Jump to content

During the war....

Featured Replies

Ja sam prosao kroz 'praksu' preko MVS (? ako nisam zaboravio) OSa na nekom IBM cudovistu da bi posle zaseo na DEC/VAX VMS... Kod ortaka fakultativno na '81/ZX/QL (i to me mrzi da trazim kako se ustvari zvalo)... Stiglo vreme za diplomski ja kao nesto programiram na Fortranu pa kao komplajiram a neki  Ryan-McFarlandrz kompajler - pa nikako da "prodje"... Meni se smuci pa odem do VAXa i tamo samo klizne™... Mis'im - je@enti i PC i Fortran kompajlere za isti kasnih osamdesetih... Sve vreme sam terao PC-1500A Sharp-ov, da se ne zlopatim sa ispitima... 

Posle opet VAX na poslu, malo PC - Quattro Pro i Lotus, dok nije dosao Excel.  dBase/Clipper dok nije dosao Paradox a potom FoxPro i Access... 

Ko nije video SuperBASE a bio je u prilici taj ne zna sta je Access mogao odavno da bude... :)

Ondak uzmem privatno & kolateralno jedan 386 DX (srpski pravoslavni)...

Jedino sto je vredelo tih godina a sto je izgleda bas zbog te vrednosti propalo™ je Alpha https://en.wikipedia.org/wiki/DEC_Alpha

Mislim da je RHMZ imao jednu ili dve.

Prosvetljenje dana #onokad sam pitao autora programa zasto nije predvideo da ce program da se tera u mikro-razmerama - pa nema dovoljno mesta iza decimalne tacke - kao - cujem neki se pate pa rade nesto oko 'teorije slicnosti' i taj rad... A on 'ladno - pa je l' imas ti source™ - ja - kao imam - on - ono pa sta cekash?? I tako... 

Pa i pod PC-jem se gurao GEM da bi se poterao Ventura Publisher tada. Šta smo imali na Amigama, samo Page Setter (prelamao maturski u njemu) i Page Stream tad.

Care. 

Moja (sadashnja) gospodja imala srece da odradi diplomski na gornjem IBMu (sa sve krshtenom latinicom) - pod mojim strucnim nadzorom - fino ispalo™ a ekipa iz Arhitektonske skole pita "je l' to letraset?"... wtf... 50-60 krshtenih strana - cenim da bi i ekipa iz Arhitektonske skole od toga odustala posle 7-8 (strana).

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Preturao sam po nekim mojim kutijama gde kao držim u rezervi ventilatore svih veličina, kabliće i sl. i onda tu našao razne stvari koje spadaju pod "During the war...":  PCI grafičku nvidia TNT sa 16MB od Creativa, PCI 100Mbit mrežnu 3Com 3C905TX, PCI Promise UltraTX2 kontroler sa jednim IDE WD-om od 80GB i još gomile sitnica. Sve sam ja to spakovao ko zna kad "za slučaj da nešto crkne", da bi sad skontao da više nemam nijedan PCI slot u kući :)

Još koju godinu i mogao bi da odvalim pare na eBay od kolekcionara....

• 3 months later...
  • Author

Programerka iz 1957. godine; nema javaskripta ili sličnih hipsterskih umotvorina, već se cepa asembler. 

fbolRST.jpg

Programerka iz 1957. godine; nema javaskripta ili sličnih hipsterskih umotvorina, već se cepa asembler. 

A koga takve stvari zanimaju, moze pogledati i kompletan kod za Apollo 11:

https://github.com/chrislgarry/Apollo-11

Cepanje asemblera zvuci kao disassembler.

• 1 year later...

• 2 months later...

Ekekeeeee
[emoji173]
  • 6 months later...

38939125_1759523054095629_80478329896540

On 10.2.2018. at 13:38, renne said:

sta ce mi emulator kad koristim pravi i dalje :wub:

• 2 months later...

• 1 year later...