Đipalo Junuz Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 I ta statistika je da se okači mačku o rep, spomenuo sam nedavno kako će da skoče odjednom prosečne plate na primeru preduzeća u kojem radim... Namig iz države: "Znamo za crno-belo plaćanje, od prvog sve belo i ne diramo vas, ili.. " i od prvog svima sve na belo, u proseku 80% povećanje plate svima. Statistika se veseli.
eumeswil Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Jebeš zemlju gde top percentil počinje od 900e.
Yoyogi Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Zluradi su možda mislili da su naša bivša braća Slovenci "upustili" sa ulaskom u EU. Verovatno jesu. Tomos i Elan, nekadašnje njihove perjanice, uradili su Sloveniji ono što je FIAT uradio Italijanima: izmestili proizvodnju ne baš u Srbiju ali u Indiju i Kinu. I sve sa spikom "ideje i profit ostaju kod nas". To je možda tačno ali su hiljade ljudi izgubile posao. Evo Elana na skijaškim stazama Japana. Svugde je Slike su od danas, Washigatake snow park
fonTelefon Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 O cemu bulaznis? Elan je prodat Meri Lincu. Austrjski deo bankrotirao i zatvoren.
Yoyogi Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Vidi gornji deo posta, ljudi izgubili posao, na hiljade njih. Pa bulazni
radisa Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Ja koliko znam, Elanova kompletna proizvodnja je u EU: Slovenija, Austrija i Hrvatska... Nikakve Indije i Kine tu nema...Yoyo, odakle tebi Indija i Kina?
fonTelefon Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Ti ocigledno ne shvatas da su ljudi u Austriji izgubili posao i da zato Elan vise nema u ponudi snowbordove tako da su tvoje slike potpuno besmislene. Potpuno si neobavesten.
fonTelefon Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 I da ne rade za Meri Linc oni imaju malo 5% no za Ruse oni drze 95% Elana.
Yoyogi Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Jel se prave Tomos mopedi u Sloveniji? Ne. Firma je zvanično slovenačka, sa centralom u Kopru. Jel se prave Elan snowboards u Sloveniji? Ne. Firma je slovenačka, sa centralom u Begunju. I moje slike sa skijališta besmislene a oni koji u životu nisu videli snowboard imaju smislene. Da i njih vidimo.
kud u maglu Simoviću Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 1 hour ago, Yoyogi said: Jel se prave Elan snowboards u Sloveniji? Ne. Firma je slovenačka, sa centralom u Begunju.
radisa Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Čudnim jezikom pričaju ovi Indijci i Kinezi...Meni liči na slovenački, ali šta ja znam...
Yoyogi Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Nisam pratio. Dobro je da sam ovo pomenuo, oponenti do malopre nisu znali da postoji ljudska aktivnost kao pravljenje snowboards. 2013 Elan declares bankruptcy of the Elan factory in Austria 2014 Elan moves its snowboard production line to Begunje na Gorenjskem, Slovenija
Yoyogi Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 27. November 2012. Tomos Stops Production in Slovenia Home KOPER/LJUBLJANA, Slovenia – Tomos, a renowned name in mopeds, is closing its production facility in Koper, Slovenia. The company, which recently started in e-scooters with the E-Lite (photo), closes its factory due to high labor costs in Slovenia compared to other Eastern European countries or the Far East. Tomos will not cease to exist as the company’s HQ and R&D will remain in Slovenia.
Recommended Posts