Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

During the war....

Featured Replies

Tako mi povremeno padne na pamet Supaplex, koji sam volela da igram kao mala i onda vidim da ima neki app za tu igru. Valja li to sta?

• Replies 133
  • Views 18.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ganijalno... Šta se sve prodavalo 88-90, brate mili... Najjači naslov Bill Laimbeer Combat Basketball

• 40 Years of the Amiga, from Commodore In July 1985, 40 years ago, the Commodore Amiga was officially introduced to the world.

• Bio sam u suprotnom taboru (c64) ali ogromno postovanje, pionir i vizionar. RIP Sir Clive i nek ti bude meka gumena tastatura tamo gore.

Posted Images

Supaplex :heart: I još stariji Boulder Dash :heart::heart:

3 hours ago, radisa said:

Ganijalno... Šta se sve prodavalo 88-90, brate mili... Najjači naslov Bill Laimbeer Combat Basketball :D

NBA Jam, samo i zauvek NBA Jam

• 1 year later...

Sjajno, ja se jos secam ovih brojeva iz 90tih, imali su tih par ludih godina uvek neke cice na naslovnim stranama (Racunari). 

• 11 months later...
  • 4 months later...
No image preview

40 Years of the Amiga, from Commodore

In July 1985, 40 years ago, the Commodore Amiga was officially introduced to the world.

Ništa bez štelovanja glave na kasetofonu Komodora, da bi učitao igru...to su bila vremena, a ne ovo danas:

image.png

Ali Nintendo i Internešnl Superstar Sakrr Diii-Laks! Bio je izvesni Buhvald (čini mi se) u nemačkoj ekipi, taj je zašivao golove sa 40 metara...

• 2 months later...
No image preview

The IDEs we had 30 years ago... and we lost

A deep dive into the text mode editors we had and how they compare to today's

Ah Turbo Pascal 7.0. Kakva je to zabava bila u jesen i zimu.

• 6 months later...

:bradatiraznosacuMoneyForNothingDireStraitsOnomad

:D

On 24. 4. 2026. at 9:32, bags said:

Ako ti je ovo zanimljivo, imaš knjigu od Ed Catmulla osnivača Pixara, Creativity Inc, gde se pokriva i istorija Pixara. Malo je izgubila na sjaju jer je u međuvremenu još jedan od često pominjanih ljudi u knjizi, John Lasseter otišao iz firme, jer decenijama spopadao koleginice, što je Catmull verovatno znao i ignorisao, ali svejedno ima šta da se pročita.

Npr. Toy Story 2 su dali novom timu da radi bez kontrole, i onda na prvom screeningu zaključili da je film sranje i radili ga ispočetka. Onda je neko skoro pred kraj uradio rm -rf / i obrisao sve... U poslednji čas se ispostavilo da neko ima backup kod kuće. Onda je neko premoren od posla zaboravio da odveze bebu u jaslice i otišao direkt na posao i tu ostavio dete na parkingu u kolima. Srećom nije se desilo ništa.

Pixar je počeo kod Georga Lucasa kao deo Lucas Artsa, ali ako se dobro sećam uglavnom su se zlopatili i nisu bili baš uspešni makar ne finansijski, mada sam to možda pobrkao. Onda je Lucas to prodao Jobsu, jer se razveo i trebao mu je keš. Jobs je u to vreme bio najuren iz Applea, pa je osnovao NeXT i tu je isto bilo čupavo, dok nisu napravili Toy Story. Posle su izašli na berzi, pa kad su imali IPO turneju sa investitorima kaže mu Jobs da obuče odelo od tvida i zakrpama na laktovima. Catmull u fazonu nemam odelo od tvida, a Jobs kaže tako više izgledaš kao naučnik... Catmull je počeo na univerzitetu Utah gde je bilo baš dosta pionira grafike, npr. Ivan Sutherland, mada ne znam da li se to pominje u knjizi i da li je nešto radio s njim.