Jump to content
IGNORED

baštovansko seljački topik; papričice i paradajz na vašem balkonu

yolo

Recommended Posts

Posted

Opet dobro rodile, tri kile za sada ubrali

662671f3601150983c35b08a8a1b70c9.jpg

Posted

juce ubrao/probao prvu ovosezonsku papricicu, neku koja je trebala biti explosive ember ali se ispostavilo da nije. no, vrlo brzo ce i serano biti za konzumaciju

nQY7MX1.jpg

potom i thai orange

gp4icpD.jpg

a malo ce se pricekati na habanero (red dominica)

RzCCeXw.jpg

generalno, ove u saksijama zasad prednjace rastom (bolja zemlja, na suncu bukvalno od izlaska do zalaska)  ali i ove u basti krecu sa "divljanjem", sve cvetaju i skoro sve imaju zametnutih plodova. paradajz vec preko metra i pun plodova

zCYqpd2.jpg

Posted

juce ubrao/probao prvu ovosezonsku papricicu, neku koja je trebala biti explosive ember ali se ispostavilo da nije. no, vrlo brzo ce i serano biti za konzumaciju

nQY7MX1.jpg

Jos samo malo da porstu. Kao i halapenjo i serano se najcesce bere zelen. Mozes da sacekas da sazri (pocrveni) i tada su nesto ljuce. Ja sve nesto hocu da ih kiselim al nikako to da odradim

Posted

volim ovako jednostavne recepte :) moracu da probam.

Posted

Kacio sam prosle godine slike neceg slicnog samo sa jalapenom.Ovaj gornji recept nije los ali ja imam bolji,Nema potrebe za friziderom.Mala ali kricujalna razlika je sto ja nista ne merim vec pravim prezasiceni rastvor soli i secera 2:1 i moze da stoji koliko hoces

Posted

Kacio sam prosle godine slike neceg slicnog samo sa jalapenom.Ovaj gornji recept nije los ali ja imam bolji,Nema potrebe za friziderom.Mala ali kricujalna razlika je sto ja nista ne merim vec pravim prezasiceni rastvor soli i secera 2:1 i moze da stoji koliko hoces

jos bolja varijanta da nema rok upotrebe :) a isto ide i sirce?

• 1 month later...
Posted (edited)

Black Naga u procesu preobrazenja,tek za koji dan ce dobiti pravu boju

lf802t.jpg

Edited by Haralampije
Posted

Inace ove godine su mi thai chili pravi hit,momacka reska ljutina,rodile ko lude

Posted

da se pohvalim, lekovito bilje na balkoncicu, slikano pre nedelju dana, u medjuvremenu poraslo duplo sa dobrim djubrivom i puno sunca

21edwmw.jpg

Posted

Juče mi vjetar oborio tamjaniku, keramička saksija puče, popizdio sam.

• 2 weeks later...