kud u maglu Simoviću Posted December 25, 2020 Posted December 25, 2020 @jms_uk @adam a šta kaže plebs, kolege s posla, komšije jel se odražava cela ova fertutna na njih i kako?
jms_uk Posted December 26, 2020 Author Posted December 26, 2020 Ako neko hoce da cita 1246 strana https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/948104/EU-UK_Trade_and_Cooperation_Agreement_24.12.2020.pdf On 25.12.2020. at 22:55, kud u maglu Simoviću said: @jms_uk @adam a šta kaže plebs, kolege s posla, komšije jel se odražava cela ova fertutna na njih i kako? Ja sam uglavnom okruzen anti-Brexit ekipom, tako da nema niko nista pozitivno da kaze. A i to je sve London, koji je dosta vise glasao protiv. U bivsoj firmi (u jednom od ..shires) su direktori bili vrlo pro-Brexit, iako dosta ekonomije u tom kraju zavisi od EU (low skilled) radne snage: farme, fabrike za preradu voca/povrca/hrane. U mojoj firmi nemamo projekte u EU, sve sto je u inostranstvu su uglavnom Azija, po jedan u Africi i Juznoj Americi. Imali smo nesto malo u Svajc, ali to je zavrseno. Znam nekoga koga je firma trebala da prebaci u podruznicu u Svedskoj (iz Londona) tokom sledece godine, ali se njoj vise ne ide, plus je verovatno sad to malo komplikovanija papirologija. 2
adam Posted December 27, 2020 Posted December 27, 2020 On 25.12.2020. at 22:55, kud u maglu Simoviću said: @jms_uk @adam a šta kaže plebs, kolege s posla, komšije jel se odražava cela ova fertutna na njih i kako? i moji su uglavnom anti-brexit i dosta su besni zbog svega ovoga. imam prijatelje, on englez, ona francuskinja, zajedno su 15 godina, gaje decu, kupili kucu al nikad se nisu vencavali. ona je morala da aplicira za uk papire. par starijih kolega su pre jedno 7-8 godina kupili kuce u spaniji u kojima trenutno letuju uz plan da se tamo penzionisu. nije nemoguce al ce biti oho-ho papirologije. svi koji imaju ikakve veze s kontinentom su povadili eu pasose, za svaki slucaj. nekoliko iraca koje znam su uzeli britanske pasose a to im ranije nije padalo na pamet. inace, i kad se pojavi koji bregzitas, pravilo je da se o tome ne prica. jos mi se nije desilo da sam se nasao u drustvu gde se diskutovao bregzit s obe pozicije. ako se u startu ispostavi da je neko na drugoj strani, prica staje. nema svadje, nema skakanja zavrat, umre diskusija naskroz. ako nema druge strane, e onda se peni i pizdi i psuje dok se svi dobro ne istresu pa guraj dalje. 2
jms_uk Posted December 27, 2020 Author Posted December 27, 2020 https://threadreaderapp.com/thread/1342817805180297219.htmlDobar pregled sta ce se desiti sa proizvodnjomSent from my iTelephone using Tapatalk 2 1
jms_uk Posted December 30, 2020 Author Posted December 30, 2020 Sent from my iTelephone using Tapatalk
Max Morlock Posted December 30, 2020 Posted December 30, 2020 Da nastavim u istom tonu...Mostly harmless Sent from my SM-N950F using
Moonwalker Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 Borisov tata aplicirao za francuski pasos. https://www.politico.eu/article/boris-johnson-father-stanley-johnson-french-citizenship/
jms_uk Posted December 31, 2020 Author Posted December 31, 2020 I ja bih, da mi je mama rodjena u Franscuskoj. Sent from my iTelephone using Tapatalk
jms_uk Posted December 31, 2020 Author Posted December 31, 2020 Citam o promenama od sutra, pogotovo za putovanja i vidim ovaj nugget: Quote EU citizens can continue to use e-passport gates and existing queues – so no separate channel to UK nationals at airports. Sto je ok, posto su i US i neke druge zemlje dodali u 'trusted travellers' grupu koji mogu da koriste iste - ali mislim da ce biti interesantno kad Britance izbace iz EU redova/e-kapija u EU.
jms_uk Posted December 31, 2020 Author Posted December 31, 2020 Pa sta nam bude...Sent from my iTelephone using Tapatalk
Recommended Posts