theanswer Posted June 24, 2016 Author Posted June 24, 2016 Divac je hteo da uzme Dana verovatno, nije uspeo pa mu ovaj trade down i nije toliko loša ideja. Mislim, uzeo je 13. 28. i Bogdana za 8. pik. Po meni je to skroz ok trejd. E sad, to što je uzeo Papajanisa a ne nekog pg recimo tipa Valentajna je za diskusiju. Izgleda da su hteli opet da trejduju nadole sa Detroitom jer su imali info da će Detroit sa 18 da uzme Grka, ali im SVG logično nije ponudio mnogo pa su ga uzeli kao 13.
Calavera Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 (edited) zasto bi detroit uzeo jos 1 cistu peticu pored drummonda i baynesa? njima je trebao rezervni plej, gde je svg vise puta rekao da ne zeli rukija vec nekog iskusnog igraca s par godina u ligi, i neku snazniju cetvorku koja bi u teoriji mogla da brani lovea i slicne grdosije na postu, sto su dobili s ellensonom. ne znam stvarno, vlade mi ne deluje kao da je potpuno svestan sta radi, imao je par dobrih poteza, ali u kombinaciji s nekim suludim idejama. Edited June 24, 2016 by Calavera
theanswer Posted June 24, 2016 Author Posted June 24, 2016 zasto bi detroit uzeo jos 1 cistu peticu pored drummonda i baynesa? njima je trebao rezervni plej, gde je svg vise puta rekao da ne zeli rukija vec nekog iskusnog igraca s par godina u ligi, i neku snazniju cetvorku koja bi u teoriji mogla da brani lovea i slicne grdosije na postu, sto su dobili s ellensonom. ne znam stvarno, vlade mi ne deluje kao da je potpuno svestan sta radi, imao je par dobrih poteza, ali u kombinaciji s nekim suludim idejama. ne bi valjda pregovarali sa njima da nisu znali da ovi hoće da ga uzmu, nisu valjda toliko retardirani
Calavera Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 (edited) jebem li ga, jedino ako nisu nameravali da utrape baynesa nekome u pokusaju da oslobode cap za horforda ili lina, ali ne vidim ko bi ga uzeo s onim naduvanim ugovorom. Edited June 24, 2016 by Calavera
theanswer Posted June 24, 2016 Author Posted June 24, 2016 kao prvo taj naduvani ugovor nije ništa sada, ali to je potpuno druga priča verovatnije je da su hteli da ga stešuju u evropi
Calavera Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 (edited) ne vredi on tih para i dalje, mozda tek dogodine. nema smisla stvarno, svg je vise puta izjavio da im je glavni prioritet cetvorka ala motiejunas jer ih je love urnisao u plejofu. nemoguce da su mislili da ce naci i pleja i cetvorku na free agent trzistu, a na ovom draftu su cak mogli i da biraju izmedju ellensona, labissierea i deyonte davisa da popune tu rupu. jos su im baldwina uzeli ispred nosa, verujem da bi on ipak malo zaintrigirao svga. Edited June 24, 2016 by Calavera
djuras Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 simmons kaze da je presti izvrsio pljacku:) https://soundcloud.com/the-bill-simmons-podcast/ep-107-friday-rollin-nba-draft-wrap-up-with-joe-house-and-kevin-clark-on-orlando
J.R. Cash Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 simmons This is the trade to create room for Steven Adams. You are paying Sabonis 11 million less than youa re paying Ibaka Kanter i Sabonis zajedno - good luck with that. Presti je napravio jos jedan Harden trejd (ne da ce Ibaka postati MVP kandidat). Durant ove, Russ i Ibaka sledece, uz Kanterov ugovor, previse bi bilo za te tvrdice. Imace vecu finansijsku fleksibilnost, ali sam uveren da su sinoc postali slabiji tim. Ako Oladipo uleti u startnih pet, odbrana bez Robersona i Ibake im drasticno pada. Ako je projektovan da ulazi sa klupe, onda su prakticno menjali Waitersa i Ibaku za Iljasovu i Oladipa.
SleeperSleep Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 ibaka je a) precenjen igrac i b) prilican drkadzija. dobar je ovo potez. hardenob trejd i potpisivanje kantera su, pak, bili totalno glupavi potezi.
J.R. Cash Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 Ovo lici na Hardenov trejd u smislu resavanja nadolazeceg fa problema. Ibaka je mozda precenjen (to jos vise vazi za Oladipa), ali je najbolji igrac u trejdu i covek koji im je omogucavao raznovrsne postave, od small balla do pune petorke. Sad ce KD (ako ostane) morati da provodi mnogo vremena na 4, sto nije nuzno lose, ali i dalje ostaje problem nedostatka suta. A Kanterov ugovor im je Olshey fino suknuo.
Sandens Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 opsesija blazersa (srecom po njih neuspesna - hibbert, kanter) preplacivanjem centara se ocekuje da se nastavi i ovog leta posto izgleda zele da maxuju whitesidea.
bradilko Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 jaoj ibaka je kesa + za oklajomu vestbruk ima sad dostojnu zamenu.i vise od toga ali iber ale je diki moze li neko objasniti njegovo "ponasanje"
Grandilof Posted June 25, 2016 Posted June 25, 2016 Ja se ovde vecinom slazem sa Cashom, njima treba kao leba igrac a la Danny Green, ovako su samo otvorili jos jednu rupu. Imali su/imaju bolje igrace od Oladipa u onome sto on najbolje radi u vidu Russa i Waitersa. Ibaka je slabiji kako vreme prolazi, ali oni u odbrani drasticno gube iako i on nije dobar kao nekad, a to samo po sebi dosta govori.
Recommended Posts