Hippie Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 eve ga i recept, samo sto ja izbacim onu konzervu hominy i stavim bilo sta sveze mesto toga
Indy Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Sve što ste nabrojali zvuči super. Najedem se toga, taman da mi bolje legne ono što se krčka kod banatjanina i rennea. I kod Vase na burundi.
rajka Posted December 24, 2014 Author Posted December 24, 2014 svaki recept koji mi date cu praviti btw.
Hippie Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 hehh, evo sad vidim da sam ti recept za ovo vech dala.... eto, za slucaj da ipak nisi probala..
ivy Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 (edited) bas sam pre neki dan shvatila da ne postoji(skoro) povrce koje ja necu preliti jajima i kiselom pavlakom ili samo pavlakom i sirom i zapeci u rerni omiljeni je karfiol gratini(kao) obarim karfiol 3minuta u slanoj vodi i prebacim u vatrostalnu pa prelijem smesom jaja i kisele pavlake,moze i sir,parmezan od gore i pece se dok ne porumeni,20tak min tako isto moze i kelj,spanat.tikvica,praziluk samo u tom slucaju dodam slaninicu,u slucaju patlidzana redjam po redovima i pojacam sir,super je feta...moze i boranija samo u nju dodam malo belog vina i crnog luka dok se dinsta a sir narendam odgore i pece se da se uhvati korica od sira sve naravno dobro zaciniti ugl so i sveze mleveni biber a svuda super ide beli luk...ako ces praviti pitaj za detalje ako te zanima sad sam samo nabacala i ovaj sam pravila mnogo je super http://talistomatoes.blogspot.com/2012/09/greek-baked-eggplant.html savet je ne stedeti na vremenu pripreme i na to sto pise u receptu dodati 10-15min da se lepo sve ispece i da se ukusi prozmu...super je i sutradan podgrejan!!! Edited December 24, 2014 by ivy
ivy Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 i pomfrit od celera! hvala za recept bety,sreco dugo cu te se secati i spominjati :p celer se isece na trakice/stapice i przi,ja przim na masti,dok ne omeksa ili ne porumeni,treba nekih 5-10min ali nece biti hrskav kao od krompira ali lep,ukusan i sladak hoce :p
rajka Posted December 24, 2014 Author Posted December 24, 2014 (edited) pravila sam ovo sa prazilukom, odlicno je! stavise, pravila sam 2x za tri dana, a sada cu da jedem ostatak za dorucak :D a jeste probali rezance od kupusa?, obican kupus se isece na trakice i dinsta (ili kako se to kaze) na mulju sa soli i biberom. kada sam prvi put napravila nisam mogla da verujem koliko je dobro, HT barefoot contessa. Edited December 24, 2014 by rajka
ivy Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 sa tim stvarima prelivenim jajima i pavlakom ili sirom je super sto su dovoljno hranljive,bar meni, i sto su suuper hladne i sutradan za dorucak :p
kobni zelaya Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 pravila sam ovo sa prazilukom, odlicno je! stavise, pravila sam 2x za tri dana, a sada cu da jedem ostatak za dorucak :D a jeste probali rezance od kupusa?, obican kupus se isece na trakice i dinsta (ili kako se to kaze) na mulju sa soli i biberom. kada sam prvi put napravila nisam mogla da verujem koliko je dobro, HT barefoot contessa. Ja tako pravim flekice s kupusom - kupus na rezance, pa izdinstam na luku (obično ulje, ne maslinovo, so, biber, muškatni oraščiš) i onda pred kraj dodam sveže flekice, koje se u onom kupusu skuvaju (ako nisu sveže, mora da se prethodno skuvaju u vodi).
betty Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 svaki recept koji mi date cu praviti btw. e u tom slucaju uzmi brussels sprouts, preseci na pola i poredjaj na pleh isecenom stranom na gore. u odvojenoj ciniji izmesaj ulje i gnjeceni beli luk, i silikonskom cetkicom premazi po prokulicama. ako nemas silikonsku cetkicu onda gurni sve zajedno u veliku ciniju i izmesaj pa vrati na pleh. i onda posoli. stavis u rernu (recimo na 200). kad spoljasnji listovi postanu crispy gotovo je.
rajka Posted December 24, 2014 Author Posted December 24, 2014 e u tom slucaju uzmi brussels sprouts, preseci na pola i poredjaj na pleh isecenom stranom na gore. u odvojenoj ciniji izmesaj ulje i gnjeceni beli luk, i silikonskom cetkicom premazi po prokulicama. ako nemas silikonsku cetkicu onda gurni sve zajedno u veliku ciniju i izmesaj pa vrati na pleh. i onda posoli. stavis u rernu (recimo na 200). kad spoljasnji listovi postanu crispy gotovo je. ha, to vec radim!
Hippie Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 (edited) nasla knjigicu iz '84. s receptima bez mesa.... ovoe ladno jos uvek 1 od mojih omiljetih jela... daklem isprobano milijon puta, recept je prost i izvrstan..... sad sam ubacila wild blend rice mesto obicnog.. nije mi dobro kolko sam pojela Edited January 19, 2015 by Hippie
darling Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 (edited) super je ovih 6 zrna bibera :) jel to mali patin kuvar? aha, nije, ne citam pazljivo. Edited January 19, 2015 by darling
atajlo Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 nasla knjigicu iz '84. s receptima bez mesa.... ovoe ladno jos uvek 1 od mojih omiljetih jela... daklem isprobano milijon puta, recept je prost i izvrstan..... sad sam ubacila wild blend rice mesto obicnog.. nije mi dobro kolko sam pojela Sve isto, ali bez imalo pririnča.
Hippie Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 super je ovih 6 zrna bibera :) hahh, da :D daklem, Zdravka Puric, Pripremanje Jela, odabrani recepti Beograd, 1984. god. :D
Recommended Posts