Jump to content

Atipčni turizam i estetika Altiplana

Featured Replies

• Author

DSC_5002.JPG

DSC_5003.JPG

DSC_5004.JPG

DSC_5005.JPG

DSC_5006.JPG

DSC_5007.JPG

• Author

DSC_5008.JPG

• Author

DSC_5011.JPG

DSC_5012.JPG

DSC_5013.JPG

DSC_5014.JPG

DSC_5015.JPG

DSC_5017.JPG

DSC_5018.JPG

• Author

DSC_5019.JPG

DSC_5020.JPG

DSC_5021.JPG

DSC_5022.JPG

DSC_5024.JPG

DSC_5027.JPG

DSC_5029.JPG

DSC_5030.JPG

markuse govori neke rechi matereti <_<

• Author

markuse govori neke rechi matereti <_<

pa objasnio sam nešto na prethodnoj strani

• Author

i tako smo saznali da se baš tog dana održava generalna proba njihovog svetsk poznatog festivala virgen de la candelaria;

pa su tako centralne ulice ovog štrokavog grada sada postale zabranjene za saobraćaj, a lokalci i svi ostali predstanici naroda i narodnosti perua su krenuli u svoje marševe, od deset ujutru do deset uveče;

i sve u krug 12 sati njihovi ansambli paradiraju tj uvežbavaju performans za festival koji se održava u prve dve nedelje februara;

ansambl je ovde njihov duvački orkestar, plus indijanci njihovi koji duvaju u one karakteristične frule, a tu su i žene koje obučene u nošnje igraju, ima svega;

postalo mi je i zanimljivo, bilo je i smešnih momenata

DSC_4978.JPG

DSC_4982-ANIMATION.gif

eto ga

• Author

uveče je već počela i malo ozbiljnija kiša da pada, no to nije omelo kečua-aimara ansamble da paradiraju o ulicama puna, samo su se malo razredili, a kako je kiša stala ovi su odmah popunili redove;

meni se prijelo nešto slatko pa sam oko osam uveče otišao do njihovog centra grada, sve u krgu od 200 metara;

recimo, ta jedna centralna ulica, koja služi kao pešačka zona, iznenađujuće dobro izgleda, popločana kao u dalmaciji

kalelarga moja radosti, tu san proveo najljepše dane moje mladosti

hvala bogu, sve je bilo zakrčeno igračkim ansamblima, ali i ja sam nekeko u gužvi našao italijansko restoranče, kakva promena u odnosu na okolinu

• Author

odlični su im bili lemon pie i čokoladna torta, to sam već objavio na licu mesta na temi new now eating

Edited by Marcus Wulffings

• Author

sledeći dan se ide u boliviju, bus linijom od puna do copacabane, karta vam je 15$ u jednom smeru, sporo se vozi, plus čekanje na granici sve zajedno izađe na četiri sata;

a sama udaljenost je 150km;

• Author

slike sa granice možete videti na mobitelskoj fotografiji;

moja destinacija je bilo ostrvo isla del sol, uzima se brodić u copacabani, 40 bolivijanosa povratna karta i za sat i po ste na isli:

DSC_5031-PANO.jpg

prva panorama, courtesy of google+, ima neke vajde od lenglija iz virdžinije

Edited by Marcus Wulffings

• Author

DSC_5038.JPG

DSC_5039.JPG

DSC_5040.JPG

DSC_5042.JPG

• Author

DSC_5043.JPG

DSC_5044.JPG

DSC_5049.JPG

• Author

DSC_5053.JPG

w9Fzmg4.jpg?2

DSC_5057.JPG

• Author

da nije bio vetra bilo bi mnogo prijatnije, sunce greje ali ga vetar poništava, potrebna vam je treking jakna softshell najbolje je rešenje;

sama copacabana nije interesantna, služi samo da turisti siđu sa busa iz puna i presednu na onaj za la paz, ili da se ukrca na brodić i pravac isla del sol

DSC_5058.JPG

4NuGy0k.jpg?1

DSC_5065.JPG