Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedna mapa govori vise od riječi

Featured Replies

1 hour ago, Shan Jan said:

Indija rolf

Samo cu reci da jedan Balkan, kada se skupi, ima vise autoputa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_road_network_size

Mozda je takvo stanje uzrokovano uslovima gde se smenjuju pustinje i dzungla kao i kolonijalnim nasledjem izgradnje zeleznice kao najefikasnijeg nacina transporta tada?

fantom

• Replies 6.3k
  • Views 593.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• Moj bivši šef belgijanac je često ponavljao da je bog izbalansirao tu predivnu zemlju (mora, planine, blagorodno zemljište) tako što je stvorio francuze.

Posted Images

1 minute ago, kronostime said:

Mozda je takvo stanje uzrokovano uslovima gde se smenjuju pustinje i dzungla kao i kolonijalnim nasledjem izgradnje zeleznice kao najefikasnijeg nacina transporta tada?

fantom

Ma sigurno. Isao sam po africkim putevima kroz dzungle i pustinje. Sve se moze kad se hoce. Nego ne moze i infrastruktura i svadbe sa okicenim slonovima.

indian-women-now-holds-11-of-worlds-gold

naoko neocekivano mi je da kanada nema zlatne rezerve

2 hours ago, banecare1 said:

ima i ova za globalno poredjenje

fvzkoo0nsl0e1.jpeg

a do 1990 kinezi su imali 0 km autoputeva...

Poljaci WTF!

Rusi takodje imaju jako malo autoputeva za toliku zemlju. Verovatno im je lakse da koriste avion kad idu dalje?

21 minutes ago, radisa said:

Poljaci WTF!

+1

zar nisu napravili autoput berlin varšava pred ono prvenstvo u fudbalu koje su organizovali sa ukrajinom

rumunija je takođe wtf

bukurešt konstanca i to je to, na onoliku zemlju

Ovo za Rumuniju je poznata stvar, zato imaju razvijene lokalne aerodrome.

Edited by Shan Jan

1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

+1

zar nisu napravili autoput berlin varšava pred ono prvenstvo u fudbalu koje su organizovali sa ukrajinom

rumunija je takođe wtf

bukurešt konstanca i to je to, na onoliku zemlju

idem za vikend u konstancu i zbog ovoga sam odustao od idenja kolima... propelerac do bukuresta pa autoputem...

1 minute ago, Shan Jan said:

da, npr bukurest konstanca traje 15+ sati, jer ide preko londona :)

Just now, Shan Jan said:

Išao sam kolima do Brašova u februaru, i nije baš tako kao na slici... Imao sam na kraju silazak sa autoputa, nekih 70-ak kilometara, mislim, i nešto posle Temišvara prekid od par kilometara, sve ostalo je bio od Temišvara do Brašova autoput...

1 minute ago, radisa said:

Išao sam kolima do Brašova u februaru, i nije baš tako kao na slici... Imao sam na kraju silazak sa autoputa, nekih 70-ak kilometara, mislim, i nešto posle Temišvara prekid od par kilometara, sve ostalo je bio od Temišvara do Brašova autoput...

BTW, vozio sam skoro sa kraja na kraj Rumunije (Ijasi - Brasov - Sibiu - Temisvar), trebalo nam je par dana uz voznju od par sati svaki dan D Mislim da od Temisvara imas 100km autoputa, ne secam se da ide skroz do Brasova.

Just now, Shan Jan said:

BTW, vozio sam skoro sa kraja na kraj Rumunije (Ijasi - Brasov - Sibiu - Temisvar), trebalo nam je par dana uz voznju od par sati svaki dan D Mislim da od Temisvara imas 100km autoputa, ne secam se da ide skroz do Brasova.

Pa i ne ide, u jednom trenutku siđeš sa AP i ideš za Brašov, a AP se produžava još par kilomnetara, na drugu stranu, pa perekid od 70-80 km, i onda do Bukurešta opet AP

image.png

2 minutes ago, radisa said:

Pa i ne ide, u jednom trenutku siđeš sa AP i ideš za Brašov, a AP se produžava još par kilomnetara, na drugu stranu, pa perekid od 70-80 km, i onda do Bukurešta opet AP

image.png

Ono kad ti je planina usred drzave lolol

40 minutes ago, radisa said:

Poljaci WTF!

Poljaci FTW.

IqG9S6v.png

The development of modern highways began in the 1970s, but proceeded very slowly under the communist rule and for the first years afterwards: between 1970 and 2000 only 434 km of highways were constructed in total (5% of the planned network).[2] Further 1050 km (13% of the network) were opened from 2001 to 2010, followed by 2773 km (34% of the network) constructed between 2011 and 2020.[3] It is planned to open about 2500 km (31%) in the 2020s, while the last about 1400 km (17%) would be completed in the 2030s.[4]

https://en.wikipedia.org/wiki/Highways_in_Poland

Edit: Ipak gornja mapa predstavlja planove, ovo označeno zelenim ispod je završeno, svetlozeleno je pušteno u rad manjom brzinom, a crveno se gradi, ostalo je u fazi projektovanja, studija uticaja na životnu sredinu i idejnog plana.

vHQUYDf.png

Edited by vememah