Jump to content
IGNORED

Fav YU Košarkaš

100 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• stoka

35

• MayDay

29

• iDemo

20

• pbg12345

19

Top Posters In This Topic

Posted

Ako bude Doole na listi onda svi da glasamo za njega. Ako se uspostavi objektivni kriterijum - medjunarodni trofeji na primer, onda mrka kapa da ce biti na listi.

A Kecman je veliki car. Najgotivniji grobar dekade plus super covek. Mojoj drugarici koja rentira gajbu od njega a u dubiozi je, prasca visemesecno kasnjenje kirije. 

Ex-Yu treneri sa više od dva klupska uspeha u Evropi (Fajnal for/finale Kupa šampiona, osvajanje Kupa kupova, osvajanje Kupa Koraća):

Nikolić (A)

Novosel 

Maljković

Obradović

Skansi

Ivković

Vujošević

Ako se dodaju i medalje sa reprezentacijom, tu su još Žeravica, Tanjević i Pešić.

Posted

@mau

aman, koji je tebi kurac sad, kakvo dezavuisanje, kakav srednjeputaski stav, o cemu pricas?

da ponovim, nikakav stav nisam zauzeo osim stava da bi na tom topicu doslo do svadje oko duleta.

i ajd stvarno, nek moderacija ovo pobrise ili prebaci negde, jebo me pas sto sam uopste pocinjao.

Posted (edited)

Obradović?

Svakako, al on ne ulazi u kriterijum od 20 godina, posto je poslednji put za Zvezdu igrao 94., iako je nominalno bio clan Zvezde u sezoni 99./00.

Edited by Nikodije
Posted

Svakako, al on ne ulazi u kriterijum od 20 godina, posto je poslednji put za Zvezdu igrao 94., iako je nominalno bio clan Zvezde u sezoni 99./00.

meni je on posljednji clutch igrač CZ, izvinjavam se što sam ga ugurao u period o kom diskutujemo, bilo je knap, još se nisam transponovao u 2015. ;-)
Posted

Kecman je te sezone bio tip 10 igrac evrope. Odlucio je svaku vaznu urakmicu.

To sto je on odigrao te sezone u momentima kad su se lomile urakmice je nestvarno.

plus milion, lupaju ko navijeni

Posted

Јел зна неко што су се Обрадовић и Топић потукли док су играли за Будућност?

И још једна ствар која баш нема везе са темом - како и зашто је пропао Јосип Сесар?

Posted

@Nikodije

Nije Zvezdi nedostajalo uspeha zato sto nema takvog igraca, nego zato sto nije imala generalnog kvaliteta. Da je zvezda imala dva kecmana u poslednjih 15 godina, nista ne bi mogla da uradi, a ni ta dva Kecmana ne bi izgledala ni blizu kao ovaj u Partizanu. Uzgred, uzeo bih i mladog Bjelicu kao igraca ispred njega, samo je tim u kome je igrao bio uzasan.

Uzgred, sta fali na primer Kalinicu? Odlican igrac koji raste pred nasim ocima. Previse si zagledan u komsijsko dvoriste.

Posted

@Nikodije

Nije Zvezdi nedostajalo uspeha zato sto nema takvog igraca, nego zato sto nije imala generalnog kvaliteta. Da je zvezda imala dva kecmana u poslednjih 15 godina, nista ne bi mogla da uradi, a ni ta dva Kecmana ne bi izgledala ni blizu kao ovaj u Partizanu. Uzgred, uzeo bih i mladog Bjelicu kao igraca ispred njega, samo je tim u kome je igrao bio uzasan.

Uzgred, sta fali na primer Kalinicu? Odlican igrac koji raste pred nasim ocima. Previse si zagledan u komsijsko dvoriste.

Imali smo mi dobrih timova kojima je, a to je samo moje misljenje, falio bas takav igrac. Recimo sadasnji tim je takav, pa i neki raniji. Kecman nije igrac koji sam po sebi donosi neki veliki kvalitet, i u tom smislu on stvarno nije superstar, ali slucajno™ je bas on odveo Partizan na F4, iako su ispred njega po kvalitetu bila bar 4 igraca, kao sto smo mogli da procitamo. 

Bjelicu sam zaboravio, al on je prekratko bio u Zvezdi da bi ostavio neki trag, pritom je to bio ozbiljan klub samo u njegovoj prvoj sezoni, u drugoj se klub vec raspao. A kalinic tek treba da se pokaze, premalo je ovih 4 meseca da bi sudili o njegovoj velicini i uticaju koji ima na tim. 

Posted

Kecman je te sezone bio tip 10 igrac evrope. Odlucio je svaku vaznu urakmicu.

To sto je on odigrao te sezone u momentima kad su se lomile urakmice je nestvarno.

Kratko i jasno.

Posted

Imali smo mi dobrih timova kojima je, a to je samo moje misljenje, falio bas takav igrac. Recimo sadasnji tim je takav, pa i neki raniji. Kecman nije igrac koji sam po sebi donosi neki veliki kvalitet, i u tom smislu on stvarno nije superstar, ali slucajno™ je bas on odveo Partizan na F4, iako su ispred njega po kvalitetu bila bar 4 igraca, kao sto smo mogli da procitamo. 

Bjelicu sam zaboravio, al on je prekratko bio u Zvezdi da bi ostavio neki trag, pritom je to bio ozbiljan klub samo u njegovoj prvoj sezoni, u drugoj se klub vec raspao. A kalinic tek treba da se pokaze, premalo je ovih 4 meseca da bi sudili o njegovoj velicini i uticaju koji ima na tim. 

da je to jedino sto je falilo zvezdi, omaklo bi joj se da nesto i uradi.

Posted (edited)

Ex-Yu treneri sa više od dva klupska uspeha u Evropi (Fajnal for/finale Kupa šampiona, osvajanje Kupa kupova, osvajanje Kupa Koraća):

Nikolić (A)

Novosel 

Maljković

Obradović

Skansi

Ivković

Vujošević

Ako se dodaju i medalje sa reprezentacijom, tu su još Žeravica, Tanjević i Pešić.

Mislim i ludi Kreso Cosic. Znam sigurno da ima 2 bronze kao trener rpsentacije.

Edited by yolo
Posted (edited)

da je to jedino sto je falilo zvezdi, omaklo bi joj se da nesto i uradi.

Tsja, Partizanu je jednom napravio razliku izmedju plasmana i neplasmana u top 16, a kasnije i plasmana i neplasmana na f4. Ne treba potcenjavati moc 1 coveka koji je pribran u odlucujucim momentima, nije bas da takvi rastu na grani.

Edited by Nikodije
Posted

kecman je bio faktor stabilnosti u ekipi, pre nego što je bio neki superstar. kao na primer što je uvek u finišima rašić obavezno išao na bacanja, jer nije bilo šanse da promaši, tako je i kecman bio za šuteve iz igre. silovanje makabija, trojka u zagrebu, poen za pobedu protiv nekih turaka u zadnjoj sekundi (dal efes) kad ga je kao čuvao rakočević (pa popio blok od vraneša), masa pametnih ulazaka pod koš i sigurnih poena pod njim. bo, marić, roberts, vesely, bili su možda i bitniji po ukupnom učinku (i roberts je zabo 3-4 trojke tad u tel-avivu, da se ne zaboravi), ali kecu je prosto pisalo na čelu "sigurnost". tačno ko što neko reče "lepak" da ta petorka deluje kao skladna celina. dečko nije ni među top 10-15 naj igrača partizana ikad, i znao je da ima partije na kojima se nije video, ali jbt imao je tu larger then life auru oko sebe, makar za onaj partizan u svom poslednjem mandatu (dva puta se vraćao?). plus vidiš da je normalan dečko, bez tripova, zna gde mu je mesto, koliki su mu limiti i to koristi maksimalno koliko je u stanju. kad god je bila frka, svi smo gledali u njega.

Posted

Bravo Moco, tacno ono sto pokusavam da kazem al numem.