June 9, 20251 yr 1 hour ago, Shan Jan said:Indija Samo cu reci da jedan Balkan, kada se skupi, ima vise autoputa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_road_network_sizeMozda je takvo stanje uzrokovano uslovima gde se smenjuju pustinje i dzungla kao i kolonijalnim nasledjem izgradnje zeleznice kao najefikasnijeg nacina transporta tada?
June 9, 20251 yr 1 minute ago, kronostime said:Mozda je takvo stanje uzrokovano uslovima gde se smenjuju pustinje i dzungla kao i kolonijalnim nasledjem izgradnje zeleznice kao najefikasnijeg nacina transporta tada?Ma sigurno. Isao sam po africkim putevima kroz dzungle i pustinje. Sve se moze kad se hoce. Nego ne moze i infrastruktura i svadbe sa okicenim slonovima.
June 9, 20251 yr 2 hours ago, banecare1 said:ima i ova za globalno poredjenjea do 1990 kinezi su imali 0 km autoputeva...
June 9, 20251 yr Rusi takodje imaju jako malo autoputeva za toliku zemlju. Verovatno im je lakse da koriste avion kad idu dalje?
June 9, 20251 yr 21 minutes ago, radisa said:Poljaci WTF!+1zar nisu napravili autoput berlin varšava pred ono prvenstvo u fudbalu koje su organizovali sa ukrajinomrumunija je takođe wtfbukurešt konstanca i to je to, na onoliku zemlju
June 9, 20251 yr Ovo za Rumuniju je poznata stvar, zato imaju razvijene lokalne aerodrome. Edited June 9, 20251 yr by Shan Jan
June 9, 20251 yr 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:+1zar nisu napravili autoput berlin varšava pred ono prvenstvo u fudbalu koje su organizovali sa ukrajinomrumunija je takođe wtfbukurešt konstanca i to je to, na onoliku zemljuidem za vikend u konstancu i zbog ovoga sam odustao od idenja kolima... propelerac do bukuresta pa autoputem...
June 9, 20251 yr 1 minute ago, Shan Jan said:Ovo za Rumuniju je poznata stvar, zato imaju razvijene lokalne aerodrome.da, npr bukurest konstanca traje 15+ sati, jer ide preko londona :)
June 9, 20251 yr Just now, Shan Jan said:Ovo za Rumuniju je poznata stvar, zato imaju razvijene lokalne aerodrome.Išao sam kolima do Brašova u februaru, i nije baš tako kao na slici... Imao sam na kraju silazak sa autoputa, nekih 70-ak kilometara, mislim, i nešto posle Temišvara prekid od par kilometara, sve ostalo je bio od Temišvara do Brašova autoput...
June 9, 20251 yr 1 minute ago, radisa said:Išao sam kolima do Brašova u februaru, i nije baš tako kao na slici... Imao sam na kraju silazak sa autoputa, nekih 70-ak kilometara, mislim, i nešto posle Temišvara prekid od par kilometara, sve ostalo je bio od Temišvara do Brašova autoput...BTW, vozio sam skoro sa kraja na kraj Rumunije (Ijasi - Brasov - Sibiu - Temisvar), trebalo nam je par dana uz voznju od par sati svaki dan Mislim da od Temisvara imas 100km autoputa, ne secam se da ide skroz do Brasova.
June 9, 20251 yr Just now, Shan Jan said:BTW, vozio sam skoro sa kraja na kraj Rumunije (Ijasi - Brasov - Sibiu - Temisvar), trebalo nam je par dana uz voznju od par sati svaki dan Mislim da od Temisvara imas 100km autoputa, ne secam se da ide skroz do Brasova.Pa i ne ide, u jednom trenutku siđeš sa AP i ideš za Brašov, a AP se produžava još par kilomnetara, na drugu stranu, pa perekid od 70-80 km, i onda do Bukurešta opet AP
June 9, 20251 yr 2 minutes ago, radisa said:Pa i ne ide, u jednom trenutku siđeš sa AP i ideš za Brašov, a AP se produžava još par kilomnetara, na drugu stranu, pa perekid od 70-80 km, i onda do Bukurešta opet APOno kad ti je planina usred drzave
June 9, 20251 yr 40 minutes ago, radisa said:Poljaci WTF!Poljaci FTW.The development of modern highways began in the 1970s, but proceeded very slowly under the communist rule and for the first years afterwards: between 1970 and 2000 only 434 km of highways were constructed in total (5% of the planned network).[2] Further 1050 km (13% of the network) were opened from 2001 to 2010, followed by 2773 km (34% of the network) constructed between 2011 and 2020.[3] It is planned to open about 2500 km (31%) in the 2020s, while the last about 1400 km (17%) would be completed in the 2030s.[4]https://en.wikipedia.org/wiki/Highways_in_PolandEdit: Ipak gornja mapa predstavlja planove, ovo označeno zelenim ispod je završeno, svetlozeleno je pušteno u rad manjom brzinom, a crveno se gradi, ostalo je u fazi projektovanja, studija uticaja na životnu sredinu i idejnog plana. Edited June 9, 20251 yr by vememah