Jump to content
IGNORED

NBA 2015/2016

theanswer

78 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

evo zabole me kurac tačno po čemu je on naročito poznat

ja sam napravio honest mistake, izvinio se, pisao o košarci a čovek me napada da mrzim marjanovića zato što je igrao u zvezdi što je nonsens i što je svako ko je pratio ovu temu od početka mogao da primeti. ali ne, samo kad si se ti umešao

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Have_Fun

587

• 189-

410

• theanswer

277

• J.R. Cash

203

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

:lolol: :lolol: :isuse: :isuse: :isuse:

pa ja sam ovde napisao brdo pohvalnih postova o marjanoviću, navijao za njega cele sezone

problem je obrnute prirode, vi ne možete da prihvatite kritiku nijednog igrača bivšeg igrača ili bilo čega što je imalo veze ili ima veze sa zvezdom

niko ne može da kaže da teodosić je loš igrač, ja sam samo govorio da je pička jer se nikad nije oprobao u nba i imao je tendenciju da nestane na fajnal forovima EL što je činjenica, ali stvarno ne bih o tome opet.

35 godina košarke je naravno vrhunski podatak

a izvinjavam se što sam pogrešio za bobana, čitao sam loua koji je verovatno najbolji nba novinar tamo i on je tako napisao, on se zajebao jer je podatak zaista iz plejofa. a ne možeš da negiraš podatak iz plejofa jer je kao malo minuta a da računaš regularnu sezonu gde je gro minuta iz garbage time-a

mašiš fudbal - ja sam ekstremno kritičan prema mnogim zvezdinim igračima. i bezbroj puta su me ovde kojekakvi tvoji parnjaci, samo sa zvezdine strane, napušavali zbog toga.

a boban je bog košarke za mahinmija.

i staćemo ovde, dosta je besmislenih rasprava. peace.

Posted

evo zabole me kurac tačno po čemu je on naročito poznat

jasno da tebe zabole, samo da ti skrenem paznju da ne znas gde udaras. kao i obicno.

Posted

Jezivo. Je l mogu negde da se nađu P/L izveštaji NBA klubova?

Posted

Ne mogu. Kriju oni to dobro. Kad je bio lockout tvrdili su da gube pare a ovi im nisu verovali.

Posted (edited)

Koliko zarađuju od TV prava - beše 2,6 mlrd $ godišnje? Ako ide ravnomerno timovima, to je 87 miliona po timu + prihod od karata (osim Knicksa i LAL, ostali su debelo ispod 100$ avg, ajmo reći da tu imaju još oko 50 mlnn $). Je l imaju još neki prihod? 

edit: da, imaju od lige još nešto, ali to nije bilo nešto epohalno. Ovamo samo na plate ode preko 100 mln $, a gde su jetovi putovanja, sale, staff i ostalo

Edited by Ivo Petović
Posted

ja mislim da 80% ekipa gubi novac. kvaka je u tome da se svi nadaju da će u nekom trenutku zavaljati svoje vlasništvo za sumanute pare, kao sto je to uradio senator kohl, sterling (to je doduše skroz vanredna priča) ili cohan. videćemo kako će se stvari dalje razvijati. realno, miriše na gadan bubble.

Posted

Da jbt, zaboravio sam dresove i ostale sraćke, tu leži velika lova, ako klubovi imaju neke procente

Posted

ja mislim da 80% ekipa gubi novac. kvaka je u tome da se svi nadaju da će u nekom trenutku zavaljati svoje vlasništvo za sumanute pare, kao sto je to uradio senator kohl, sterling (to je doduše skroz vanredna priča) ili cohan. videćemo kako će se stvari dalje razvijati. realno, miriše na gadan bubble.

Jbg, da bi ga zavaljao, potencijalni kupac prethodno treba da pročešlja sve FS i vidi kako klub stoji.

Posted

Koliko zarađuju od TV prava - beše 2,6 mlrd $ godišnje? Ako ide ravnomerno timovima, to je 87 miliona po timu + prihod od karata (osim Knicksa i LAL, ostali su debelo ispod 100$ avg, ajmo reći da tu imaju još oko 50 mlnn $). Je l imaju još neki prihod? 

edit: da, imaju od lige još nešto, ali to nije bilo nešto epohalno. Ovamo samo na plate ode preko 100 mln $, a gde su jetovi putovanja, sale, staff i ostalo

mislim da je ta cifra samo za centralna tv prava, a da ekipe imaju pravo na dilove sa lokalnim brodkasterima. tu se lakers recimo razbijaju od para (4 milijarde za 20 godina, prosečno 200 po sezoni), dok neke ekipe sa malih tržišta ne uzmu ni 20.

kako god bilo, ukupni prihod svih ekipa je preko 6,5 milijardi. pola, po kolektivnom ugovoru, ide na plate.

Posted

Jbg, da bi ga zavaljao, potencijalni kupac prethodno treba da pročešlja sve FS i vidi kako klub stoji.

kupuje se potencijal. lakers, knicks, rockets i još par preduzeća su super profitabilni. globalizacija medijskog tržišta će u udućnosti verovatno smanjiti razlike između njih i recimo bucksa i kingsa. tome se nadaju potencijalni vlasnici.

Posted

mislim da je ta cifra samo za centralna tv prava, a da ekipe imaju pravo na dilove sa lokalnim brodkasterima. tu se lakers recimo razbijaju od para (4 milijarde za 20 godina, prosečno 200 po sezoni), dok neke ekipe sa malih tržišta ne uzmu ni 20.

kako god bilo, ukupni prihod svih ekipa je preko 6,5 milijardi. pola, po kolektivnom ugovoru, ide na plate.

ukupan basketball related income ide pola pola

Some of the things specifically not included in BRI are proceeds from the grant of expansion teams, fines, all forms of revenue sharing, interest income, and the sale of assets.

Posted (edited)

Neka bude i 10m€, opet mi nije jasno kako pezivljavaju.

Je li ono njima gradovi placaju i prave dvorane?

Edited by borris_
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...