Jump to content
IGNORED

Mađarski zid: izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike u Srbiji i regionu

zmanic

Recommended Posts

Posted

U Srbiji nije problem kvantitet ljudi.

Ne znam oko čega se ovde raspravljate.

Posted

A Srbi su neka posebna vrsta, mislim različita od ostalih Homo sapiensa?

Ne.

Srbin = homo sapiens sa JMBG

Posted

A Srbi su neka posebna vrsta, mislim različita od ostalih Homo sapiensa?

I to vrsta kojoj preti izumiranje, i čija kultura se ima spasiti DOBROVOLJNIM pretpostavljenim zalaganjem drugih homo sapiens grupa koje će se integrisati da očuvaju srpstvo i Srbiju, i ono što je najbitnije - srpsko selo.

Posted

ne kaže tako maksima, već "ponašaj se ko rimljani"

Posted

rasijalisto, truli kapitalisto, i generalno, ribaru ljudskih duša...

sram da te bude

A jbg brate, razumi me, nisam sposoban ni za mnogo laganije akcije od pravljenja silne dece i naseljavanja sela.

Posted

... ono što je najbitnije - srpsko selo.

Ko kaže da je to najbitnije? (Pitam, ne svađam se).

Zanimljivo mi je kako je srbistika na neku malu rupu procurela čak i na ovaj (inače) napredni forum.

Posted

U Srbiji nije problem kvantitet ljudi.

Nego kvalitet? :D

Problem je starosna struktura. Najstarija (or so) drzava u Evropi. Nema te teorije po kojoj je to dobro.

Posted

I to vrsta kojoj preti izumiranje, i čija kultura se ima spasiti 

Wait, what?

Posted

^^i trafika i prodavnica...izludese ljudi, ulaze ovi i samo kupuju vodu i hleb i ko zna sta, ko ce to preziveti...

Živim dole (u Sarajevskoj) i moram da primetim da su poboljšali opštu sliku mog kraja, krezuba, pijana stoka i prosjaci su pobegli u druge delove grada, a ovi su, izgleda, neka srednja klasa, veoma pristojan i ljubazan svet, lepše mi je sad da se šetam po kraju nego pre godinu dana, jedino što mi ih je beskrajno žao.

Posted

naseljavanja sela.

crncima i međedima?! ^_^

Posted (edited)

Nego kvalitet? :D

Ti reče.

Problem je starosna struktura. Najstarija (or so) drzava u Evropi. Nema te teorije po kojoj je to dobro.

A zašto je loše? EDIT. Uporedi i diskutuj.

Edited by Indy
Posted

A zašto je loše? EDIT. Uporedi i diskutuj.

Pa, ono, manje radno, i ne samo radno, sposobnih. Generalno, takvim trendom (rastom prosecne starosti stanovnistva) kad se dovede do ekstrema na kraju zemlja nestane. Doduse, medvedi ce biti na dobitku, a mozda se i vukovi omaste :D

Posted

crncima i međedima?! ^_^

A bre, pa jel čitaš ti šta dagmar piše? Ne može i jedno i drugo - ili crnci (pošto belaca više nema, pa su došli međedi) ili međedi.

Posted (edited)

A bre, pa jel čitaš ti šta dagmar piše? Ne može i jedno i drugo - ili crnci (pošto belaca više nema, pa su došli međedi) ili međedi.

Bice i Madjari, samo preko ograde  ^_^

Edited by MancMellow