Boycie Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 (edited) jutros sam doleteo iz Berlina u Minhen na duže planirani jednodnevni izlet. Atmosfera u gradu je danas bila redovna i opuštena. Sinoć sam aktivno pratio vesti pošto sam planirao da u slučaju prve sumnje da se radi o više pucača otkažem izlet, na tviteru je odmah krenulo ISIS ludilo AfD govana, twitter live feed je bio zastrašujuć. Zato je sa druge strane Minhenska policija fenomenalno odradila posao komunikacije na twitteru, fejsu i TV-u, posebno onaj portparol što je redovno spuštao reportere/novinare gladnih senzacionalističkih izjava. Edited July 23, 2016 by Boycie
Razzmatazz Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Ne znam kako ce proci, ali po svemu sudeci ovo nema veze sa ni sa ISIS-om, ni sa islamskim terorizmom. Ali ljudi to tako strastveno žele, zašto želiš to da im uzmeš?
duda Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 a gde da se metne vest o masakru u kabulu ? i gde se uopšte o tome priča i da li to ikoga interesuje ?
wall Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Bagdad, Kabul i sl obično završe na opštem topicu svet. Neće da otvore jedan topic terorizam world wide mada ja bih otvorio ww3, kako je sve počelo.
duda Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 užasno je to što i dalje vredi odnos 1:100 reklo bi se <_<
wall Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Bilo jakih rasprava o tome, jednostavno što je bliže to je značajnije. Bilo geografski ili kulturološki.
arheolog1981 Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 užasno je to što i dalje vredi odnos 1:100 reklo bi se <_<Po toj logici bi trebala da se osećaš isto kad se desi nesreća u Srbiji, u Francuskoj ili u Kabulu. Da se ne lažemo, nije tako i nikad neće biti. Juče sam na tviteru gomilu gamadi iz Evrope video koji pitaju a zašto niste žalili tako Bagdad i slične gluposti. Takvima nije žao ni Nice, ni Minhena ni Bagdada... izbegni zamku i ne budi kao oni. Послато са HTC Desire 820 уз помоћ Тапатока
duda Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Po toj logici bi trebala da se osećaš isto kad se desi nesreća u Srbiji, u Francuskoj ili u Kabulu. Da se ne lažemo, nije tako i nikad neće biti. Juče sam na tviteru gomilu gamadi iz Evrope video koji pitaju a zašto niste žalili tako Bagdad i slične gluposti. Takvima nije žao ni Nice, ni Minhena ni Bagdada... izbegni zamku i ne budi kao oni. Послато са HTC Desire 820 уз помоћ Тапатока naravno da se ne osećam isto ali sigurno da se ne osećam dobro kada se bilo gde dešavaju teški masakri
Anduril Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Bilo jakih rasprava o tome, jednostavno što je bliže to je značajnije. Bilo geografski ili kulturološki. Sasvim je realno da ce se praviti veca drama oko necega sto je blize. No, tu je na delu jos nesto drugo - profiterski senzacionalizam koji zapravo sputava objetkivno informisanje a pocinje i da kosta zivote. Objektivni pokazatelji, od broja mrtvih pa do broja teroristickih napada na Zapadu u poslednjih 50 godina, nam govore da ovo sada nije nista neobicno a ni vredno tolike drame, da ne kazem sistematskog pravljenja panike. U ovoj Nemackoj godisnje pogine 3500 ljudi kao posledice saobracajki (vecina sasvim nepotrebna) a drugde jos vise pa se ipak od terorizma pravi opasnost broj jedan za sigurnost obicnog gradjanina. O drugim problemima u drustvu od zdravstvenog sistema do zbrinjavanja starijih koji svakodnevno kostaju zivote da ne govorim. Sto je najgore, kroz svoje voajersko, povrsno i senzacionalisticko pokrivanje dogadjaja, mediji postaju deo infrastrukture ovih sto seju teror iz raznih razloga. Uz pomoc medija sada svaka budala ima hiljadu puta veci impakt nego da se delovanje terorista sagledava objektivnije i kontrolisano. Sve ovo je deo mnogo veceg problema oko odgovornosti medija gde za razliku od mnogih drugih kljucnih profesija i institucija, jedino za novinare i medije ne vaze visoki (zapadni) standardi i kontrola. Vazi uglavnom profit vlasnika, volja narucilaca ili puko zadovoljavanje najnizih potreba bez obzira na brojne negativne posledice neobjektivnog informisanja po drustvo.
wall Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 (edited) Sasvim je realno da ce se praviti veca drama oko necega sto je blize...Čist raritet da se složim s tobom. Skoro.Ovo oko saobraćaja je već primećeno od strane Žan Toda i mislim da je jako glupo. Kretanje je sastavni deo života i brzina istog donosi napredak, uz žrtve koje su tolike kolike su, nemale tragično, ali benefit je jasan. Masovno ubijanje ljudi na koncertu dok se provode ili u restoranu dok večeraju ili kupuju gaće u tržnom centru je zločin. Jednostavno ne može se nikako tražiti nešto za upoređivanje. Ostalo da, sasvim se slažem, kao što već rekoh. E: r Edited July 23, 2016 by wall
Ros Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Znači, napadač je nemački desničar iz Irana ... kad spojis sve te faktore u jedan dobijes: hrvat arijevac
Anduril Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Čist raritet da se složim s tobom. Skoro. Ovo oko saobraćaja je već primećeno od strane Žan Toda i mislim da je jako glupo. Kretanje je sastavni deo života i brzina istog donosi napredak, uz žtve koje su tolike kolike su, nemale tragično, ali benefit je jasan. Masovno ubijanje ljudi na koncertu dok se provode ili u restoranu dok večeraju ili kupuju gaće u tržnom centru je zločin. Jednostavno ne može se nikako tražiti nešto za upoređivanje. Ostalo da, sasvim se slažem, kao što već rekoh. Kad pogledas, vecina poginulih dolazi zbog prebrze/agresivne voznje, pijancenja i telefoniranja/SMS-ovanja - dakle, razlozi koji nisu prosto sastavni deo napretka u saobracaju. To je prosto bahacenje gde pocinioci od pocetka uzimaju u obzir cinjenicu da neko moze da pogine. Nije isto sto i terorizam ali je objetivni efekat po drustvo mnogo veci a to je ono o cemu govorimo ovde.
wall Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Kad pogledas, vecina poginulih dolazi zbog prebrze/agresivne voznje, pijancenja i telefoniranja/SMS-ovanja - dakle, razlozi koji nisu prosto sastavni deo napretka u saobracaju. To je prosto bahacenje gde pocinioci od pocetka uzimaju u obzir cinjenicu da neko moze da pogine. Nije isto sto i terorizam ali je objetivni efekat po drustvo mnogo veci a to je ono o cemu govorimo ovde. Da, statistika je čudo.Recimo u Srb je na prvom mestu za 2016. polukružno okretanje, najviše ginu motociklisti, pešaci i biciklisti. Razumem na šta ukazuješ ali nije uporedivo. Sobraćajke su incidenti (bilo zbog pukog spleta okolnosti, brze vožnje, alkohola i sl) teroristički napad je napad s ciljem masovnog ubijanja. Milioni su trenutno učesnici u saobraćaju, na 30 sec neko će poginuti, jeste gadno ali nema zdrave logike reći "pa ljudi ginu i drugačije i masovnije pa nike tolika frka."
vememah Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Imao je još 300 metaka, moglo je biti mnogo gore. The gunman, who has been identified as Ali Sonboly, is said to have researched mass-casualty attacks and had an obsession with shooting sprees, including the 2011 massacre in Norway carried out bythe rightwing fanatic Anders Behring Breivik.Classmates of Sonboly told the Guardian he had been bullied at school, while neighbours described him as shy and lazy. “At school, Ali was often bullied by others and really unpopular,” one classmate said. “He was a bit chubby, and he was either by himself or together with one or two people, but he seemed to have hardly any friends....“Yesterday at noon, I came home and I saw Ali here in the entrance of our building, he was still delivering newspapers the day of the shooting. It was strange though because he usually at least says hi to me because I do know him, but when I greeted him, he didn’t say a word to me and seemed strange and withdrawn.”...Officials said the searches had revealed no links to Islamic State, and suggested the attack was unlikely to have been motivated by Islamist extremism. They said they had found newspaper clippings and books related to killing sprees, one of which was believed to be a textbook called Why Kids Kill: Inside the Minds of School Shooters....Stephan Baumanns, owner of the Treemans bakery and coffee shop below Sonboly’s apartment, said: “I saw [sonboly] every once in a while pass by, he was a very shy guy and tall, about 6ft 2in (1.88m). He wasn’t very sporty, rather a little chubby. “He seemed like a lazy guy. He had a job distributing a free newspaper, Münchener Wochenblatt, but I often saw him rather than deliver them, throw them all away into the garbage bin.”...The gunman was carrying a 9mm Glock handgun, and a red rucksack containing 300 rounds of ammunition, police said.https://www.theguardian.com/world/2016/jul/23/munich-shooting-teenage-gunman-researched-killing-sprees-no-isis-links?CMP=twt_gu
Recommended Posts