Jump to content

Jedna mapa govori vise od rijeci

Featured Replies

pa to je do nataliteta tih godina, stradanja u ratovima i odseljavanju

cazinska krajina je u ovom ratu imala vise stanovnika nego banija, kordun i lika(rsk deo) zajedno

GMLfqH-X0AAgfCu?format=jpg&name=small

@vememah ajde ti si car da nadjes sve, bas me zanima posecenost ostatka Srbije :)

U 2023:

BG - 2,97 miliona noćenja stranaca
Vojvodina - 0,98 miliona noćenja stranaca
Centralna (uža) Srbija  - 1,63 miliona noćenja stranaca

https://data.stat.gov.rs/Home/Result/220201?languageCode=sr-Latn

Ovde ima šta je sve dostupno, ako ti treba detaljnije podesiš u ova tri padajuća menija desno željene opcije:

https://www.stat.gov.rs/sr-latn/oblasti/ugostiteljstvo-i-turizam/turizam/

Ma dal je moguce da budva ima vise od dubrovnika. Nema sanse

Just now, Tsai said:

Ma dal je moguce da budva ima vise od dubrovnika. Nema sanse

Ogromna vecina turista u Dubrovniku su sa kruzera, ne znam da li se oni racunaju u nocenja?

Moguce da je to, overnight stays.

Opet mi je nadrealno

istra :hail:

nestvarno mi je da bg ima “samo” 90k noćenja više od hn-a koji ima milion više od zadra

:shock4:

duze se zadrzavaju turisti na moru nego u beogradu

Ovde se mešaju babe i žabe, tj. turistička mesta na Jadranu gde dolaze gosti na višenedeljni letnji odmor sa većim gradovima na koje se u principu ne dolazi na višenedeljni odmor, pa  čuveni grad Tar-Vabriga (zvuči kao selo u Numenoru) ima više gostiju od Sarajeva. Četvoročlana porodica koja ode na dve nedelje u Istru napravi više noćenja nego 25 biznismena koji provedu 2 dana u Beogradu. Prava slika posećenosti se može dobiti tek sa brojem individualnih gostiju, ako takva statustika postoji uopšte.

Tja, ovo može različito da se tumači. Npr. došao na više dana, i kad je video gde je zaglavio pobegao odmah sutra. Npr. Budva. :D

100 najvećih gradova u Evropi 1854.

GMLaGFwbcAApBgl?format=jpg&name=large

Edited by vememah

Nije na listi Subotica koja je tada imala oko 50 hiljada ljudi 

Nema Ugarske uopste. Samo Austrija.  KUK je formirna 1867.