said: Mićanović standardno preglumljuje. Bandović, Štukan, Trifunović standardno perfektni. Sva trojica privatno deluju kao obični foliranti, ali pred kamerom zidaju kao majstorčine kakvih ima sve manje. Dokaz su da je gluma ozbiljan zanat i da nije posao za fine dečake. mićanović ima obavezu (kao i druge javne ličnosti iz serije), koju štukan, bandović, onaj krimi-klinja i novinarka nemaju. da kreiraju osečaj da je to upravo ličnost koje se sećamo. sergej već može da glumi sergeja, tj da ponudi svoju interpretaciju legije, jer njega znamo uglavnom kako stoji mirno kamenog lica na nekoj smotri. odličan je mićanović, našao je solidan balans, što naravno nije ni prvi ni peti put u njegovoj karijeri. 4
Jimmy Kowalski Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Stukan je izgleda isao na iste casove dikcije kao i Goran Bogdan, odnosno verovatno su zajedno bezali sa istih. Pola ne razumem sta prica. Ali to je ta moderna gluma, bitno da izgleda kao zajeban tip, sto god da ti kaze, ti samo klimni glavom da si razumeo.. 3 1
utilitarist Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 3 hours ago, Jimmy Kowalski said: Stukan je izgleda isao na iste casove dikcije kao i Goran Bogdan, odnosno verovatno su zajedno bezali sa istih. Pola ne razumem sta prica. Ali to je ta moderna gluma, bitno da izgleda kao zajeban tip, sto god da ti kaze, ti samo klimni glavom da si razumeo.. možda je do učitelja, uvek kad me strefilo da slušam njihovog studenta generacije tu je moralo da radi sto deset posto koncentracije a na kraju se oseća i fizički zamor.
Sludge Factory Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago On 11. 11. 2024. at 21:21, John Coltrane said: Što više gledam, sve mi se manje svidja. Izmedju redova se može čitati da su krimosi zadužili izbegle sa KiM a ne država (majka se obraća inspektorima), pa onda ta 1 opsesija tastovima iz službe (kao Lauševič u Državnom službeniku ili u Profesionalcu "nesudjeni" tast) koji jednim potezom rešavaju slučaj i otvaraju oči "nesposobnim" pandurima.... Ako idemo još malo dalje videćmo da se gradi narativ kao da je sam Ulemek pisao scenario "neću da Jedinica strada za zločine DeBeovaca" (parafraziram). Ispada da su Crvene beretke samo "radile svoj posao" i da su oni "rodoljubi koji su krvarili za svoju zemlju", a to podgreva i ona scena kada se nekoliko puta ponavlja "ovo nije pobuna ovo je štrajk" (za oružanu pobunu iz novembra 2001. ). Imputira se da je Djindjić jedini krivac što je JSO preživeo 05.10. Nekako me ni ne čudi da bi nešto afirmativno išlo na javnom servisu sa preletačem Bujoševićem i onim seronjom Kecmanovićem. Sa zanatske strane, nemam nekih zamerki, sat vremena proleti. I meni isto, ali verovatno je to dobrim delom i do toga sta ocekujemo od ove serije. A evo, iako su neke stvari uveli u seriju, posle 4 epizode opet imam onaj utisak iz prve da je ovo mogao da bude i neki izmisljeni premijer u izmisljenoj zemlji, nista seriji ne donose stvarni dogadjaji i licnosti na kojima je zasnovana, niti serija nesto donosi tim dogadjajima. I dalje vazi sve ono dobro sto smo naveli, drzi se zanatski kvalitet, ali stvari koje su mi smetale i dalje mi smetaju (recimo, novinarkina prica i izmisljeni mediji, neki likovi, manjak nekih dfugih likova, itd.). Ali najvise se plasim da ne dobijamo pricu kako su Siptar i Kum ubijeni namerno, da bi se nesto zataskalo, kako su tvrdili neki.
Кристофер Лумумбо Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago vec se iz nekoliko pocetnih epizoda vidi da to neces dobiti na kraju jer prate pricu i dokaze koji su prezentovani na sudjenju. kazem, ponavljam, smeta mi sto su likovi ovako povrsinski prikazani, serija mi je zbog toga totalno bleda i nezanimljiva. recimo taj krimi klinja je djura mutavi, covek je savant, znao je adresu svakog stana, prezimena na vratima, svaki broj, tablice koje je menjao na automobilima...bio je mid to low level novosadski krimos, postao je deo zemunskog klana tako sto su hteli da ga reketiraju ali on lovu nije imao i samo se jedan dan pojavio u silerovoj i reko da mogu odmah da ga ubiju jer on para nema. tu su oni videli da stvarno nema i iskoristili ono sto ima, semu za heroin. takva serija me zanima, daj vise narcos balkan, manje ova prosecna telekom/rts govna koja se snimaju u poslednje vreme. hocu da vidim likove, da saznam nesto o njima, da imaju dubinu. duca, covek koji je posle djinjdica i legije najvazniji covek u ovoj prici ne postoji u ovoj seriji.
Sludge Factory Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 12 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: vec se iz nekoliko pocetnih epizoda vidi da to neces dobiti na kraju jer prate pricu i dokaze koji su prezentovani na sudjenju. Da, ali otkud odjednom SAJ, a Bandovic insistira da oni vode akciju hapsenja? I ispalo je da su ih ubili tek tako, bez povoda. Ok, videcemo u narednoj epizodi kako ce to hendlovati, ali ostavljeno je u ovoj epizodi da bude, onako, sumnjivo. Pa onda tast prica Bandovicu da se pazi, jer sta ce biti kad politicari krenu da se pominju, najebace, itd. Plus, tast je taj koji im je zapravo dao kljucno usmerenje da ih uhvate, sta oni nisu pratili advokata sami? Ili recimo Silerova, zasto je srusena? To je bitno bilo da se prikaze, da je ruse, a neke druge stvari jok. Itd. Za ostalo se slazem, odnosno slazem se da seriji fale likovi, a cak i serije koje imaju ideju da prikazu samo faktografski tok dramaticnih, da ne kazem "akcionih", dogadjaja imaju prostora i za razradu likova. Moraju da imaju. Edited 6 hours ago by Sludge Factory
Recommended Posts