Haralampije Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Djubrenje si bas ubo :) bez njega bi bila dupla manja sigurno.A ostatak biljke je zelen i ziv,vidi se da ce krenuti nove grancice na mestu gde su bili listovi prosle godine.Ne bi ja to diro nista prilikom uzimljavanja,ono sto propadne tokom zime bice suvo i lako mozes da uklonis ali kad je stablo zeleno kao ovo - znaci da je ok :)
katamaran Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 (edited) Nisam ubedjen da ce krenuti. I na drugoj prezimljenoj ista prica sa novim rastom otprilike sa dna biljke dok ostatak miruje. Velika vecina se sasusila. Kazu da je najbolje za zimu ostaviti taman onoliko koliko je dug koren a ostatak iseci da se biljka ne muci Najzalije mi je narandzastog habanera. Kad sam je tek uneo pogubila je lisce al se jako brzo oporavila od soka i dobila novo lisce i rasla preko cele zime. I onda krene da se susi 10-ak dana pred iznosenje napolje i uvene Posadio sam ih gomilu ove sezone al su sve jos malecke. Rastu mnogo sporije od halapenja i serana. Edited May 26, 2015 by katamaran
Haralampije Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 prvi plodovi Aji Limon ili Aji Limo kako bi bilo pravilnije
yolo Posted May 28, 2015 Author Posted May 28, 2015 kakvo je misljenje o kupovini rasada ovih egzoticnih sorti iz novog sada, cena je 150 din, oglasi na kupujem prodajem
katamaran Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 (edited) aji lemon kolko ja znam. I ja za sada na jednom plodu. Isto bolivian rainbow (bar se nadam) edit: lazem, rodio i piter. Imam jedan mali penis u dvoristu :) Edited May 28, 2015 by katamaran
katamaran Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 kakvo je misljenje o kupovini rasada ovih egzoticnih sorti iz novog sada, cena je 150 din, oglasi na kupujem prodajem Nisam kupovao od njih. Imam proverene iz Cuprije (200) i Leskovca (150-200)
Bright Billy Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 (edited) ih, bre, tek sad vidim ovaj topic evo dokle sam ja dogurao sa papricicama, nakon sto sam pocetkom aprila posejao oko 40 semenki. nisam znao za ovu foru sa potapanjem u caj od nane, niti sam ih pokrivao nekom plastikom. uglavnom sam ih drzao u kuhinji, posto je bilo ono ruzno vreme, i proklijalo mi je oko 20 kom. za sebe sam ostavio 5 komada a ostatak delio. ostalo mi je jos 2-3 za deljenje (ove male na gornjoj slici), pa ako je gaza il neko drugi zainteresovan moze da svrati do konjarnika i uzme ih. Edited June 1, 2015 by Bright Billy
katamaran Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Welcome to the club :) Nesto mi sitno deluju. Da vidis da im das vise sunca? Ja sam se plasio onih pljuskova al mi nisu napravili nikakvu stetu. Cak su i one malecke lepo pregrmele.
Bright Billy Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 em sam ih kasno posejao, em mi je terasa na severnoj strani pa sunca (u ovo doba godine) imam po 45 minuta. al kapiram dugo je leto, isterace bar ove prve. inace, lik koji mi je poslao semenke je pomesao vise vrsta u istoj kesici, pa je lutrija koje ce da izrastu.
katamaran Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Isterace sigurno. Cini mi se da bi ona gore levo mogla da bude black royal.
Frank Pembleton Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 em sam ih kasno posejao, em mi je terasa na severnoj strani pa sunca (u ovo doba godine) imam po 45 minuta. al kapiram dugo je leto, isterace bar ove prve. inace, lik koji mi je poslao semenke je pomesao vise vrsta u istoj kesici, pa je lutrija koje ce da izrastu. Ja sam zbog sever-severozapad i odustao od sadnje, procenio sam da tu slabo ima sunca za paprike...
Bright Billy Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 (edited) uspevale su mi, par godina unazad, ove domace sa pijace. ove su sad iz egzoticnijih krajeva pa im treba vise sunca, al videcemo... Isterace sigurno. Cini mi se da bi ona gore levo mogla da bude black royal. ja se kao nadam da je bolivian rainbow jel imas preporuku za neko djubrivo koje moze da se kupi? sto bi rekli mi seljaci, da ih malo poteram Edited June 1, 2015 by Bright Billy
katamaran Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 (edited) Ako lisce ima crnog pigmenta nije bolivian rainbow. Neka od ovih drugih jos moze da bude. https://www.google.com/search?q=bolivian+rainbow&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=67xsVYHOI8S4ygOSp4PYCw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1097&bih=546 Moj dobavljac je pominjao neko 10-40-10 djubrivo pa smo Cutura(isto uzeo od njega) i ja dosli do zakljucka da je verovatno mislio na ovo http://www.agromarket.rs/srb/proizvod/114/Kristalna-dubriva/FitoFert-Kristal-104010-1MgOME Ja sam prosle godine probao slavol i mislim da je glupost ove godine idem iskljucivo au naturel. Ako mozes da nabavis stajnjak ili glistenjak trebalo bi da su dobri. Glistenjak valjda ima povoljno u uradi sam. Edited June 1, 2015 by katamaran
Bright Billy Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 (edited) sad mi pade na pamet da u komsiluku imam zeca edit. guglam taj black royal i bas mocno izgleda, bilo bi super da je to. Edited June 1, 2015 by Bright Billy
Recommended Posts