Posted July 17, 20159 yr Kako se uopšte kaže pravilno na srpskom - slovenka, slovenkinja, slovenačkinja...?
July 17, 20159 yr Kako se uopšte kaže pravilno na srpskom - slovenka, slovenkinja, slovenačkinja...? slovenka
July 17, 20159 yr Author nope jednina mi treba. A i mislim da nije tako At Marcus - mislim da nije, ali ne znam 100% Edited July 17, 20159 yr by MancMellow
July 17, 20159 yr Author verujem, ali...bože gluposti. a zašto nije - od koga - slovenki? čekaj, a kako je nominativ množine? Edited July 17, 20159 yr by MancMellow
July 17, 20159 yr Slovenkinja zvuči kao neka zajebancija Slovenac i Slovenka Slovenci i Slovenke a sve je to zbog raskalašnih Slovenaca i Slovenki <ovo samo zaradi genitiva množine>
July 17, 20159 yr Author Slovenkinja zvuči kao neka zajebancija Slovenac i Slovenka Slovenci i Slovenke a sve je to zbog raskalašnih Slovenaca i Slovenki <ovo samo zaradi genitiva množine> Što zajebancija? Pa "Srpkinja" ne zvuči kao zajebancija, pa mi je nekako išlo :D
July 17, 20159 yr Slovenkinja mi zvuči kao Italijankinja ili Portugalkinja :D Srpkinja, Grkinja i Francuskinja su pak sasvim u redu
July 17, 20159 yr Author sjebasmo čoveku topik, pa nek splituje neko na jezik ako hoće, elem Španac i Špankinja Zakleo bih se da se i u srpskim novinama (u hrv. normalno) više koristi "Španjolka" Edited July 17, 20159 yr by MancMellow