mlatko Posted August 12, 2019 Posted August 12, 2019 ovde se bolje vidihttp://www.math.uwaterloo.ca/tsp/road/uk24727_points.html Verujem da mnogi zabaceni old fashioned pub-ovi nisu ni oznaceni na guglu, na severu izgleda mnogo proredjeno... mozda postoji drugo ime za njih?Ima neki app da izvuce sve telefone ovih oznacenih i pozove iste da pita:Hello, I'd like to speak to Ms. Tinkle? First name... Ivana?Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk
zorglub Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 (edited) ^^što volim kad ovako preciziraju... mislim stvarno: "EUROPE" - na kom karipskom ostrvu se šprajha srpski za zvanični, voleo bih posetiti? PS: Tajland nikada kolonizovan? Jel' to stvarno? Edited August 13, 2019 by zorglub
pasha Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 Nije ali je bio pod velikim evropskim uticajem tako da to nije tacno ucrtano. Kao sto nije tacno ni za Sev. Koreju gde su Rusi imali jak uticaj pocetkom xx veka. Meni je zanimljiva mapa sa imenaima jabuka. Tu se vidi turkofono poreklo Madjara, barem jezicko.
Meazza Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 (edited) Ne, ne vidi se. To je samo jedna rec. Da je bila rec "macka" po toj logici videlo bi se ugarsko poreklo Srba. Edited August 13, 2019 by Meazza
radisa Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 3 minutes ago, Meazza said: Ne, ne vidi se. +1 Mađarski pripada ugro-finskoj grupi jezika, samim tim, njihov jezik je u Evropi sličan samo finskom i letonskom i to je njihovo jezičko poreklo... Mapa nema veze sa tim...
pasha Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 (edited) Madjari su se premestali preko turkofonih oblasti pre negu su stigli u Panonsku niziju. Postojalo je mesanje sa turkofonim narodima. Pre dolaska Osmanlija u ove krajeve Ugari su nazivani i Turci. Edited August 13, 2019 by pasha
namenski Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 1 hour ago, zorglub said: Tajland nikada kolonizovan? Jel' to stvarno? Stvarno, usrala ih kao bajagi nezavisnost da posluze kao tampon zona izmedju britanske Indije i francuske Indokine...
vememah Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 (edited) 22 minutes ago, radisa said: Mađarski pripada ugro-finskoj grupi jezika, samim tim, njihov jezik je u Evropi sličan samo finskom i letonskom Estonskom. Edited August 13, 2019 by vememah
radisa Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 Da, znam da su neki sa Baltika, mrzelo me da proveravam...
vememah Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 Geografski najbliži Fincima, tako možeš da zapamtiš.
zorglub Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 24 minutes ago, namenski said: Stvarno, usrala ih kao bajagi nezavisnost da posluze kao tampon zona izmedju britanske Indije i francuske Indokine... Kad nešto rano utiviš sebi u glavu zbog jbng filma, jbg. O Tajlandu još znam da se tamo krio Pol Pot. Navodno ga CIA čuvala. Mimo ostalih opštih mesta.
Meazza Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 (edited) ^ Ili Litvanci i Letonci su slicni jer pocinju na L. Edited August 13, 2019 by Meazza
Recommended Posts