MancMellow Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Ima smisla da je Americi u interesu da se Evropa dalje prezaduzuje, da se Evri stampaju, da kamate ostanu na nuli i da Goldman uzima provizije. Ako ce nesto unistiti srednju klasu u EU onda su to kazino bankari i neodgovorni potrosaci/duznici. Ja znam jedno: u ne preterano verovatnom scenariju da Grčka glasa OXI, a US izvrše neizdrživ pritisak na Nemačku da popusti i ugovori sa Grčkom relativno brzo treći bail-out uz otpis velikog dela duga, to je ekvivalent namernom slabljenju pozicije Angele Merkel i u Nemačkoj i u Evropi. Lično ne vidim takav razvoj događaja, ali sasvim je moguće da grešim i čak, uz ovaj tvoj razlog vidim još jedan, ali otom potom. Situacija je sumanuta i Syriza, ako joj je bio cilj (a verovatno jeste) da krizu digne na što je moguće viši nivo jeste uspela u tome.
Marcus Wulffings Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Ja znam jedno: u ne preterano verovatnom scenariju da Grčka glasa OXI, a US izvrše neizdrživ pritisak na Nemačku da popusti i ugovori sa Grčkom relativno brzo treći bail-out uz otpis velikog dela duga, to je ekvivalent namernom slabljenju pozicije Angele Merkel i u Nemačkoj i u Evropi. Lično ne vidim takav razvoj događaja, ali sasvim je moguće da grešim i čak, uz ovaj tvoj razlog vidim još jedan, ali otom potom. Situacija je sumanuta i Syriza, ako joj je bio cilj (a verovatno jeste) da krizu digne na što je moguće viši nivo jeste uspela u tome. bravo za sirizu, cipras aka cipiripi je pravi maher
MancMellow Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 pa realno, ideja da će ovakvu jednu stvar da rešava 1 Dajselblum je presmešna. Kome je to palo na pamet treba dobro da se pogledaju u oči
Marcus Wulffings Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 ni ja ne verujem da radnički sekretar može nešto da reši, ali... "Sporazum će biti postignut bez obzira da li će odgovor na referendumu biti 'DA' ili 'NE'", rekao je Varufakis.
Marcus Wulffings Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 carevi kako god, jeste da se kockaju ali stvarno...
aram Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Šta je to što NAI obezbeđuje, pa je teško kliknuti na OXI? sa nama nema neizvesnosti
Eraserhead Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Nai naravno. Oxi ne znaci da ce dugovi nestati vec samo da ce biti jos teze narodu a sve zbog nekakvog "ponosa" koji je ponos samo u Dnevniku 2 a u stvarnosti je jad i beda. Takodje pare koje su date su neciji taxpayer money. Treba i te ljude postovati.
kud u maglu Simoviću Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 i zbilja zanimljivo kako nije lako kliknuti na oxi čak ni ovde +1pola sata gledam topik i ne znam. ajd oxi, pa šta bude što kaže vasilije. zrelo je u evropi.
reg Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Da zivim u Grckoj, imam posao i ustedjevinu u banci, DA. Od par ljudi sam cuo da su sretali na svojim letovima Grke koji zive u Zap. Evopi i idu kuci da bi glasali DA na referendumu. Ovako razgacen pred tv-om u subotu popodne, dok sa cinijom sladoleda na stomaku cekam da pocne Wimbledon without a care in the world, NE, majku im imperijalisticku...
Kanzas siti zez Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 NAI NAI znaci da ce biti sporazuma a Syriza kaze da OXI znaci da ce biti sporazuma samo da ce ga ispregovarati pod boljim uslovima. <_< Kao da samo od njih zavisi kakve uslove ce dobiti. A i jedva cekam da vidim ledja Varoufakisu, izrazito iritantan covek. Prognoza referenduma: 54-46 za NAI
Recommended Posts