Djuro Posted September 17, 2023 Author Posted September 17, 2023 ne, olimpijski je kraci: 1.5 km plivanja 40 km bike 10 km trcanje ovaj danas je bio dugi triatlon, ono sto se napolju zove half-ironman ili 70.3. 1
kud u maglu Simoviću Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 14 hours ago, Djuro said: ne, olimpijski je kraci: 1.5 km plivanja 40 km bike 10 km trcanje ovaj danas je bio dugi triatlon, ono sto se napolju zove half-ironman ili 70.3. da li ovaj potpis ugovora sa ironman-om znači i da će neke od sledećih sezona u bgd biti organizovan i full ironman 4-160-42
Djuro Posted September 18, 2023 Author Posted September 18, 2023 Ne znaci. Biće 70.3 (polu) i vrv 51.50 (olimpijski), jer su to najpopularniji = najprofitabilniji. Full ironman je komplikovan za organizaciju u velikim gradovima. A i malo je zainteresovanih.
burekdzija Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 (edited) @Djuro, napisi molim te malo opsirnije kako je bilo, bas me interesuje (a nisam jedini verovatno) Edited September 18, 2023 by burekdzija 5
Popular Post Djuro Posted September 20, 2023 Author Popular Post Posted September 20, 2023 (edited) volim ovu trku u Beogradu. obisao sam sve triatlon trke u regionu i mnoge u Evropi ali ova mi je nekako posebno draga. organizacija je dobra, upisnina je okej, ne mora da se putuje, nije pretrpana. naša. haha - bila je naša. od 2024. ce trka biti deo IRONMAN serije, sto ima svojih i prednosti i mana. nesumnjivo je da ce trka biti popularnija/popunjenija (doci ce do ekspanzije triatlona u srbiji, doputovace puno stranaca) pa time i profitabilnija, organizacija ce biti jos bolja - da ne kazem savrsena, ogromna je sansa za pozitivnu promociju srbije i beograda, startni paketi ce biti bogatiji, tetovaza nakon trke ce biti vise . sa druge strane, nama-sportistima ce biti skuplje, bice veca guzva, striktnije cemo morati postovati pravila itd. dakle, ova trka 11TRI je ono sto se u svetu zove "polu-ironman" ili 70.3 (sto je ukupna duzina, preracunata u milje), a kod nas "dugi triatlon" 1.9 km plivanja 90 km bicikla 21.1 km trcanja (polumaraton) na dan pre trke se moramo registrovati (pokazati dokumenta, triatlon licencu) i podici startni paket. u paketu je bib/broj, nalepnice za kacigu i bajk, chip za merenje vremena, kapa za plivanje, te neke dzidzamidze od sponzora. takodje, dan pre trke, bicikli se ostavljaju u zonu tranzicije, gde ce da prenoce. trka pocinje u 7 sati. to znaci da ustajem oko 3:30, sto i nije neki problem jer, uglavnom, lose spavam pre trka. tada doruckujem (obicno neke jednostavne uglj hidrate) i pazljivo popakujem sve potrebne stvari za trku. sa malo srece, posetim i wc , da ne bih morao da cekam red ispred onih mobilnih wc-a na startu (kojih ionako nikad nigde nema dovoljno). tranzicija je otvorena od 05:30 do 06:30. tamo ostavljamo kesu za bicikl, kesu za trcanje, proveravamo jos jednom bicikl i pritisak u gumama, na bicikl stavljamo bidone sa kalorijama/kacigu/cipele. Mrkli je mrak, takmicari prostor pred sobom osvetljavaju telefonom ili lampama na glavi. malo je i hladnjikavo ali znamo da nas ceka jedan prijatan, topao dan. nakon toga oblacimo neoprensko odelo za plivanje i polako krecemo prema startu. tu je uprilicen mali govor, pozdrav za sve strance - uz pominjanje njihovih drzava (ove godine 19!), intoniranje himne Srbije i u 07:00 trka pocinje! ovog puta ne ulecemo u vodu svi zajedno, vec je rolling start - to znaci da nas po cetvoro-petoro pustaju u vodu, svakih nekoliko sekundi. to je super za nas, losije plivace - imamo vise prostora i ne desava se da neko preplivava preko nas, obilazeci nas. najiskrenije - muka mi je pripala od samog pogleda prema prvoj bovi . daleko u pm. jed-va se vidi. kao i obicno, u prvih par stotina metara, jebem sve po spisku sam sebi, sto si se prijavio, koji ti q sve ovo treba, ovo ti je poslednji triatlon u zivotu pazi sta sam ti reko'. klasika . svaki put ista prica. srecom, 10 godina iskustva polako dolazi do izrazaja. koncentrisem se samo na male ciljeve, ulazim u ritam, stabilise se i puls, mic po mic dolazim do prve bove, opa eno je sledeca, a onda vec dolazi okret ka nazad. tada znas da si presao vise od pola, sve je glasniji - pa kasnije i razumljiviji - razglas sa obale, uzivas u izlasku sunca i cistoci savskog jezera. izlazim iz vode i trcim ka tranziciji. u trku izvlacim ruke iz odela i spustam gornji deo do pasa - da u tranziciji ne bih na to gubio vreme. trcim do civiluka sa kesom za bike, istresam sve na pod, skidam neopren, ubacujem ga u kesu, stavljam kacigu na glavu i trceci guram bajk do izlaska iz tranzicije. ovo je jedna od najbrzih bike staza ikad -. ravna je, skoro bez uspona, vetar je dobar, 3-4 trake na raspolaganju, relativno je kvalitetan asfalt. spustis glavu i pichis. obrenovacki put je potpuno zatvoren za saobracaj, sve do skretanja za zeleznik. tamo se okrecemo i vracamo na novi most, ka nbg, gde je jos jedna okretnica od 180 stepeni. takvih krugova je 4, oko 22.5 km svaki. bajk je prosao bez problema. pazio sam prvenstveno na puls, zatim na watte, a posebno na kalorije koje sam morao uneti. tempo je bio ujednacen do kraja i znao sam da mi je ostalo dovoljno snage za jedan pristojan polumaraton. prosek brzine na bajku je bio oko 35 km/h. nakon bajka opet ulecem u tranziciju. ostavljam bajk na rack i trcim do kese sa stvarima za trcanje. oblacim carape i patike, uzimam kacket i gelove, te izlecem na stazu. trcanje je bilo podeljeno na 3 jednaka kruga od po 7 km. trcali smo po biciklistickoj/pesackoj stazi od Ade do TC Galerija. prve kilometre koristim za stabilizaciju pulsa, unos kalorija i soli (tad je vec bilo dosta toplo) i pokusavam da odredim tempo, kojim cu bezbolno stici do cilja. ubrzo se ispostavlja da je to 5:15/5:20 pace, po km. nakon prvog kruga (od tri), oprezno ulazim u drugi - najtezi. medjutim, vidim da sve funkcionise i da nema potrebe za nekim korekcijama. osecao sam da mogu trcati i brze ali danas nisam dosao da se takmicim protiv ostalih. nisam bio raspolozen za patnju. poslednju trecinu ipak trcim malo brze od prethodne dve i to mi donosi 1:52 polumaraton (sto uopste nije lose, s'obzirom da sam pre 3 nedelje istrcao solo polumaraton za 1:45). u cilju me ispunjava uobicajena euforija, osecaj koji je tesko opisiv - visoko podignute ruke, prolazak kroz ciljnu kapiju, osecaj zadovoljstva nakon uspesno odradjenog posla, a pred ocima ti prolaze svi oni treninzi, u 6 ujutru ili u 9 uvece, po vrucini/kisi/snegu/ledu, na -20 stepeni ili plus 40. razvuces lice u kez od uveta do uveta i kazes sebi: jbmmu mater, vredelo je. Edited September 20, 2023 by Djuro 8 1 3
Djuro Posted October 31, 2023 Author Posted October 31, 2023 no more excuses! registracija tu: https://www.ironman.com/im703-belgrade 1
burekdzija Posted November 1, 2023 Posted November 1, 2023 On 31. 10. 2023. at 9:36, Djuro said: no more excuses! registracija tu: https://www.ironman.com/im703-belgrade Prijavio sam se za Beograd (maraton april) i Berlin (maraton septembar). Ako izvisim u lutriji za Berlin, evo javno obecanje da cu se prijaviti za 70.3. Ili ako dobijem mesto u Berlinu back to back 70.3 i 2 nedelje kasnije maraton 😂 2
Strahan Posted November 3, 2023 Posted November 3, 2023 prijavio se za Berlin, preko lutrije, nadam se da me izvuku. inace, berlin sledece godine bas na moj rodjendan @burekdzijaako dodjem spremaj se za "trece poluvreme" na korak sam od prijave ironman bg, tako da ce sledeca godina biti zanimljiva 1
burekdzija Posted November 4, 2023 Posted November 4, 2023 9 hours ago, Strahan said: prijavio se za Berlin, preko lutrije, nadam se da me izvuku. inace, berlin sledece godine bas na moj rodjendan @burekdzijaako dodjem spremaj se za "trece poluvreme" na korak sam od prijave ironman bg, tako da ce sledeca godina biti zanimljiva Sto bi rekao Njolo: idemooo! 💪 1
Popular Post smooth.Op Posted September 16 Popular Post Posted September 16 Ja juče bio da ispratim drugara na prvom beogradskom Ironman 70.3. Ustali u 4:30, napolju mrak, kiša lije kao iz kabla. Stidljivo promrlja da li da odustane ili ne, ali odlučuje da startuje pa da vidi kako će ići. Spuštamo se niz Kirovljevu, potok vode ide ka Adi, a neki lik ide u japankama, obukao neoprensko odelo i nosi kese sa stvarima. Ok. Kad dođeš kod tranzicione zone, najjači utisak je gomila parkiranih bajkova, skupih btw . Tad skapiraš koliko ljudi učestvuje i koliko je događaj veliki, a posakrivali se svi pod suncobranima i šatorima nekim i ko je gde uspeo. Malo je to sve delovalo konfuzno i baš sreća nije pogledala organizatore. Vatreno krštenje. Program na bini pored zvaničnog spikera, vodili domaći koji su mislim sa tdi radija. Kreće program odjednom, lik odmah kao molim vas da se pomerite sa bine, ne možete se ovde presvlačiti. I na srpskom i na engleskom, da bi onda malo relaksirano rekao kao ne morate da žurite imate pet minuta. Posle minut se javlja besno, pliiz muv avej from d stejdž hahah. Malo idiotski po onom vremenu. Ja se smrzao jbt, mokar već - ljudi pored oblače odela za plivanje, bosi stoje u barama... Pa ne mora ni da završi. Po meni svaki ko je započeo trku po onakvom vremenu je Ironman. A odustalo je sigurno 20-30 ljudi pre starta. Možda i više, ali ovi su došli po bajkove i odvezli ih još pre starta. Spiker upućuje sve da krenu na start i opominje ih da nije blizu baš i da odmah krenu, poprilično se diže tenzija. Na putu do starta, neki učesnici panično trče nazad, nešto su zaboravili ili šta god. Poprilično je konfuzno. Na samom startu gruva muzika, takmičari se pozicioniraju u odnosu na to koliko dobro plivaju. E tu počinje da se oseća neka ludačka energija među njima. Pri ulasku u vodu, čini se da je voda topla (verovatno i jeste, u odnosu na spoljnu temperaturu ). Posle ono biciklovanje mislim da je najmučnije bilo. Nekako su tu udaljeni svi, a ima dobrano da se pedalira po onom kijametu. Odustaje još takmičara, probušene gume ili šta god... Prvoplasirani ili drugoplasirani je na početku trčanja promašio stazu i krenuo u Radničku ponovo, umesto na pešačku/bici stazu ka gradu. Brzo su ga vratili i onda ogradili taj izlaz na put i obeležili stazu. To su verovatno trebali ranije odratiti. Pobedio neki takmičar iz Mađarske, Nemet. Dečko je završio sve za četiri sata i koji minut. Znači kad sam video da mu je tempo na trčanju bio 3:40, nije mi bilo dobro. Ona aplikacija za praćenje je ekstra stvar. Značila mi je da pratim gde mi je drugar, ali i za generalno praćenje trke. Ja sam malo hvatao krivine, pa do meka, omv, nis-a dok se nije otvorio Ada mall. Onda je bilo lagano Svaka čast svima koji su učestvovali. Ludost! 10
Djuro Posted September 16 Author Posted September 16 Taj decko, Gergo Nemeth, je zver. U Beogradu nije imao jaku konkurenciju, pa je usporio. A i vreme je stvarno bilo uzasno. Inace je sposoban sigurno za 10-15 min brze vreme. inace, momak ima samo 23 godine. Zena koja ga trenira, i sama uspesna triatlonka, mu je i zivotna saputnica. Ona ima 46 godina. Ostavila je muza i dve cerke, zbog ovog decka. 1 1
kralj Posted September 16 Posted September 16 Šta je Ironman 70.3? To nije klasičan Ironman, čim je ovaj završio za 4h. Koje su tu deonice?
Recommended Posts