Jump to content
IGNORED

povrce

rajka

Recommended Posts

• 4 months later...
Posted

jesmo imali burgere od povrca?

tikvice,ako neko vec nije primetio ja ih obozavam i jedem svaki dan u junu jer su predivne i u sezoni i jeftine a predivne

!!!

jedina mana im je voda i to cedjenje koje smara vremenski..

ako neko ima neku caku za oklaksavanje zivota neka javi..ja ih cedim tako sto ih ostavim posoljene neki pola sata-sat zavisi koliko imam pa onda uvrcem i cedim kroz gazu

dakle

tikvice izrendati,posoliti,ostaviti da se ocede,iscediti

narendati sargarepu,iseci tanko na kriske crni luk,zacini po zelji-ja stavim provansansku mesavinu,biber,beli luk,nekad nesto ljuto,ponekad sta mi padne pod ruku,moze kumin,kurkuma.. svega obilno

2 jajeta i 2-3 kasike ovsenih mekinja i pecem na vrucem tiganju na masti

e sad to u toku pecenja pocne da pusta vodu u ciniji sa smesom pa onda malo nakrivim posudu da se drejnuje :D

a danas sam to sve prosula u podmazan pleh i ispekla u rerni,nije isto ali je dosta jednostavnije

Posted

ja posto u junu imam vode svega 4 sata dnevno, prilagodjavam i tikvice tome:

izrezem ih na kolutove debele oko pola cm. ne gulim. uvaljam u mjesavinu prezle i parmezana, pecem u rerni bez ulja, na 200 C, oko pola sata. sa papirom za pecenje, dakle skroz cista tehnologija.

tzv tikvice na saharski

Posted (edited)

Jedna ima viška vode, druga manjka. -_-

OT: Mladi™ grašak. Fin je.

Edited by wall
Posted (edited)

grilovane tikvice u salati sa paradajizom,clukom,muljem i feta sirom 

i punjene tikvice na camcic-preseku se na pola po duzini,izdube i napune cime god,moze dinstano mleveno meso sa zacinima,povrcem i izdubljenom sredinom od tikvica,od gore neki sir dal mrvljeni dal rendani al bolje je da je neki jaci tipa ovciji i sl

pod foliju,pola sata,10 min otklopljeno i gotovo

Edited by ivy
Posted (edited)

i sirove tikvice na taljatele :)

izbrijem iz ljustilicom za povrce u krug od sundjerastog dela ako je sira zasecem na pola povrsinu koju ,,brijem,, njih ne solim i ne cedim nego odmah koristim.. prelijem cime god..dal pestom i nekim sirom,dal gulasom ili nekim sosom od mesa ili paradiza ili carbonara-slaninca,cluk,jaje..sta god

ovo bude najbrzi rucak eva

Edited by ivy
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

najbolji paradajz sezone. pravo starinsko volovsko srce, i miris i ukus. komad 1,2kg, jutros 120 din. baba zamolila da mu izvadim semenke i donesem nazad, kaze da nikada u zivotu nije imala takav paradajz.

Posted

daj meni pola semena, da ti uzgajim, pa da sledece godine imas za dz. 

Posted (edited)

pojeo sam.... :cry:

9ecdd5a98525d80659d13fd57ba468e7.jpgba0b3798f175a188960e699d97fa2593.jpgc456c1015615090efb72db771c61857e.jpg

Edited by yolo
Posted

paradajz moje majke, nenormalno ukusan, miriše na detinjstvo i sataraš. i to je neka ad hoc bašta u središtu zemlje, kežual orgenik. kaže sada ima jedan koji će da premaši kilogram. 

11828802_10154555670283532_5643420425147569651_n.jpg

Posted

to ne mora biti problem :D

Posted

9ecdd5a98525d80659d13fd57ba468e7.jpgba0b3798f175a188960e699d97fa2593.jpgc456c1015615090efb72db771c61857e.jpg

ne razumem sta je problem?pojeo si domaci paradajz koji je plod od semena proslogodisnjeg hibrida i ne izgleda lepo?

Posted

A daj Haralampije, pa ovako treba da izgleda  volovsko srce, a bakuta je divna što  traži seme nazad za  iduću  godinu.

Posted

a ..izvinte me nisam video gornji post o babi i srcetu.mislio sam da kuka o obliku paradajza