Cane Vukic Prebranac Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) ^Србијанац ће прогањати сваки топик на форуму Edited July 19, 2015 by Cane Vukic Prebranac
Weenie Pooh Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Mađarska je u stvari dobro pitanje jer se završava slično kao Amerika(Koreja naravno veze sa tim nema). Verovatno nije slučajno da kao što se kaže Mađar/Mađari, kaže se i Amer/Ameri. Prvo je usvojeno iz, gle čuda, komšijskog Magyar. Drugo je prosto skraćeno da liči na prvo, zato što je zgodno. (A zvanično Amerikanac je jebiga moralo da bude usvojeno od AmericaN.) Prirodnije je ipak da se skraćuje nego da se trpaju neki dodatni slogovi dok ne dobijemo "Liverpulđanin".
Weenie Pooh Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 zvuci retardirano, za razliku od korejac, sto je muzika za usi Ne, Belgijac u stvari zvuči dosta dobro. Belgija i Koreja se završavaju isto, bilo bi sasvim razumno da se i na jedno i na drugo samo doda C. Možda je jedini problem kod Belgije ovo G jer zvuči čudno kad kažeš "Belgijka" (gjk). Dok Korejka jeste muzika za uši
Meazza Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Ma kakva muzika, kakve usi, nije to matematika. Kaze se onako kako vecina kaze, dakle Korejanac.
Cane Vukic Prebranac Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Ma kakva muzika, kakve usi, nije to matematika. Kaze se onako kako vecina kaze, dakle Korejanac. Шта си имао из солфеђа?
MancMellow Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 Па кажемо Белгијанац нпр. Зашто не кажемо Белгијац? Мислим да Хрвати кажу. Belgi Belg Belđanka/Belginja/Belžanka Mađarska je u stvari dobro pitanje jer se završava slično kao Amerika(Koreja naravno veze sa tim nema). Verovatno nije slučajno da kao što se kaže Mađar/Mađari, kaže se i Amer/Ameri. Prvo je usvojeno iz, gle čuda, komšijskog Magyar. Drugo je prosto skraćeno da liči na prvo, zato što je zgodno. (A zvanično Amerikanac je jebiga moralo da bude usvojeno od AmericaN.) Prirodnije je ipak da se skraćuje nego da se trpaju neki dodatni slogovi dok ne dobijemo "Liverpulđanin". Nemoj u to molim te, to je 1 minefield
Weenie Pooh Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) Ne Belg, bolje je Belž i Belža. Belžani. Nemoj u to molim te, to je 1 minefield Ti Mankjunijanac da ćutiš Edited July 19, 2015 by Weenie Pooh
MancMellow Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 (srp) Mančesterac a ovi tvoji mislim da je to na srp Liverpuljanin, ali nisam 100% siguran... :D
Weenie Pooh Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) (srp) Mančesterac (srp) Leskovčanin, valjda. Ovi moji su "stanovnici Liverpula" što se mene tiče. Edited July 19, 2015 by Weenie Pooh
precog Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 a sto se ne kaze madjarac nego madjar?Dam ti pick-ovu kobaju ako provalis :)
ToniAdams Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 ja kazem madjarac. ko u onom vicu, idu ulicom madjarac i vracarski crnogoranac i guraju se koji ce da bude u sredini
Time Crisis Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 Čak i trgovci delovima koriste pravilan oblik, ja bih rekao da je to tačka na i. :D Prodaja delova za sva japanska i korejska vozila.
darling Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 (edited) Ma kakva muzika, kakve usi, nije to matematika. Kaze se onako kako vecina kaze, dakle Korejanac. ne, kaze se kako oces, a u skoli se uci da se kaze korejac i korejka. evo proverila sam u pravopisu. previse ocekujete od srpskog jezika, ocete pravila... Edited July 20, 2015 by darling
Recommended Posts