goofs Posted December 4 Posted December 4 Ko beše gura Alta banku, u malom mozgu mi je da su to neki mufljuzi? Nude mi 100e bonusa na 12mesečnu štednju u RSD.
Frank Pembleton Posted December 4 Posted December 4 5 minutes ago, goofs said: Ko beše gura Alta banku, u malom mozgu mi je da su to neki mufljuzi? Nude mi 100e bonusa na 12mesečnu štednju u RSD. Pa naravno da su mufljuzi. On se pojavio kao investitor u par "grandioznih" zidanja u BG. Mislim da je on bio vlasnik nekih menjačnica... Perionica para... 1
Behemoth Posted December 4 Posted December 4 Meni u malom mozgu da sam negde čuo ili pročitao da i crkva ima neki udeo. Valjda su se njihovi šalteri pojavili u svim državnim institucijama, tipa mup, opštine itd. Ispravite me ako grešim.
Ayatollah Posted December 4 Posted December 4 14 minutes ago, Behemoth said: Meni u malom mozgu da sam negde čuo ili pročitao da i crkva ima neki udeo. Valjda su se njihovi šalteri pojavili u svim državnim institucijama, tipa mup, opštine itd. Ispravite me ako grešim. Nema crkva udeo, Davor Macura je posredno vlasnik 100% banke preko Alta Pay doo. Krajiško - bosanska ekipa i klasična SNS priča. Inače, Alta banka je bivša JUBMES banka, i to je bila perionica para i hub za sumnjive transakcije i pre 20 godina. 5 1
Tribun_Populi Posted December 4 Posted December 4 3 hours ago, Ayatollah said: Inače, Alta banka je bivša JUBMES banka Jel njen direktor nekada bio pokojni Ivan Stambolić? 1
Sokrat Posted December 4 Posted December 4 4 minutes ago, Tribun_Populi said: Jel njen direktor nekada bio pokojni Ivan Stambolić? Jeste. Videh pre neki dan da je Alta banka u bivšem prostoru Komercijalne u Igumanovoj palati. Izgleda da dobro radi veš mašina.
Eleniko Posted December 4 Posted December 4 (edited) JUBMES banka je bila državna banka preko koje je primarno išla prodaja oružja na bliski istok i u afriku, u vreme neposredno pre i za vreme miloševića. sa reformom bank.sistema je nestala sa mape. nekada yugoimport a danas sdpr, mogli da se zaposle samo ili deca funkcionera ili udba kadar. Edited December 4 by Eleniko 3 1
brusli Posted December 4 Posted December 4 (edited) Jedno pitanje, ako orocim neku sumu, da li mogu da razorocim pre vremena samo deo, ili moram sve ? Npr, orocim 10.000 na god dana, da li za mesec dana mogu da podignem bez pripadajuce kamate samo 1.000 ? Edited December 4 by brusli
duda Posted December 4 Posted December 4 To ti zavisi od banke. Znam da su neke banke imale svojevremeno neke takve opcije ali mislim da je kod većine opcija da ne može parcijalno da se razoročava. 1
jezovuk Posted December 4 Posted December 4 (edited) 2 hours ago, brusli said: Jedno pitanje, ako orocim neku sumu, da li mogu da razorocim pre vremena samo deo, ili moram sve ? Npr, orocim 10.000 na god dana, da li za mesec dana mogu da podignem bez pripadajuce kamate samo 1.000 ? Pogledaj ovako nešto: https://www.raiffeiseninvest.rs/fond/raiffeisen-cash/ https://www.raiffeiseninvest.rs/fond/raiffeisen-euro-cash-4/ Ima nekoliko tih 'cash' fondova (tzv. fondovi očuvanja vrednosti imovine). Intesa ima isto dinarski i euro. Po većini parametara bolja opcija od oročenja (ulažu u državne obveznice i oročenja u bankama tako da je sigurnost maltene ista kao kod direkt oročenja). Mane su što prinos nije garantovan, što ima neki management fee i što nisi oslobođen poreza na kapitalnu dobit (kod dinarske oročene jesi), ali se za taj porez nabavna/ulazna cena jedinice fonda skalira faktorom inflacije pre računanja profita na koji se plaća porez (razlike prodajne i nabavne cene) pa ispadne smešno ili čak minus (poreski kredit). A možeš da izađeš kad god i kolikimgod delom (prodaš deo jedinica koje imaš), uz par dana najave. Edit: takođe, za razliku od oročenja ne pokriva te agencija za osiguranje depozita. Al pokriva ono što fond oroči, a ako rknu obveznice tj. država pukne, onda vrv ni to osiguranje koje bi imao kod direkt oročenjane ne vredi qrca. Edited December 4 by jezovuk 1
brusli Posted December 11 Posted December 11 Neko mi je skunuo pare sa bankomata (nije veliki znos, 1000 din), a nisam podizao duze vreme. U pitanje je Komercijalna/NLB. Zovem telefonom vise puta, niko se ne javlja. Poslao mail, nema odgovora. Jel tako u svim bankama krs podrska, ili ima neka koja je OK ? Razmisljam se da ih otkacim, i predjem kod nekih normalnijih.
goofs Posted December 11 Posted December 11 Verovatno je moguce zbog ovih pametnih bankomata koji sada ne zahtevaju karticu, vec moze i wavepay ili sa QR kodom da se aktivira usluga, naravno uz neki bezbednosni propust sa njihove strane. ^^ Meni bi sama ta cinjenica bila dovoljna da menjam banku, izes korisnicku podrsku. Ako je stvarno to posredi, verovatno nisi jedini, pa je i zato korisnicka podrska na blokadi. 1
brusli Posted December 11 Posted December 11 (edited) Konkretno, dosao mi SMS da je skinuta provizija 60 din. Meni bilo cudno, pa se ulogovao da vidim sta je bilo, kad ono pored provizije, skinuto i 1.050 dinara sa bankomata (za to mi nije stigao SMS). Lici na neki bezbednosni propust. To je bilo 09.12, a SMS mi stigao juce (10.12.) ujutru, ja ih zvao i poslao mail juce, jos nema odgovora. Edited December 11 by brusli
Recommended Posts