Meazza Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Naravno, politička odluka. silovanje jezika U zivotu nisam cuo rec Spankinja.
Marcus Wulffings Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Španjolka živi u Španiji. Špankinja živi u mašti Korejka ili Korejanka? koreanka, i bez j
Marcus Wulffings Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 (edited) ajmo sad ovo: ibica - ibizan hound ibičanski hrt ili, kako već, ibicanski hrt? ibičani i ibičanke? Edited July 18, 2015 by Marcus Wulffings
Weenie Pooh Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 koreanka, i bez j Gde se izgubilo j iz Koreje? Koreanka može samo da bude ako joj je muž Korean. Ali to se onda sve viče Asian-American.
Weenie Pooh Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 ajmo sad ovo: ibica - ibizan hound ibičanski hrt ili, kako već, ibicanski hrt? ibičani i ibičanke? Ibitrrrhrklja, ibitrrrhrkljanski hrt. Mora se čuvati originalni neizgovorivi izgovor.
ToniAdams Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Mora se čuvati originalni neizgovorivi izgovor. +1 sad ozbiljno, to korejac sam, mislim, prvi put cuo za vreme sveckog u koreji.
Marcus Wulffings Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Gde se izgubilo j iz Koreje? Koreanka može samo da bude ako joj je muž Korean. Ali to se onda sve viče Asian-American. Koreanac... američki zvuči logičnije
Weenie Pooh Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 (edited) @Toni, jeste to relativni novogovor, ali jedan je od retkih primera gde meni intervencija ima smisla. Korejanac je direktno usvojeno iz engleskog Korean; u srpskom bi tako mogao da se zove samo ako dolazi iz zemlje Korejane. Ali pošto dolazi iz Koreje, onda je Korejac. Ali ako ćemo da uzimamo iz engleskog, onda eto rešenja za Španjolka/Špankinja dilemu: i ona i njen muž su ubuduće Španjardi. Francuzi su ubuduće Franci, Portugalci su Portuguzi, Japanci su Japanezi, Holanđani su Dačani, Nemci su Dojčani... Edited July 18, 2015 by Weenie Pooh
ToniAdams Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 pa ok, al onda znaci da amerikanac zivi u amerikani?
darling Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 glasam za korejca i korejku. neam pravopis kod sebe da pogledam.
MancMellow Posted July 18, 2015 Author Posted July 18, 2015 (edited) @Toni, jeste to relativni novogovor, ali jedan je od retkih primera gde meni intervencija ima smisla. Korejanac je direktno usvojeno iz engleskog Korean; u srpskom bi tako mogao da se zove samo ako dolazi iz zemlje Korejane. Ali pošto dolazi iz Koreje, onda je Korejac. Ali ako ćemo da uzimamo iz engleskog, onda eto rešenja za Španjolka/Špankinja dilemu: i ona i njen muž su ubuduće Španjardi. Francuzi su ubuduće Franci, Portugalci su Portuguzi, Japanci su Japanezi, Holanđani su Dačani, Nemci su Dojčani... Mi imamo svoju starostavnu rec za to - Fruzi, Frug/Fružanin i Fružanka/Fruškinja -_- Edited July 18, 2015 by MancMellow
Recommended Posts