freakns Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Hvala. Purito je car. Sta bi sa Kintanom? zajedno sa Nibalijem, ostao na 11 sekundi
San Epifanio Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Mozda je to samo pocetno ispitivanje snaga, a mozda (sigurno) ce ih Frum oduvati.
freakns Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Nibali i Quintana nisu ni probali. Nibali jr def bio umoran od juce, ali Contador je propo, probao i nije mogao
Grandilof Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Eto na kraju Froom u zutom sa sekundom vise od Martina.
Nemanja Posrbica Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Froome odličan na etapi koja ne bi trebalo da bude idealna za njega, što je ozbiljan indikator.
gervasius twinkleminkleson Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Froome ce da pobjedi sa 5 minuta prednosti, kao prije 2 godine.
KennyDalglish Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Odustao Cancellara :( "Just left the hospital with a huge disappointment #TDF2015 is over broke some bones on my back again as in spring. #L3/L4right side"
zoki Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Veliki za Spartakusa, vozio 55km sa dva polomljena pršljena
Nemanja Posrbica Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Spartakus je živa legenda biciklizma. Vidim da je najavio juče da će mu ovo biti zadnji TdF. Šteta ako bude tako.
freakns Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Froome ce da pobjedi sa 5 minuta prednosti, kao prije 2 godine. nadam se da nece :( od Contadora je jaci, to je ocigledno. takodje, Contador ima mozda i najlosiji tim. ali Nibali do sada pokazuje samo gluposti Astane. Astana je pocepala pelaton i onda stala, a Nibali nijednom nije napao niti pokusao da isprati napad. meni je nada da ce sutra da napadnu, mada, ko zna... mozda Nibali jednostavno nema snage i problem su njegove noge, ali bio je jaci od Froomea na TT, to je indikacija da je u dobroj formi, ili da je Froomea bolelo levo jaje za TT... Quintana je do sada najveca misterija. moguce da se on cuva za Pirineje i da hoce tamo da se trka sa ostalima. jako je pasivan bio danas, a siguran sam da njemu ne bi bio problem da isprati Purita i Froomea. mozda je jednostavno procenio da ne zeli uludo da trosi snagu, ili ne zeli da pokazuje adute pre Pirineja. ulazak u Pirineje je prava etapa za njega. poneko brdasce u prvih 150km i onda 20km HC. ako ih i tu Froome sve dobije, onda ne moramo da gledamo trku dalje... ja pak ocekujem sutra ozbiljan napad Astane. ako naprave nesto, mozda trka jos nije gotova (a kako pisem sve ovo, strepnja mi je jaca od nade :( ) Odustao Cancellara :( "Just left the hospital with a huge disappointment #TDF2015 is over broke some bones on my back again as in spring. #L3/L4right side" :( :( :( bog! ja sam godinama unazad navijao za Menchova, sada za Nibalija, ali ako postoji covek kojeg sam bezrezervno obozavao, onda je to Spartakus. jbt, sa 35 godina voziti svoj 11. tour, i onda trpeti onolike bolove samo da zavrsis etapu?! jebeni majstor! nadam se da ce se sada lepo oporaviti i odmoriti, a onda predomisliti i vratiti sledece godine. ako nista, da nam pokaze jos jedared kako se vozi hronometar
gervasius twinkleminkleson Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Ja nemam utisak da je Nibali slab, tj mislim da je blizi Froomeu nego Contador, ali jbg ono juce ga je prilicno sjebalo.
malkin Posted July 7, 2015 Author Posted July 7, 2015 sad tek odgledah etapu. par utisaka: - ovo nije Kanćelarina godina. dan u žutom je slaba uteha za novu povredu nakon što mu je prolećna kampanja propala iz sličnih razloga. - ovo izgleda nije Tur za Francuze. najbrojniji su među povređenima, Pero i Buhani su došli u sumnjivoj formi i muče se, a Pino je već u ozbiljnim problemima i izjavljuje kako ga brine sutrašnja etapa. nadam se da će Barguil i Barde da prežive do treće nedelje pa da malo izvade fleke. - teško mi je da nađem dobre razloge da se ne složim sa šefovom konstatacijom da Frum deluje dominantno kao pre dve godine. danas je bila prilika za Kontadora i Nibalija, pa i Kintanu, da probaju da ugrabe etapni bonus i malo umanje štetu od prethodnog dana. umesto toga, Frum ispade bolji od njih na usponu koji mu teoretski ne odgovara... a kad se setim kako je pretio da neće učestvovati po objavljivanju trase sa 13km hronometra sutra se vozi najduža etapa ovog Tura (223km). u poslednjih 50 km je ubačeno 13 km kocke Pakla Severa, što znači da ćemo videti vrlo tešku etapu. uz brzine kakve se postižu ovih dana (ne pamtim Tur na kome u prve tri etape nije bilo iole relevantnog bega) i činjenicu da se u skoro svakom trenutku vode borbe na nekoliko nivoa (beg protiv pelotona, timovi gc favorita u borbi za čelo pelotona, sprinterski timovi, pretendenti na etapnu pobedu...), može se očekivati još jedna uzbudljiva etapa. moram da priznam da mi nije bilo lako da gledam ove današnje padove. volim ovakav koncept prve nedelje, ali Tur počinje pomalo da liči na Điro (od koga je preuzeo koncept teških uvodnih etapa) i u pogledu nekih nepovoljnih aspekata. Điro već godinama važi među biciklistima za težu, opasniju i haotičniju trku od Tura, posebno u uvodnoj nedelji. ovako teško i opasno trkanje kakvo gledamo prošle i ove godine na Turu bi moglo da dovede do toga da se vozači pobune. takav je ovo sport, teško je ubosti pravi balans uzbudljivog i bezbednog, naročito kad je ulog veliki a 190+ vrhunskih biciklista naloženo da se trka na najvećoj sceni. nadam se da će treća etapa biti najgora ove godine po bilansu padova i povreda.
Recommended Posts