katamaran Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 (edited) 2h? I ovaj tvoj nesto izduzen, siguran da ti nisu uvalili serrano? :) Edited June 24, 2016 by katamaran
Haralampije Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 siguran, ja ne kupujem seme od smutljivaca -_- kakav crni serano, ovo je giant J. ako naraste kao ova budjava banana biti cu vrlo sretan
Haralampije Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 pa to, nadam se da ce biti veliki, da pravim poperse sa 150 gr. sira po komadu :)
Frank Pembleton Posted June 25, 2016 Posted June 25, 2016 Pošto nemam uslove za sadnju i uzgajanje, jel ima nekih proizvođača tih ljutih džavola da prodaju redovno? ...shit has hit the fan...
katamaran Posted June 25, 2016 Posted June 25, 2016 (edited) Imam coveka na Bajloniju sto je prosle godine prodavao plodove savine (crveni dosta jaci habanero) i bugarske sargarepe.Vidjao sam po kupindu da ljudi prodaju preradjene i nepreradjene plodove al je jos rano za ovogodisnji rod. Zika sigurno prodaje i plodove. Edited June 25, 2016 by katamaran
katamaran Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 (edited) Procvetao prvi cvet na pimenti ocekivao sam da ce biti veci. I obicna jolokia ima sitan cvet? Edited June 26, 2016 by katamaran
Venom Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Bio danas u basti posle dve nedelje. Dosta stvari raste lepo (ukljucujuci i korov), ali paprika je u totalnom kanalu. Mislim da je jalapeno preminuo, nije mrdnuo vec mesec dana, sad su vec duplo manji od jedne biljke koju sam ostavio na balkonu. Fatali se bolje drzi, ali ne tako dobro kao jos jedan kod kuce. Jebiga. Paradajz zato briljira, kukuruz, bundeva i posebno tikvice, i jos par stvari. Prezivela su i dva krastavca -- puzevi mozda mogu preko noza, ali ljuske od jajeta ne vole :). Uglavnom, nece biti bog zna kakva berba, ali verovatno ne moze bolje ako nisi tamo svakih par dana. Vreme je bilo dosta surovo ove godine.
katamaran Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Sta radis za zalivanje? Ja bih probao one fore sa flasama ako ih vec retko obilazis
Venom Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Bilo je kise u prethodne dve nedelje, a i bilo je drugih ljudi koji su zalivali. Nevezano za to, stoje u mestu prakticno vec mesec dana. Verovatno je do mesta na kojem su zasadjene. Zemlja je dosta tvrda na nekim mestima, a to sto je mart-maj pala kilava kisa tri puta nije pomoglo. Danas sam malo vadio korov i to je na momente bilo kao da klesem kamen (a do pre nedelju dana je bilo kise). Sta da radis.
Frank Pembleton Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 Sta radis za zalivanje? Ja bih probao one fore sa flasama ako ih vec retko obilazis Ja sam pre par godina video kod prijateljice među cvećem staklene kugle sa dugačkim špicom koji je bušan na kraju i pitao šta ti je ovo?Ona kaže: Pa to kad idem na put napunim kuglu sa vodom zabodem i ostavim i taman to je dovoljno vode...
katamaran Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 Ima gomila tih slow release forica. Nisam eksperimentisao jer uvek ima ko da zalije a mozda bi trebalo zbog ove price da ovako lakse dodje do korena.
katamaran Posted July 1, 2016 Posted July 1, 2016 Regularni serano (prezivela biljka od prosle sezone) Mutirani. Obicni ima beli cvet a ovaj je imao i ljubicastog pa sam jos kod cveta provalio da je mutirao Izasla regularno zelena al je jako brzo potamnela. Zivo me zanima kakva ce biti kad sazri.
katamaran Posted July 2, 2016 Posted July 2, 2016 Mnogo mi se svidja ovaj mutirani serano. Sacuvacu seme i pravicu se da sam to i hteo da napravim ko onaj sto je ukrstio jolokiu sa necim pa dobio pimentu leopard http://store.myorganicseeds.com/Piment-Leopard-Chile-seeds-P5470909.aspx Pojave se obicno zelene i jako brzo odu maltene u crno. Nazvacu je serrano pimenta mangulica
Recommended Posts