braca Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 (edited) Vidim mnogo dobrog, zato sam i rekao da je ovo veliki uspeh što su uspeli da urade. Nateraće druge da razmisle kako da smanje troškove. Ono gde se ne slažemo je to što ja mislim da ovo nije revolucija. To je i dalje isti princip kao i matora A4, uz niže troškove i veću pouzdanost. Kao fantastično nabudžena parna lokomotiva, ali i dalje parna lokomotiva. Prva generacija lansirnih sistema. Recimo da uspeju da posle nekog vremena rutinski vraćaju prvi i drugi stepen, brzo, pouzdano i jeftino ga rasklope, pregledaju, sklope i ponovo lansiraju. I onda im neko poremeti koncepciju drugačijim pristupom. Već je izvršena proba rada raketnog motora kome je metalna mlaznica odštampana pomoću 3D printera. Koliko sam ja shvatio, ne rasklapa se nista, kao sto se ne rasklapa svaki avion kad sleti, nego se pregleda, napuni i ponovo lansira... Sto se tice 3D stampanja, i tu je SpaceX u prednosti : It was announced in May 2014 that the flight-qualified version of the SuperDraco engine is fully printed, and is the first fully printed rocket engine Edited January 4, 2016 by braca
bigvlada Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Koliko sam ja shvatio, ne rasklapa se nista, kao sto se ne rasklapa svaki avion kad sleti, nego se pregleda, napuni i ponovo lansira... Sto se tice 3D stampanja, i tu je SpaceX u prednosti : To ćemo tek da vidimo, jer su identične izjave bile davane i za šatl.
Prokleto Djubre Posted January 13, 2016 Author Posted January 13, 2016 Evo neki novi materijali iz SpaceX:
Dionysos Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 https://www.instagram.com/p/BAqirNbwEc0 бар су кул снимак направили
Prokleto Djubre Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 Pre neki dan citam raspravu o ovom sletanju na reditu i najbolja stvar mi je bila kad je neki lik rekao "ovo je prva stvar koju sam video da eksplodira bas onako kako Majkl Bej zamislja da stvari eksplodiravaju" :D
Roger Sanchez Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 (edited) 27:33 Edited April 9, 2016 by Roger Sanchez
dragance Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Nisam se rodio kad je Armstrong & ekipa otišla na mesec, sećam se šatla koji je eksplodirao sa prvom ženom astronautom i mislio sam da neću doživeti neki veliki uspeh i pomak u svemirskim putovanjima, ali ovo je taj momenat, katalista budućih istraživanja i odlaska na Mars :)
bigvlada Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Nisam se rodio kad je Armstrong & ekipa otišla na mesec, sećam se šatla koji je eksplodirao sa prvom ženom astronautom i mislio sam da neću doživeti neki veliki uspeh i pomak u svemirskim putovanjima, ali ovo je taj momenat, katalista budućih istraživanja i odlaska na Mars :) Teško. Ovo je sjajan uspeh, ali to je i dalje konvencionalna raketa.
Eraserhead Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Nisam se rodio kad je Armstrong & ekipa otišla na mesec, sećam se šatla koji je eksplodirao sa prvom ženom astronautom i mislio sam da neću doživeti neki veliki uspeh i pomak u svemirskim putovanjima, ali ovo je taj momenat, katalista budućih istraživanja i odlaska na Mars :) Nevidjen osecaj bio da se gleda prenos. :)
namenski Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Najjaci je osecaj bio, moze sad da sere koliko ko hoce i da pokusa da proda svoje kao prvo: Satl sa prvom zenom astronautom, nije nego -_- A шок шокова, neverica, cutanje i postepeno, u toku dana kapiranje sta se u stvari dogodilo - tada, inace, nije bilo komentatora, Jugina, Lazanskih i ostalih njima slicnih da objasnjavaju, bilo je: Његов бип...бип...бип...
MayDay Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Ovi hoće do Alfa Kentauri da idu! http://www.space.com/32546-interstellar-spaceflight-stephen-hawking-project-starshot.html
Recommended Posts