August 20, 20159 yr Bilo je tu jos "namestaljki" tipa AZ povede u gostima 2:0 i do poluvremena primi 3 gola. Ajte lepo telefon u ruke, komsije drage.
August 20, 20159 yr Malo gledao Čehe ove sezone, malo ćaskao sa Billy-jem i danas pogledam oba meča (protiv Hajduka i Vojvodine). Izvukao sam zaključak da nas razbijaju iz više razloga. Igraju direktan fudbal, što sasvim suprotno od naše, balkanske, fudbalske filozofije, a vrlo sličan Ger fudbalu. Pored toga, na njihovoj strani su finansije i uigranost. Njihovi osrednji fudbaleri ne igraju fudbal po osrednjim/lošijim klubovima liga petice ili po Rusiji, Turskoj, Ukrajni, već se verovatno za isti novac vraćaju u svoju zemlju i igraju godinama. Godinama gledam iste igrače kako igraju za Plzen ili ako i odu negde (u Nemačku najčešće), a ne prođu, odmah se vraćaju nazad u Plzen i nastavljaju da budu lokalni heroji. Nema puno transfera, uigranost je uvek na nivou, a i kvalitet je korektan, a međunarodnog iskustva u Sparti i Plzenu nikako ne manjka, pogotovo ne iz perspektive našeg fudbala. Kao što sam rekao pred žreb, Plzen nije tim za priželjkivanje. Čak bih mogao reći i da je Vojvodina solidno prošla rezultatski. Ožegović je bio borben i aktivan, ipak previše odsečen. Od Hajduka sam očekivao više, Liberec je korektan tim, ali su oni ipak bili 12. u Cze ligi prošle godine.
August 21, 20159 yr Baš to, Česi igraju direktno a trkački su mnogo jaki, skroz korektne i zajebane ekipe.
August 21, 20159 yr Od Hajduka sam očekivao više, Liberec je korektan tim, ali su oni ipak bili 12. u Cze ligi prošle godine. Sa pravom si očekivao više. Nažalost, u najvažnijoj utakmici sezone smo odigrali napadački najlošiju utakmicu sezone. Prvo poluvreme čak i nije bilo loše, moglo je komotno da bude i 0:2 (doduše, imali su i oni dva dobra šuta sa 15-16 metara). U drugom poluvremenu naša napadačka igra, osim 2-3 traljava izlaza u kontranapad, nije postojala. Povukli smo se u 30 metara i na kraju je jedan odbijanac morao završiti u mreži, što se i desilo Šteta, jer se sa ovima stvarno moglo igrati. Nemaju oni neku kreaciju u napadu, imaju par šablona prilikom prekida, dosta menjaju pozicije i generalno dosta zuje, ali isto tako zna dosta da im zapuše u odbrani i da pogreše prilikom prilično lakih dodavanja. Mi smo im dosta pomogli time što smo im dozvoljavali da prilično lagano unose loptu sve do 30-40 metara od našeg gola, čak su i stoperi njihovi to radili. Takođe, snimili su nas dobro i dosta forsirali našu desnu stranu na kojoj je igrao Juranović, koji je inače box-to-box midfielder, ali je zbog povreda bekova on morao da igra desnog beka, prvi put u životu. Prošlu utakmicu je u Rijeci igrao levog beka, isto prvi put. Nije ovo nedostižan rezultat, može se to okrenuti na Poljudu.
August 22, 20159 yr Odvratnost kao takva. Pored toga prezirem timove koji igraju u rezervnoj (naročito trećoj) garnituri sa nekim levim bojama onda kada ne moraju. Liberec je igrao u plavoj opremi, Hajduk je opusteno mogao u beloj.