Pontijak Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Ne pravim pitanje. Ne pravim ni ja pitanje nego sta da radim kada vrate pola nase dijaspore ovde? ???? kako bilo, do daljeg cu kada se uzelim evropske arhitekture lepo u Budimpestu jer bar tamo mogu mirno u metro ili da setam i uzivam u arhitekturi jer ipak je bolje spreciti nego leciti a zicani zid ocito radi posao sto se ugara tice, to je turisticki potencijal, posetite Budimpestu u kojoj cete sigurno ostati zivi Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока Link to comment
Max Morlock Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 ... 1/3 Muslimana pokrstit, 1/3 proterati, 1/3 ubiti... ... Religija je imho koren svog zla na svetu, i meni su sve one (religije) bez izuzetka podjednako zle i otrovne. Tako da... nije gornji citat baš dobra interpretacija mojih reči... :) p.s. Nije tajna da sam zagovornik odvajanja crkve od države Cersei Lannister metodom [emoji106] Sent from my SM-N910C using Tapatalk Link to comment
garcia Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 p.s. Nije tajna da sam zagovornik odvajanja crkve od države Cersei Lannister metodom [emoji106] pa da, samo sto djubrad ne zeli da se okupe na jednom mestu Link to comment
Max Morlock Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Sent from my SM-N910C using Tapatalk Link to comment
Pontijak Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Religija je imho koren svog zla na svetu, i meni su sve one (religije) bez izuzetka podjednako zle i otrovne. Tako da... nije gornji citat baš dobra interpretacija mojih reči... :) p.s. Nije tajna da sam zagovornik odvajanja crkve od države Cersei Lannister metodom [emoji106] Sent from my SM-N910C using Tapatalk Pa vic je sto cesto drzava koristi crkvu i religije za manipulaciju. Ma tako je kako je. Drustva koja se zatvaraju se degenerisu a drustva koja se sire silom pa posle milom postaju multikulturalna pa na kraju i ona propadnu, bar tako bilo od rima a videcemo na sta ce ovo da izadj Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока Link to comment
Bujodrag Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Religija je imho koren svog zla na svetu, i meni su sve one (religije) bez izuzetka podjednako zle i otrovne. Tako da... nije gornji citat baš dobra interpretacija mojih reči... :) p.s. Nije tajna da sam zagovornik odvajanja crkve od države Cersei Lannister metodom [emoji106] Sent from my SM-N910C using Tapatalk Religija svakako nije koren svih zala, ali, omogućava jasnu podelu na nas i njih, a to jeste koren svih velikih sukoba. Nije isto kad te ubijem da bih ti uzeo novac i kad te ubijem zato što si drugačiji, pripadaš drugoj grupi, imaš drugačija verovanja ili, prosto, dugačiju kožu. Ako si drugačiji, onda ne deliš moje vrednosti, dakle, nisi ni vredan. Eliminisanje takvog nije ubistvo. Btw, šta je Cersei Lanister metoda? Znam ko su oni ali nisam imao volje da ih detaljnije pratim. Link to comment
MancMellow Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Drustva koja se zatvaraju se degenerisu a drustva koja se sire silom pa posle milom postaju multikulturalna pa na kraju i ona propadnu :D Link to comment
harper lee Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Problem je sto bi za realizaciju toga morale da se suspenduju sve te vrednosti i ponavljam, ovi sadasnji naturalizovani i imgranti ne bi bili tako krotki kao nekadasnji evropski Jevreji koji su delili evropske vrednosti kada bi se krenulo u ozbiljnu realizaciju ocuvanja evropskih vrednosti tako da do daljeg ostaje ovako a evropljani neka uce od izraelaca kako se zivi u gradovima kada nema pravila da li ce neki balavac da udje u bus i detonira se Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока Ne bi. Arslanagic je ovde u pravu, ako izuzmemo radikalne teorije o masovnim proterivanjima, Evropa ima svoje zakone koje garantuju nabrojane slobode i vrednosti i svako ko pokusava da kandiduje neke suprotne vrednosti ne insistira na svojim pravima vec na krsenju zakonskih normi. Svo to kulturno nasledje je OK sve dok ne osporava vrednosti za koje se evropska civilizacija, bar veci deo te civilizacije, uglavnom izborila, onog trenutka kad pocne da osporava radi se o prekrsajnom ili krivicnom delu. Naravno, moguce je i treba da bude dopusteno da se ljudi organizuju politicki i pokusaju da promene ili prosire postojece zakonske norme kako bi uklavirili i neke svoje kulturne potrebe ali niko ne moze, ne sme i ne treba da zivi u suprotnosti sa zakonima zemlje u kojoj zivi zato sto je navikao tako da zivi tamo odakle je dosao. Kome se to ne svidja zalim slucaj, svedski finansijski standard ide rame uz rame sa svedskim civilizacijskim standardom, to se prihvata ili odbija u paketu. Drzave i nacije su u savremenom svetu dve odvojene stvari, svaka nacija koja zivi u nekoj drzavi ima prava na svoju kulturnu posebnost ali takodje svaka nacija mora da postuje zakone drzave u kojoj zivi. I to nije nikakav desnicarski stav vec pitanje zdravog razuma, zakoni se ne mogu tumaciti arbitrarno od strane svakog pojedinca i iz njih uzimati sta ti odgovara a odbacivati sta ti se ne svidja. Umesto toga Evropa se bavila budalastinama s kolektivnim pravima na osnovu identiteta, pozitivnim diskriminacijama i slicnim opstim mestima i na kraju zavrsila tako sto je rascepala imigrantske zajednice na one koji su se asimilovali umesto integrisali i one koji su, opiruci se asimilaciji zavrsili na drustvenim marginama, zatvorili u svoje mikrofasisticke zajednice i radikalizovali preko svake mere. Te zajednice u sebi sadrze sve potrebne zapaljive sastojke za stvaranje teroristickih celija: dominantno metapoliticke teme, konzervativne lidere zajednice i masu napustenih, nezadovoljnih i siromasnih ljudi koji u takvim zajednicama zive. Ovaj problem nije od juce i zato sada izgleda kao da nema dobrih resenja, stvorene su generacije rodjene u drzavama koje im iz nekog razloga nisu privlacne a nemaju direktnog iskustva sa drzavama koje smatraju zemljom porekla da bi proverili mitove o njima kojima su im napunjene glave. Bojim se da nam nuzno slede novi nivoi radikalizacije i da ce to tako ici do nekog ozbiljnijeg reseta. Koliko ce nas taj reset kostati mislim da se niko jos uvek i ne usudjuje da procenjuje. Link to comment
Max Morlock Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) Religija svakako nije koren svih zala, ali, omogućava jasnu podelu na nas i njih, a to jeste koren svih velikih sukoba. Nije isto kad te ubijem da bih ti uzeo novac i kad te ubijem zato što si drugačiji, pripadaš drugoj grupi, imaš drugačija verovanja ili, prosto, dugačiju kožu. Ako si drugačiji, onda ne deliš moje vrednosti, dakle, nisi ni vredan. Eliminisanje takvog nije ubistvo. Mrzelo me da idem u te detalje... plaža... sunce... lakše mi bilo da napišem "sve". :)Al to je to. Različitost kao "Licence to kill". Btw, šta je Cersei Lanister metoda? Znam ko su oni ali nisam imao volje da ih detaljnije pratim. Sent from my SM-N910C using Tapatalk Edited July 19, 2016 by Max Morlock Link to comment
radisa Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Religija je imho koren svog zla na svetu, i meni su sve one (religije) bez izuzetka podjednako zle i otrovne. Tako da... nije gornji citat baš dobra interpretacija mojih reči... :) p.s. Nije tajna da sam zagovornik odvajanja crkve od države Cersei Lannister metodom [emoji106] Sent from my SM-N910C using Tapatalk Nisam ni mislio da interpretiram, to si mi bio šlagvort Link to comment
Pontijak Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 @harper ma tako je kako kazes i odlicno si postavio post i ja ne vidim da ce to ici na miran nacin nego ovako kako ide pa sve do reseta koji ce biti brutalan a nesto i nemam ubedjenje da su evropljani sadasnjice cvrsti momci kao njihovi preci plus sto nije isto reset u parizu sada i onaj reset tadasnje stare evrope pod okupacijom tadasnje tzv nove evrope. Ovi milioni koji nece da se prilagode ce se braniti i nece biti krotki. Na neki nacin mi smo avangarda iako u drugacijim okolnostima jer ipak imali smo i mi takvu situaciju sa etnickm grupom koja hoce samo po svome i videli smo sta i kako bi. Za nekoliko godina ce recimo i Sarkozi izgledati kao njanjava politicka opcija. Uostalom on je pre iks godina na proslavi 14 jula rekao da oni koji ne prihvataju francuske i evropske vrednosti mogu da se vrate odakle su dosli i sta bi, izgubio kasnije izbore a francuzi ce kako je krenulo da treniraju zivot kao u tel avivu i jerusalimu Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока Link to comment
Bujodrag Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Sent from my SM-N910C using Tapatalk Nisam otišao dalje od druge sezone, ovo je nešto kasnije, ako se ne varam. No, metodologija je jasna, retko omane. Link to comment
Pontijak Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Vic je sto i jedna i druga svetska religija ima sklonost ka ovoj metodologiji i jebes svet u kojem nam je resenje plej of ove dve religije Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока Link to comment
braca Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) U nekom odmaralistu izbodena zena i 3 njene maloletne cerke (8-14 godina)... Navodno su bile "neprikladno odevene"... izbo ih pripadnik religije mira kojem je zasmetalo kako su one obucene, u odmaralistu, 19. jula po 35 stepeni... Inace uvredjeni je boravio u istom tom odmaralistu sa zenom i decom... Edited July 19, 2016 by braca Link to comment
borris_ Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Nije to islam, religija mira.... Link to comment
Recommended Posts