foto Posted January 14 Posted January 14 ne znam kako je sada regulisano, ali pre 15 godina si imao automobile registrovane na nase table sa desnim volanom. cak i na taxiju. kako to ide danas, ne znam?
jms_uk Posted January 14 Posted January 14 Just now, foto said: ne znam kako je sada regulisano, ali pre 15 godina si imao automobile registrovane na nase table sa desnim volanom. cak i na taxiju. kako to ide danas, ne znam? Ne moze vise, nije dozvoljeno. 1
vememah Posted January 14 Posted January 14 (edited) 17 minutes ago, 189- said: na skroz istoku rusije se isto uvoze japanski automobili pa im je volan na pogresnoj strani. Neke države iz bezbednosnih razloga ograničavaju mogućnost registracije vozila s volanom na pogrešnoj strani, jer je znatno teže tako voziti. Inače, čak 84% registrovanih vozila u Primorskom kraju (region čiji je glavni grad Vladivostok) je 2017. imalo volan na desnoj strani. Kažu da je rekordna godina za uvoz bila 2008, kad je u Rusiju stiglo pola miliona japanskih vozila. Ima ovde odlična reportaža o tome: https://jalopnik.com/why-right-hand-drive-cars-invaded-siberia-1833346633 Edited January 14 by vememah 3 2 1
foto Posted January 14 Posted January 14 kolega forumasu, svaka ti cast na snabdevanju informacijama. hvala. 1 2
ultra plasticni Posted January 15 Posted January 15 sta predstavlja mapa, vecinu stranaca po regionima
vememah Posted January 15 Posted January 15 (edited) Da, u subotu smo kačili za Nemačku, Francusku (u linkovanom postu) i Španiju (par postova kasnije). Edited January 15 by vememah 1
Ayatollah Posted January 15 Posted January 15 Da li su Slovenci u Trstu i okolini slovenačka manjina u Italiji ili imigranti? Čisto sumnjam da bi se Slovenac iz Slovenije preselio u Italiju tako da živi na 2 km od slovenačke granice, mnogo verovatnije je da bi živeo u Sloveniji, a išao na posao u Italiju. Za Rumune ne čudi, rumunski i italijanski imaju dosta sličnosti.
đorđe geprat Posted January 16 Posted January 16 sećam se norveškog folma "kitchen stories" gde šveđanin sa volvoom i kamp prikolicom ide u norvešku da istražuje ponašanje u kuhinji. lep film. i, šved se po dolasku žali kako ga je glava strašno bolela dok je vozio kroz norvešku.
Shan Jan Posted January 16 Posted January 16 Razmisljam o ovim statistikama za Spaniju i Italiju, koliko je to delom zbog starije a dobrostojece populacije iz ostalih EU zemalja koja dodje da provede poslednje dane tu? Inace cinjenica da Grcka ima isti life expectancy kao Nemacka meni govori sve sto treba da znam
Recommended Posts